Σάββατο 19 Μαρτίου 2011

Το καθεστώς Χριστόφια φιμώνει το Δράσις – ΚΕΣ και τις υπόλοιπες πατριωτικές φοιτητικές παρατάξεις.

Εδώ και πολύ καιρό, πολλά ειδησεογραφικές ιστοσελίδες, τόσο από την Κύπρο όσο και το ελληνικό κράτος, αποκαλούν την κυβέρνηση του ΑΚΕΛ και τον πρόεδρο Χριστοφια ως "καθεστώς Χριστόφια". Και οι εξελίξεις αποδεικνύουν ότι έχουν δίκιο, καθώς τα όσα συμβαίνουν στην Κύπρο φανερώνουν ότι η κυβέρνηση κάθε άλλο παρά δημοκρατική είναι. Οι χειρισμοί του Χριστόφια στις συνομιλίες με τους Τουρκοκύπριους έχουν προκαλέσει την αντίδραση ενός μεγάλου μέρους των Ελλήνων της Κύπρου, οι οποίοι καταλαβαίνουν ότι ανέξοδες ρητορείες περί "αδελφότητας" με τους Τουρκοκυπρίους και ούτω καθ' εξής δεν είναι παρά συγκεκαλυμμένες προσπάθειες να βαπτισθούν οι υποχωρήσεις - σε όλα τα επίπεδα - ως συμβιβασμοί. Γιατί αλλιώς ... τα βρίσκεις με τον "αδελφό" σου και αλλιώς με τον εχθρό σου. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα ολοένα και περισσότεροι Ελληνοκύπριοι να δραστηριοποιούνται ενάντια στο καθεστώς Χριστόφια, μέσα από διάφορες συλλογικότητες, οργανώσεις και κόμματα. Αυτό πανικοβάλλει το καθεστώς Χριστόφια, το οποίο προσπαθεί με κάθε τρόπο να ανακόψει την πορεία τους.
Έτσι φέτος, ο αρμόδιος οργανισμός που επιδοτεί τις φοιτητικές παρατάξεις των Κυπρίων, ο "Οργανισμός Νεολαίας" αποφάσισε να διακόψει ή μάλλον να μην ανανεώσει την χορηγία του προς τον Ενιαίο Φορέα Αυτόνομων Ενωτικών Φοιτητικών Παρατάξεων, του οποίου τα μέλη είναι το Δράσις - ΚΕΣ από την Αθήνα, η ΠΕΟΦ από την Θεσσαλονίκη, η Φλόγα από την Πάτρα και η Επαλξη από το Πανεπιστήμιο Κύπρου. Όλοι δηλαδή όσοι αντιτίθονται στα σχέδια της ομοσπονδιοποίησης. Οι παρατάξεις αυτές που είναι σημαντικές δυνάμεις στα φοιτητικά δρώμενα του Κυπριακού ελληνισμού, μέχρι τώρα έπαιρναν κανονικά την επιδότηση που τους αρμόζει από τον οργανισμό νεολαίας. Φέτος όμως, και με βάση την μη συμμετοχή τους σε ένα όργανο, το οποίο στηρίζει την ιδέα της "Ομοσπονδίας", αλλά και πού όπως καταγγέλουν ως σκοπό έχει το να φακελλώνει τους φοιτητές ζητώντας από τις παρατάξεις να του παραδίδουν το αρχείο των μελών τους αλλά και που σε μεγάλο βαθμό ελέγχεται από τα κόμματα με τα οποία αντιτίθονται οι συγκεκριμένες παρατάξεις, ο Οργανισμός Νεολαίας αποφάσισε να διακόψει την επιχορήγηση αυτή. Όπως καταγγέλει ο ΕΦΑΕΦΠ με κείμενο στην ιστοσελίδα του: "Ο Οργανισμός Νεολαίας Κύπρου, η οργάνωση που μάχεται δήθεν για τους νέους, έρχεται να στερήσει την ετήσια χορηγία από τον Ενιαίο Φορέα Αυτόνομων Ενωτικών Φοιτητικών Παρατάξεων για ιδεολογικούς λόγους! Ο ΕΦΑΕΦΠ απέχει από τις συνεδρίες της ΠΟΦΕΝ λόγω της διαφωνίας του με τη «λύση» ομοσπονδίας στο Κυπριακό, η οποία προνοείται από το καταστατικό της Ένωσης και εντελώς αντιδημοκρατικά αποκλείει από τους κόλπους της τους φοιτητές που διαφωνούν με την εν λόγω «λύση»."
Αξίζει εδώ να σημειωθεί ότι και πριν κάποια χρόνια είχε γίνει και πάλι προσπάθεια να διακοπεί αυτή η επιχορήγηση μετά από καταγγελίες της φοιτητικής παράταξης του ΑΚΕΛ για "φασισμό" και τα γνωστά κολπάκια της αριστεράς. Μετά την νομική δράση όμως του ΕΦΑΕΦΠ δόθηκε κανονικά. Φαίνεται ότι τώρα που το ΑΚΕΛ είναι στην εξουσία, κάνει ότι μπορεί για να φιμώσει τους αντιομοσπονδιακούς. Η καταγγελία του ΕΦΑΕΦΠ είναι συγκεκριμένη και κάνει λόγο για ιδεολογικούς λόγους πίσω από αυτή την απόφαση του Οργανισμού Νεολαίας: "Ο Οργανισμός Νεολαίας Κύπρου, η οργάνωση που μάχεται δήθεν για τους νέους, έρχεται να στερήσει την ετήσια χορηγία από τον Ενιαίο Φορέα Αυτόνομων Ενωτικών Φοιτητικών Παρατάξεων για ιδεολογικούς λόγους! Ο ΕΦΑΕΦΠ απέχει από τις συνεδρίες της ΠΟΦΕΝ λόγω της διαφωνίας του με τη «λύση» ομοσπονδίας στο Κυπριακό, η οποία προνοείται από το καταστατικό της Ένωσης και εντελώς αντιδημοκρατικά αποκλείει από τους κόλπους της τους φοιτητές που διαφωνούν με την εν λόγω «λύση».
Οι ελλαδίτες πατριώτες πρέπει να σταθούν δίπλα στους Κύπριους αδελφούς και να τους στηρίξουν σε αυτή την κρίσιμη καμπή.

Πηγή : http://www.elkosmos.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια: