Παρασκευή 20 Μαΐου 2011

Νομοθετικό Πραξικόπημα και Αντίσταση!

Του πολίτη Παναγιώτη Παπαγαρυφάλλου
Α΄Αντιπροέδρου της Επιτροπής Ενημερώσεως για τα Εθνικά Θέματα


Όταν τον Μάιο του 2010 έγραφα ότι η κύρωση της δανειοδοτικής σύμβασης της κυβέρνησης με την Τρόικα με απλή πλειοψηφία της Βουλής είναι αντισυνταγματική, δεν μίλησαν αυτοί που έπρεπε να μιλήσουν.
Από την ιστοσελίδα της Επιτροπής Ενημερώσεως Εθνικών Θεμάτων -και άλλες-υπογράμμιζα ότι αυτή η διεθνής συνθήκη ψηφίστηκε κατά παράβαση του άρθρου 28παρ. 3 που απαιτεί την πλειοψηφία των 3/5 της Βουλής, δηλαδή 180 βουλευτές και όχι 150+1.
Από όσα σημείωνα τότε, μόνο το ΚΚΕ πρόβαλε αυτή την αντισυνταγματικότητα.
Τώρα πληθαίνουν και οι επιστημονικές φωνές που καταγγέλλουν το σχετικό νόμο ω αντισυνταγματικό και κάνουν λόγο για πραξικόπημα της κυβερνήσεως και της Βουλής.
Όμως, το ίδιο το κουρελοσύνταγμα δίνει λύση για τα κυβερνητικά και νομοθετικά πραξικοπήματα:
Στο άρθρο 120 παρ. 4 ορίζει: "Η τήρηση του Συντάγματος επαφίεται στον πατριωτισμό των Ελλήνων, που δικαιούνται και υποχρεούνται ν' αντιστέκονται με κάθε μέσο εναντίον οποιουδήποτε επιχειρεί να το καταλύσει με τη βία".
Στην περίπτωσή μας όμως, δεν έχουμε μεν βία αλλά  πολιτική και ατομική προστυχιά που κατέλυσε άμεσα το Σύνταγμα και αυτή είναι πιο κατακριτέα.
Συνεπώς, ήρθε η ΩΡΑ του γονατισμένου λαού να σηκωθεί ΟΡΘΙΟΣ. Να εφαρμόσει το Σύνταγμα. ΕΞΕΓΕΡΣΗ - ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ εναντίον των νομοθετικών Πραξικοπημάτων, που χρησιμοποιήθηκαν και στο παρελθόν με κατάργηση καταδικαστικών αποφάσεων (βλ. το έργο μου: "Ο Λαϊκισμός στην Ελλάδα" εκδ. Ergο", 2002).

Δεν υπάρχουν σχόλια: