Τετάρτη 26 Ιανουαρίου 2011

ΗΡΩΕΣ ΚΑΙ ΕΦΙΑΛΤΕΣ

Του Αναστάσιου Στάμου
Εκπαιδευτικού
Προέδρου του Κέντρου Ελευσινιακών Μελετών ''Η Δάειρα''
Μέλος του Δ.Σ. της Επιτροπής Ενημερώσεως για τα Εθνικά Θέματα

Η Ιστορία μας είναι γεμάτη από διάσημες προσωπικότητες. Πουθενά στον κόσμο δεν συναντάς τέτοιον πλούτο Ονομάτων ανεξίτηλων στον χρόνο. Περσεύς, Ηρακλής, Θησεύς, Αχιλλεύς, και πάλι Λεωνίδας, Θεμιστοκλής, Αλέξανδρος, Πύρρος, και πάλι Ρήγας, Κολοκοτρώνης, Μπότσαρης, Καραϊσκάκης… Τα παιδιά μας πρέπει να νιώθουν ευτυχή, διότι μπορούν να έχουν οικείες ιστορικές προγονικές αναφορές, άφθονα πρότυπα προς μίμησιν, αλλά και παραδείγματα προς αποφυγήν, ώστε να πορεύονται ασφαλώς στο μέλλον. Η γνώση της Ιστορίας καθίσταται ειδικά για τους Έλληνες απαραίτητη. Παρά ταύτα ακούγεται ότι στην νέα μεταρρύθμιση του Υπουργείου (μη Εθνικής πλέον) Παιδείας το μάθημα της Ιστορίας υποβαθμίζεται και εξοβελίζεται (μετονομάζεται σε Αρχαιογνωσία και καταργείται η Νεωτέρα Ιστορία).
Θυμίζουμε την σπουδαία ιστορική αναφορά περί του έθνους των Ελλήνων (που δεν διδάσκεται φευ στα Σχολεία μας). «Ταύτην γαρ οικούμεν, ουχ ετέρους εκβαλόντες, ουδ’ ερήμην καταλαβόντες, ουδ’ εκ πολλών εθνών μιγάδες συλλεγέντες, αλλ’ ούτω καλώς και γνησίως γεγόναμεν ώστ’ εξ ήσπερ έφυμεν, ταύτην έχοντες άπαντα τον χρόνον διατελούμεν, αυτόχθονες όντες». Δηλαδή: «Σ’ αυτήν την Χώρα κατοικούμε, χωρίς να έχουμε εκδιώξει κανέναν από εδώ, χωρίς να την έχουμε καταλάβει ευρίσκοντάς την έρημη, ούτε είμεθα μιγάδες ανακατεμένοι από διάφορα έθνη ανθρώπων. Αλλά υπάρχουμε καλώς και γνησίως, διότι κατέχουμε την Χώρα στην οποία γεννηθήκαμε και ζούμε καθ’ όλη την διάρκεια της Ιστορίας μας, αφού είμεθα Αυτόχθονες».
Η διακήρυξη αυτή της καταγωγής και της αυτοχθονίας των Ελλήνων εγράφη από τον Ισοκράτη, για να διαβαστεί στην Ολυμπία ενώπιον όλων των Ελλήνων κατά την εκατοστή Ολυμπιάδα! Ας αποτελέσει την απάντηση στους σημερινούς «μας» ηγέτες, που πάσχουν από ιστορική αμάθεια και μας εμπαίζουν με «πολυπολιτισμικά» πειράματα, μας υποβαθμίζουν με την απόδοση Ιθαγένειας σε αλλοεθνείς λαθρομετανάστες, καταλαμβανόμενοι από μανία έως παράκρουση ανθελληνισμού.
Γνωρίσαμε στην Ιστορία μας, εκτός από ήρωες, διάφορους επίσης Εφιάλτες και Πηλιογούσηδες, δοσίλογους και προδότες. Την προδοσία βέβαια, λέει το γνωμικό, πολλοί αγάπησαν, αλλά τον προδότη ουδείς. Η εμπειρία του 1940 είναι άλλωστε πρόσφατη. Επική νίκη και έπειτα κατοχή, αντίσταση και απελευθέρωση. Ήρωες και δοσίλογοι ξανά. Επειδή διάγουμε κρίσιμη ιστορική περίοδο με εξελίξεις διεθνώς ταχύτατες, οφείλουμε να διακρίνουμε ποιοί εμπνέονται σήμερα από τους ήρωες και ποιοί από τους εφιάλτες του Γένους. Στο νέο καθεστώς κατοχής που ζούμε, από την μία βλέπουμε Έλληνες που διακηρύσσουν τον ελληνοκεντρισμό τους, την εθνική αναγέννηση, την αυτονόητη αρχή η Ελλάδα να ανήκει στους Έλληνες, ανάβοντας «Σπίθες» ελπίδας και προοπτικής, ενώ παρατηρούμε άλλους να διασύρουν συστηματικά και κατ’ εξακολούθηση στο εσωτερικό και στο εξωτερικό τους Έλληνες και την Ελλάδα. Να αποκαλούν διεφθαρμένους τους πολίτες της Χώρας, «κοπρίτες» τους δημοσίους υπαλλήλους, ότι «μαζί τα φάγαμε» τα κλεμμένα του δημοσίου ταμείου, ότι είναι «ευλογία» η κατοχή της χώρας από τους περιούσιους διεθνείς τραπεζίτες…
Συμβουλεύουν από θέση Κυβερνήτη «να πάρει ο αέρας την σημαία μας» στο Αιγαίο, να παραδοθεί και η υπόλοιπη Κύπρος στους Τούρκους (σχέδιο Αυνάν), ενώ παραδίδουν τον ικέτη Οτσαλάν ηγέτη των Κούρδων στους δημίους του. Θεωρούν ανενδοίαστα τους σημερινούς Έλληνες μη καταγόμενους εκ του Γένους των Ελλήνων, ταυτιζόμενοι με την παρέα Δραγώνα, Φραγκουδάκη, Ρεπούση και λοιπούς εθνομηδενιστές. Φθάνουν στο σημείο να λοιδορούν τους Αγωνιστές του 1821, ομιλώντας μάλιστα ενώπιον φοιτητών του Πανεπιστημίου της Οξφόρδης! Όλα αυτά αποτελούν το θέμα της προσεχούς εκδηλώσεως της Δάειρας, στις 2-2-11 (Τετάρτη ώρα 8μμ στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Ελευσίνας), με ομιλήτρια την Καθηγήτρια του Πανεπιστημίου Αθηνών Μαρία Τζάνη.

Δεν υπάρχουν σχόλια: