Δευτέρα 24 Ιανουαρίου 2011

Εκκλησία: Επιτέλους μίλησε

Του πολίτη Παναγιώτη Παπαγαρυφάλλου
Α΄Αντιπροέδρου της Επιτροπής Ενημερώσεως για τα Εθνικά Θέματα


Σε τούτη τη χώρα των προσκυνημένων –μετά τη μεταπολίτευση- τώρα κάποιοι ανακαλύπτουν με… έκπληξη ότι Η Ελλάδα χρεοκόπησε και ζει τη Νέα Κατοχή. Τώρα οι ιεράρχες διαπίστωσαν τις πελατειακές σχέσεις πολιτικών-ψηφοφόρων, τώρα διαπίστωσαν την ανικανότητα των πολιτικών, τώρα διαπίστωσαν την αδράνεια και τη σιωπή του λαού, τώρα διαπίστωσαν την οικογενειοκρατία και πάει λέγοντας.
Την ίδια "έκπληξη" δηλώνουν κάποιοι φορείς και υπηρέτες των ανασκολοπισθέντων θεσμών. Όλοι οι γονατισμένοι και προσκυνημένοι –με πρώτους τους "δημοσιογράφους"- με υποκρισία χιλίων Αυστραλοπιθήκων δηλώνουν πως δεν τα φαντάζονταν όλα αυτά τα πρόστυχα και χυδαία!
Γονατισμένοι και προσκυνημένοι της Ελλάδας, έστω και "κατόπιν εορτής" οφείλετε να ψελλίσετε κάποιες οδυνηρές αλήθειες.
Θα το τολμήσετε επιτέλους; Δεν ακούτε τον επιθανάτιο ρόγχο της πατρίδας;
Όσο για τους οψίμως ομιλήσαντες Ιεράρχες, με το αζημίωτο, έχω να τους πω ξανά ετούτο: Με την ιδιότητά μου ως Προέδρου της Πρώτης Κίνησης Ενεργών Πολιτών της Ελλάδος, απηύθυνα: "Ανοιχτή επιστολή-πρόσκληση", προς τον τότε Μητροπολίτη Δημητριάδος, μακαριστό Χριστόδουλο, με την οποία τον καλούσα να συμπαραταχθούμε στον κοινό αγώνα κατά της διαφθοράς και του παρηκμασμένου πολιτικού συστήματος.
Το κείμενο εκείνο το αναπαρήγαγα –σε τμήματά του- σε πολλά κείμενα και ιστοσελίδες. Έγραφα, τότε (το 1992) και τα εξής για το ρόλο της Εκκλησίας: "Απαιτείται συναγερμός των πιστών Χριστιανών για τους οποίους σήμανε η ώρα, η μεγάλη ώρα, της πραγματικής ανθρώπινης και εθνικής προσφοράς. Όταν η Ελλάδα πνέει τα λοίσθια η Εκκλησία δεν έχει δικαίωμα να σιωπά. Σας περιμένουμε…" (το κείμενο αυτής της ολοσέλιδης επιστολής βλ. στο περιοδικό "Πολιτικά Θέματα" της 11/12/1992, σελ. 42).
Δυστυχέστατα ΚΑΝΕΝΑΣ παπάς δεν αισθάνθηκε την ανάγκη να ηγηθεί αυτής της εθνικής σωτηρίας.
"Τα καλά και συμφέροντα" έβαλαν τη φραγή στην Εκκλησία.Όμως έστω και έτσι. Έστω και πολύ αργά, ας ηγηθεί του εθνοσωτήριου αγώνος αφού τα πάντα σάπισαν.

Δεν υπάρχουν σχόλια: