Τετάρτη 11 Μαΐου 2011

Ιβανόφ: «Οχι» σε ονομασία με γεωγραφικό προσδιορισμό

Δεν μπορεί να γίνει αποδεκτή μία ονομασία με γεωγραφικό προσδιορισμό, δήλωσε ο πρόεδρος της ΠΓΔΜ Γκιόργκι Ιβάνοφ από τη Γενεύη.Πρόσθεσε ότι μία πρόταση για ονομασία «Δημοκρατία της Μακεδονίας (Σκόπια)» θα μπορούσε να εξετασθεί σοβαρά από τα επίσημα Σκόπια και να τεθεί σε δημοψήφισμα για έγκριση από τους πολίτες της χώρας.Ακόμη, ο κ. Ιβάνοφ ανέφερε ότι μετά τις βουλευτικές εκλογές στην ΠΓΔΜ, οι οποίες θα διεξαχθούν στις 5 Ιουνίου, αναμένει να εντατικοποιηθούν οι διαπραγματεύσεις μεταξύ Ελλάδας και ΠΓΔΜ για την εκκρεμότητα της ονομασίας.
Ο κ. Ιβάνοφ βρίσκεται στη Γενεύη για να μετάσχει στη διάσκεψη του ΟΗΕ, με θέμα τη μείωση των παγκόσμιων κινδύνων από φυσικές καταστροφές.Στο περιθώριο της διάσκεψης αναμένεται να έχει συνάντηση με το ΓΓ του ΟΗΕ Μπαν Κι Μουν, στην οποία θα συζητηθεί το ζήτημα της ονομασίας.
Σημειώνεται ότι σταθερή θέση της ελληνικής πλευράς για την επίλυση του προβλήματος με το όνομα της γειτονικής χώρας είναι η υιοθέτηση μιας ονομασίας με γεωγραφικό προσδιορισμό erga omnes (που θα ισχύει δηλαδή έναντι όλων).

Πηγή : ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια: