Σάββατο 16 Απριλίου 2011

Ελληνική Οικονομία: Καταχρεωμένη!

Του πολίτη Παναγιώτη Παπαγαρυφάλλου
Α΄Αντιπροέδρου της Επιτροπής Ενημερώσεως για τα Εθνικά Θέματα


Τα σχετικά νούμερα είναι πολύ εύγλωττα και πολύ χρήσιμα και τα παρα­θέτω από τη μελέτη του οικονομολόγου Σπύρου Λαβδιώτη, που γράφει: "Απέραντη θάλασσα χρέους των νοικοκυριών με 130 δις ευρώ, των επιχειρήσεων με 150 δις ευρώ και του Δημοσίου με 350 δις. Το δυσβάστακτο αυτό συνολικό χρέος των 630 δις ευρώ δεν συμπε­ρι­λαμ­βά­νει τα χρέη των ιδίων των τραπεζών, που ανέρχονται μέχρι στιγμής στα 140 δις (χωρίς) να περιλαμβάνονται τα άγνωστα ελλείμματα των ασφαλι­στικών ταμείων" (βλ. το κείμενό του: "Νομισμα­τικό σύστημα: Το μεγάλο παιχνίδι", στο μηναίο περιοδ. NEXUS, τεύχ. Μαρτίου 2011, σελ. 34-37).
Αυτή είναι η "ισχυρή Ελλάδα", όπως μας έλεγαν οι χυδαίοι εξουσια­στές πριν από πολλά χρόνια.
Αξίζει να υπογραμμιστεί αυτό που γράφει ο ειδικός αναλυτής, συνεχίζο­ντας: "Η αξιοθρήνητη εικόνα των οικονομικών μεγεθών της χώρας απεικονίζεται στην αναλογία του χρέους προς το "Χειραγωγημένο" ΑΕΠ (223 δις ευρώ) που υπερβαίνει το συντελεστή 4 προς 1".
Καταλήγοντας ο αρθρογράφος θα πει: "Η τραγική ειρωνεία όμως είναι ότι αντί το "αποδομημένο τριτοκοσμικό κράτος", να δηλώσει επί­σημα τη de facto χρεωκοπία της Ελλάδας, αντιθέτως το ΔΝΤ κατέστη ένας από τους πιστωτές της και συνάμα ο "χωροφύλακας" της πληρωμής των τόκων και χρεολυσιών των χρηματοδανειστών της χώρας"!
Αυτή είναι η πικρή αλήθεια για την κατάντια της Ελλάδας και του "κυρίαρχου" λαού, του οποίου του οποίου οι απόγονοι τριών γενεών θα πληρώνουν τις παπαριές του Τζέφρυ και των γαλάζιων κληρονόμων και συνεταίρων του.
"Κυρίαρχε" λαέ! Η ψήφος κα τα παλαμάκια δεν είναι για χαβαλέ! Λίγη ενημέρωση δεν θα έβλαπτε.

Δεν υπάρχουν σχόλια: