Σάββατο 19 Μαρτίου 2011

Αλβανία: Είχαν ως χώρα καταγωγής την …Τσαμουριά

Ο αρχηγός του κόμματος των Αλβανοτσάμηδων, Σπετίμ Ίντριζι αντέδρασε σήμερα με την επιστροφή δύο ηλικιωμένων από τα αλβανοελληνικά σύνορα. Σύμφωνα με τους ηλικιωμένους Αλβανούς, , δεν τους επετράπη να εισέλθουν στο ελληνικό κράτος γιατί στα διαβατήρια τους, έγραφε ως χώρα καταγωγής την …Τσαμουριά.
Εξαιτίας του γεγονότος αυτού τα μέλη του κόμματος PDIU, Ίντριζι και Ταχίρι, αποφάσισαν να διοργανώσουν μια επίσκεψη στο γειτονικό κράτος μαζί με μια ομάδα πολιτών από την Τσαμουριά.
«Στους ηλικιωμένους δεν του επετράπη να εισέλθουν στην Ελλάδα, επειδή ήταν γραμμένο στα διαβατήρια τους ότι κατάγονταν από την Camëria/Τσαμουριά. Αποφασίσαμε να διοργανώσουμε μια επίσκεψη με μια ομάδα τσάμηδων στην Ελλάδα», δήλωσε ο Ίντριζι.
Συγκεκριμένα απαγορεύτηκε η είσοδος σε μια 66χρονη γυναίκα να περάσει στο ελληνικό έδαφος αν και ο σύζυγός  πέρασε από τη θεώρηση των διαβατηρίων.Στο διαβατήριο της γυναίκας ήταν γραμμένο ότι κατάγεται από την Margelliçë της Cameria/Τσαμουριάς (χώρα ανύπαρκτη) και δεν της επετράπη η είσοδος.
Το ζευγάρι αναγκάστηκε να γυρίσει πίσω, ενώ είχε σκοπό να επισκεφθεί τους γιούς του που ζουν στην Αθήνα.
Πηγή  : www.echedoros-a.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: