Παρασκευή 28 Ιανουαρίου 2011

Dick Marty: Η EULEX είναι αδύναμη για έρευνα στο Κοσσυφοπέδιο

Ο ειδικός εισηγητής του Συμβουλίου της Ευρώπης, Dick Marty, δήλωσε ότι υπάρχει κίνδυνος για τις αναφορές στην έκθεση του, σχετικά με την εμπορία ανθρωπίνων οργάνων των απαχθέντων Σέρβων στο Κοσσυφοπέδιο, να παραμείνουν ανεξερεύνητες, γιατί «η EULEX όπως λειτουργεί σήμερα δεν μπορεί να διενεργήσει την υπόθεση».
«Ίσως ορισμένοι μπορεί να έχουν ικανοποιηθεί με το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας, ως ένα παροδικό γεγονός, πιστεύοντας ότι τίποτε δεν θα ακολουθήσει στη συνέχεια. Νομίζω ότι πρέπει να είμαστε προσεκτικοί και είναι αναγκαίο να θεσπιστεί μια υπηρεσία που θα είναι αποτελεσματική για την αποκάλυψη της αλήθειας», είπε ο Μάρτι στις ‘Ειδήσεις της Φρανκφούρτης».
Η κοινοβουλευτική Συνέλευση του Συμβουλίου της Ευρώπης ενέκρινε την Τρίτη την έκθεση στην οποία αναφέρεται ότι ο πρωθυπουργός του Κοσσυφοπεδίου, Χασίμ Θάτσι, και οι συνεργάτες του, όπως δείχνουν τα στοιχεία, συνδέεται με το οργανωμένο έγκλημα καθώς και με την πώληση οργάνων απαχθέντων Σέρβων και Αλβανών.
«Ειλικρινά, δεν πιστεύω, ότι η EULEX, έτσι όπως εργάζεται σήμερα και με τον τρόπο οργάνωσής της, θα μπορούσε να διερευνήσει με σοβαρότητα αυτές τις καταγγελίες», δήλωσε ο Μάρτι.
Πρόσθεσε ακόμη ότι η κατάσταση που επικρατεί στις δομές της δικαιοσύνης στην περιοχή δεν μπορούν να διασφαλίσουν τη ζωή των μαρτύρων.

Τίτλος άρθρου: «Euleks nemoćan pred mafijom»
Δημοσίευση: Beta, 27.1.2011.

Πηγή : http://www.echedoros-a.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια: