Κυριακή 22 Μαΐου 2011

ΑΝ ΔΕΝ ΕΙΣΑΙ ΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΟΣ ΕΙΣΑΙ ΞΕΝΟΣ !

Αν δεν είσαι μουσουλμάνος είσαι ξένος !
 Οι διακρίσεις σε βάρος των μειονοτήτων στις υπηρεσίες του κτηματολογίου σε Ίμβρο και Τένεδο έφτασαν σε σκανδαλώδη επίπεδα. Το κράτος εδώ ασκεί στους μη μουσουλμάνους που ζούνε εδώ μια μεταχείριση ατόμου ¨ξένης υπηκοότητας¨.
 Ο δικηγόρος Ερχάν Πεκτσέ ανακοίνωσε πως και παλιότερα είχε θέσει πάλι αυτήν τον πολιτική διακρίσεων και πως οι κρατικές αρχές από τις οποίες ζητήθηκε κάποια δήλωση κρύβονται πίσω από δικαιολογίες περί ¨εθνικών συμφερόντων¨ και ¨κρατικών μυστικών¨.
Στην τελευταία μήνυση που υπέβαλε ο Πεκτσέ αναφέρει πως όταν οι χριστιανοί αγοράζουν ακίνητα από μουσουλμάνους και πηγαίνουν στο Κτηματολόγιο, η Υπηρεσία Κτηματολογίου τους έχει στο περίμενε για χρόνια. Ο Πεκτσέ υπέβαλε αίτημα για παροχή πληροφοριών, αλλά αφού η υπηρεσία δεν του τις παρείχε, μετέφερε το θέμα στα δικαστήρια.
Έναντι της μήνυσης του Πεκτσέ, ο νομικός σύμβουλος της Γενικής Διεύθυνσης του Κτηματολογίου Μαχμούτ Ταστσί στο κείμενο υπεράσπισης που παρέδωσε στο δικαστήριο αναφέρεται πως ¨ σε περίπτωση κοινοποίησης θα υπάρξει καθαρή ζημία στην ασφάλεια του κράτους, στις εξωτερικές της σχέσεις, στην εθνική της άμυνα και στην εθνική της ασφάλεια, και η φύση τους ως κρατικά απόρρητα τα θέτει εκτός των ανακοινώσιμων πληροφοριών και εγγράφων¨.
Το δεύτερο όμως επιχείρημα που επικαλείται ο Ταστσί αποκάλυψε ένα ακόμη μεγάλο σκάνδαλο. Να το επιχείρημα του : ¨Από την άλλη μεριά το άρθρο 35 του νόμου υπ. αρ. 2644 αναφέρει πως «Τα φυσικά πρόσωπα ξένης υπηκοότητας υπό την προϋπόθεση της αμοιβαιότητας και της συμφωνίας με τις κείμενες διατάξεις των νόμων, μπορούνε να αποκτήσουν ακίνητα μέσα στα όρια του Τουρκικού κράτους τα οποία είναι ενταγμένα στα σχέδια πόλεως και είναι αναγνωρισμένα ως κτήσεις νόμιμες. Ισχύουν οι ίδιες προϋποθέσεις για τυχόν φραγμούς στην εφαρμογή αυτών των κανόνων. Φυσικά πρόσωπα ξένης υπηκοότητας δεν μπορούνε να αγοράσουν πάνω από 2,5 εκτάρια (10 στρέμματα)»
Σχόλιο : Δηλαδή ένας δικηγόρος ρωτά το επίσημο κράτος για ποιό λόγο δεν προχωρά σε έγκριση αγοραπωλησιών και το κράτος του απαντά με τα εξής δύο εντυπωσιακά επιχειρήματα :
1) Δεν σας απαντώ γιατί κινδυνεύει η εθνική ασφάλεια !
και δεύτερο εξίσου εντυπωσιακό
2) επικαλείται νόμο που αφορά τους πολίτες ξένης υπηκοότητας, και τον εφαρμόζει με το έτσι θέλω σε Τούρκους υπήκοους Ελληνικής καταγωγής !  ! Και μετά έρχεται ο Ερντογάν και μας ζητά αμοιβαιότητα στις μειονότητες ! Αλλά βέβαια βρήκε και τα κάνει και τώρα και νωρίτερα…..

Πηγή : http://tourkikanea.wordpress.com/
Εφ. Μπιργκιούν 13-5-2011

Δεν υπάρχουν σχόλια: