Τρίτη 29 Μαρτίου 2011

Σ χ έ δ ι ο Π α τ ρ ί δ α ς

Με τον Λάζαρο Μαύρο

Ω Σ ΠΟΤΕ παλληκάρια θα τσαλαβουτούμε στα βρόμικα λασπόνερα της ήττας; Ώς πότε θα κολυμπούμε εν απογνώσει και θα βυθιζόμαστε ξέπνεοι κι αλυσοδεμένοι με βαρίδια χίλια στ’ αποπνιχτικό βόρβορο της Διζωνικής μας υποταγής; Ώς πότε θα σπαταλούμε τη φαιά ουσία των μυαλών μας και κάθε απομεινάρι ικμάδας, στις αναμεταξύ μας παρακμιακές κοκορομαχίες για την κάθε λεπτομέρεια των διαδοχικών «Σχεδίων» συνθηκολόγησης με τον Τούρκο κατακτητή; Ή των αλλεπάλληλων «προτάσεων» εύσχημης παράδοσης της ελληνοκυπριακής «πλευράς»;
Ο Λ Η ΤΟΥΤΗ η επί ματαίω αυτοκαθήλωσή μας στην παγίδα του 37ετούς, ήδη, μαγγανοπήγαδου, άρδευσε κι αρδεύει μονάχα τες αυλατζιές του κατακτητή. Για την ατιμώρητη επί 37 χρόνια εμπέδωση, μονιμοποίηση και ισχυροποίηση των επιτευγμάτων της εισβολής-κατοχής. Όχι μόνο επί των σκλαβωμένων εδαφών μας. Όχι μόνο στους διεθνείς οργανισμούς και στη διπλωματία. Αλλά -κι αυτό 'ναι το χειρότερο- μέσα σε πολλά, πάμπολλα απ’ τα δικά μας μυαλά!
Α Ν Α Γ Κ Η ΠΑΣΑ, λοιπόν, και χρεία επείγουσα: Να εξέλθουμε απ’ τα βορβόπηλα. Να ξεφύγουμε απ’ την παγίδα και το μαγγανοπήγαδο. Να ξεμπερδέψουμε, επιτέλους, ποια τάχαμου είν’ η λιγότερο ατιμωτική πρόταση «λύσης» - παράδοσης. Να πεταχτούμ’ έξω απ’ το καζάνι όπου 37 χρόνια βράζουμε στο ζουμί μας κι απολαμβάνουν οι κατακτητές.
Α Ν Α Γ Κ Η ΠΑΣΑ και χρεία κατεπείγουσα: Να μελετήσουμε, να συζητήσουμε κατ’ ιδίαν και εν δήμω, να επινοήσουμε, να καταρτίσουμε ένα ΣΧΕΔΙΟ διαφυγής από την 37χρονη μιζέρια μας. Ένα Σχέδιο υπέρβασης των αδυναμιών μας. Επούλωσης της ανεπάρκειάς μας και αντικατάστασής της με την Ικανότητα, την Επιδεξιότητα, την Αξιοσύνη, την Αποτελεσματικότητα, την Προθυμία και την Επάρκεια που αρμόζει κι επιβάλλεται, για να επιτελέσουμε το ύψιστο προς την πατρίδα καθήκον. Ένα Σχέδιο Πατρίδας.
Χ Ρ Ε Ι Α Ν ΕΧΟΥΜΕ, όθεν, ηγετών ενός εντελώς διαφορετικού από τα τετριμμένα, ολότελα καινούργιου Σχεδίου Πατρίδας: Ηγέτες των κομμάτων μας, ηγέτες του κράτους μας, των υπουργείων μας, των κρατικών μας υπηρεσιών, των ΜΜΕ μας, των οργανώσεων και σωματείων μας. Χρειαζόμαστε, υπεράνω όλων και προ πάντων, ενός νέου Σχεδίου Πατρίδας πρόεδρο, αρχηγό του κράτους, ηγέτη του λαού, επικεφαλής στρατηγούντα τη νέα μας στρατηγική. Στην αξιόπιστη κι εμπνευσμένη εφαρμογή της οποίας, κάθε πολίτης, όλος ο λαός και σύμπας ο Ελληνισμός θα κρίνει ότι, αξίζει να προσφέρει κι απ’ τα υστερήματά του και το άπαν των δυνάμεών του για την ευόδωσή του.

Πηγή : http://www.sigmalive.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια: