Τετάρτη 30 Μαρτίου 2011

Έντεκα παραβιάσεις και παραβάσεις της τουρκικής Αεροπορίας χθές στο Αιγαίο

Τουρκικό «πάρτι» στο Αιγαίο είχαμε χθές από 14 μαχητικά αεροσκάφη τα οποία πραγματοποίησαν σωρεία παραβάσεων και παραβιάσεων.
Πιο συγκεκριμένα δύο  σχηματισμοί αεροσκαφών της τουρκικής Αεροπορίας με 14 μαχητικά εκ των οποίων τα 6 έφεραν οπλισμό πραγματοποίησαν 4 παραβάσεις του FIR Αθηνών και 7 παραβιάσεις του Εθνικού Εναέριου Χώρου (ΕΕΧ). 
Την παρουσία του έκανε και ένα CN-235 σε μεμονωμένη  περίπτωση. Όλη η τουρκική δραστηριότητα εξελίχθηκε στο νότιο και κεντρικό Αιγαίο.
Αντίδραση Ν.Δ. για τις τουρκικές παραβιάσεις
Ζήτημα για τις τουρκικές παραβιάσεις έθεσε χθές ο υπεύθυνος του Τομέα Πολιτικής Ευθύνης Εθνικής Άμυνας της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Δράμας, Μαργαρίτης Τζίμας, δηλώνοντας:
«Οι Τουρκικές προκλήσεις στο Αιγαίο συνεχίζονται σε καθημερινή βάση. Σήμερα, είχαμε 14 μαχητικά αεροσκάφη, που πραγματοποίησαν σωρεία παραβάσεων και παραβιάσεων.

 Πιο συγκεκριμένα δύο σχηματισμοί αεροσκαφών της τουρκικής Αεροπορίας με 14 μαχητικά εκ των οποίων τα 6 έφεραν οπλισμό πραγματοποίησαν 4 παραβάσεις του FIR Αθηνών και 7 παραβιάσεις του Εθνικού Εναέριου Χώρου (Ε.Ε.Χ.).


Η Νέα Δημοκρατία, παρά την υποστήριξη που παρέχει στα εθνικά μας θέματα, με λύπη διαπιστώνει πως τις προκλήσεις των Τούρκων δεν μπορεί να σταματήσει η χαλαρή πολιτική της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ.


 Ούτε φυσικά η συνεχιζόμενη μυστική διπλωματία του πρωθυπουργού.


Η Έλλειψη στρατηγικής και συγκεκριμένου σχεδίου από την κυβέρνηση του Μνημονίου στα Εθνικά μας θέματα, αποθρασύνει περισσότερο τους γείτονές μας.


Προσβάλλεται το πατριωτικό αίσθημα των Ελλήνων όταν πληροφορούνται τις καθημερινές προκλητικές ενέργειες των Τούρκων και τις αμφισβητήσεις των κυριαρχικών μας δικαιωμάτων».

Πηγή : http://www.defencenet.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια: