Κυριακή 27 Μαρτίου 2011

110 εκατ ευρώ το παράνομο "κόστος" των υποβρυχίων Type 214

Παράνομες προμήθειες 110 εκ. ευρώ έδωσε η εταιρεία HDW, θυγατρική της Thyssen Marine Systems σε δύο εταιρείες παροχής συμβουλών οι οποίες είχαν αναλάβει να προωθήσουν την πώληση των 4 γερμανικών υποβρυχίων στην Ελλάδα, σύμφωνα με την γερμανική Δικαιοσύνη, όπως αναφέρουν δημοσιεύματα.
Μέσω αυτών των εταιρειών που ανήκαν σε Έλληνες επιχειρηματίες, σύμφωνα το πόρισμα του Ειρηνοδικείου του Μονάχου, μοιράστηκαν τα λεφτά σε Έλληνες και Γερμανούς (πολλά χρήματα επέστρεψαν. Στην Ελλάδα χρησιμοποιήθηκαν για να διαφθείρουν την κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ το 1998 και το 2000, στα υπουργεία, τις υπηρεσίες ή στο Πολεμικό Ναυτικό προκειμένου να αγοραστούν τα υποβρύχια Type 214.
Σύμφωνα με πρώην στέλεχος της γερμανικής εταιρείας Ferostaal που εμπλέκεται στην πώληση των υποβρυχίων, «οι πληρωμές μιζών στην Πορτογαλία δεν είναι τίποτα σε σύγκριση με αυτές στην Ελλάδα. Όπως και στην Πορτογαλία έτσι και στην Ελλάδα καταβλήθηκαν μίζες σε δημόσιους λειτουργούς για την ανάληψη του έργου. Οι μίζες καταβάλλονταν μέσω εικονικών συμβάσεων συμβούλων και μέσω του κ. Μ ως αχυρανθρώπου, στους δημόσιους λειτουργούς και στους φορείς λήψης των αποφάσεων». 

Πηγή : http://www.defencenet.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια: