Παρασκευή 18 Μαρτίου 2011

3η γιορτή Patria με εθνοπάθεια

Για τρίτη συνεχόμενη χρονιά το περιοδικό Patria διοργανώνει την γιορτή του. Μετά από ένα έτος όπου είδαμε να πλήττονται βασικοί πυλώνες της εθνικής μας υπόστασης, όπως η έννοια της ιθαγένειας αλλά και να γίνεται προσπάθεια ποινικοποίησης όσων αντιδρούν στην μετανάστευση. Μετά από ένα έτος όπου η εθνική κυρίαρχια της χώρας και επίσημα μειώθηκε ενώ τα εθνικά θέματα βαίνουν σε ολοκληρωτικό ξεπούλημα.
Μετά από ένα έτος όπου κοινωνικοί θεσμοί, ο πολιτισμός, η Ιστορία αλλά και η ίδια η Ελευθερία μας αποδομούνται. Προβάλλει καίρια η ανάγκη της απάντησής μας μέσω της διαμόρφωσης του πολιτικού και κοινωνικού λόγου του πατριωτικού κινήματος αλλά και της προβολής της δικής μας άποψης για τον πολιτισμό και την ίδια την ζωή.
Στις 10 Απριλίου το Patria θα διοργανώσει μία γιορτή γεμάτη από ελληνικό χρώμα και αμφισβήτηση εθνική του πολιτικώς ορθού. Μία εκδήλωση με συζητήσεις, παρουσιάσεις, προβολές, εργαστήρια, εκθέσεις και μουσική. Μία γιορτή με εθνοπάθεια γι' αυτούς που επιμένουν εθνικά.
Πολιτικές συζητήσεις
-Η έννοια της ιθαγένειας και ο νέος αντιρατσιστικός νόμος
-Αναζητώντας την έξοδο από την οικονομική κρίση
-Στροφή δεξιά; Γιατί, πώς πότε;
-Νεολαία και σύγχρονος πολιτικός λόγος
Πολιτισμός
-Ζωντανή αρχαιολογία από συλλόγους που αναβιώνουν την ιστορία
-Η όπερα στην Ελλάδα του σήμερα
Παρουσιάσεις
-1821: Η εικονογραφία μιας επανάστασης. Το νέο βιβλίο του Χρίστου Γούδη και η απάντηση σε αυτούς που διαστρεβλώνουν την Εθνεγερσία του Γένους.
-Η Διζωνική Εκτέλεση της Κυπριακής Δημοκρατίας 1955-2011Το νέο βιβλίο της Κύπριας ερευνήτριας Φανούλας Αργυρού και οι προκλήσεις της νεοθωμανικής πολιτικής της Τουρκίας
-Η δραχμή ως παράλληλο νόμισμα. Ο Βουλευτής Ηλίας Πολατίδης παρουσιάζει την προτασή του για μία εναλλακτική οικονομία
Εργαστήρια
- Κοινωνική Δικτύωση και δημιουργία αντιστάσεων στο διαδίκτυο, συζήτηση για την ελευθερία του λόγου
- Δημιουργία Βίντεο
- Δημιουργία ιστολογίου
Προβολές ταινιών
Εκθέσεις ζωγραφικής και παραδοσιακών προϊόντων της ελληνικής γηςΒραβεύσεις Ελλήνων που ξεχωρίζουν για την προσφορά τους στην Πατρίδα

Κυριακή 10 Απριλίου. Στον Πολυχώρο "Χρώμα" (Καραγεώργη Σερβίας και Λέκκα 8) από το πρωί μέχρι αργά το βράδυ

Πηγή : http://www.patriamag.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια: