Τρίτη 10 Μαΐου 2011

υπουργείο Εξω(φρεν)ικών Ζήσε Μάη μου...

— Σε μια ομαλώς λειτουργούσα δημοκρατία, δεν θα έμενε έτσι η πρωτοφανής δήλωση του υπουργού Εξωτερικών, που ομολογεί ανερυθρίαστα ότι παραιτείται από την άσκηση κυριαρχικού δικαιώματος για να μην ενοχληθεί η Τουρκία και διαταραχθεί η διαδικασία των διερευνητικών συνομιλιών.Κι όμως ο κ. Δρούτσας όχι μόνο το δήλωσε αυτό, αλλά επέμεινε αμέσως μετά, λέγοντας το γνωστό παραμύθι: Δεν παραιτούμεθα του δικαιώματος, αλλά θα το ασκήσει η χώρα εν ευθέτω χρόνω. Ό,τι συμβαίνει και με την επέκταση των χωρικών υδάτων. Όταν δηλαδή το επιτρέψει η Άγκυρα.
— Δημιουργεί μάλιστα μια παραπλανητική εικόνα και για τις διερευνητικές, καθώς κανείς λογικός άνθρωπος δεν θα μπορούσε παρά να πιστέψει ότι πάνε τόσο καλά οι μυστικές συνομιλίες, που, χαλάλι και η ΑΟΖ, προκειμένου να μη χαλάσουμε το επωφελές παζάρι με τους Τούρκους…
— Το κάθε ψέμα έχει κοντά ποδάρια και στο τέλος κουρεύουν τον γαμπρό. Ας τα έχει υπόψη του αυτά ο κ. Δρούτσας, γιατί η στιγμή που θα κριθεί το κατά πόσον υπερασπίστηκε επαρκώς τα εθνικά συμφέροντα πλησιάζει. Και τότε θα πρέπει να εξηγήσει και ο ίδιος και ο προϊστάμενός του πρωθυπουργός, ποια ήταν αυτή η υποτιθέμενη μεγάλη παραχώρηση της Τουρκίας, που άξιζε τη θυσία της ΑΟΖ. Διαφορετικά θα πρόκειται περί μονομερούς παραχώρησης…
— Οφείλει όμως και μια ακόμη εξήγηση ο κ. Δρούτσας: Με ποιο εύρος χωρικών υδάτων συζητά ο εντεταλμένος του διαπραγματευτής Π. Αποστολίδης την οριοθέτηση της υφαλοκρηπίδας; Ας το δηλώσει τώρα και δημοσίως, καθώς δεν θέλουμε να πιστέψουμε ότι διαπραγματεύεται με την Άγκυρα κυριαρχικά δικαιώματα της χώρας. Από κει και πέρα διάφορα φληναφήματα περί προϋπόθεσης της συμφωνίας για την υφαλοκρηπίδα, της επέκτασης των χωρικών υδάτων, δεν είναι ούτε για εσωτερική κατανάλωση.
— Από το γραφείο του υφυπουργού Δ. Δόλλη η κ. Ν. Καμπά, μέλος και του ΔΣ της ΕΔΥ τοποθετείται στην πρεσβεία της Βιέννης, από το διπλωματικό γραφείο του κ. Δρούτσα ο Χ. Καποδίστριας παίρνει το Γενικό Προξενείο της Αλεξάνδρειας, αλλά η πιο «πονηρή» τοποθέτηση είναι του Γ. Δημητριάδη από το γραφείο του γενικού γραμματέα κ. Ζέππου στην πρεσβεία της Άγκυρας.Το επισημαίνουμε καθώς ο κ. Δημητριάδης είχε πλήρη γνώση των εμπιστευτικών συνομιλιών που είχε ο κ. Ζέππος με την τουρκική κυβέρνηση για αεροναυτιλιακά θέματα στο Αιγαίο, ενώ έχει γνώση και των διερευνητικών επαφών. Έτσι με την τοποθέτησή του στην Άγκυρα υπάρχει έμπιστος και «έγκυρος» δίαυλος με την Αθήνα, μια και ο εκεί πρέσβης δεν έχει γνώση όλου του φάσματος των λεπτών και απόρρητων αυτών διαπραγματεύσεων.
— Από τους Συμβούλους Πρεσβείας Αʼ που επιστρέφουν στην Κεντρική Υπηρεσία: Ν. Πλέξιδας από Κολωνία, Δ. Καράμπαλης από ΜΑ Στρασβούργου, Κ. Οικονομίδης από Λονδίνο, Χ. Σκολαρίκου από Σμύρνη, Λ. Κοντοβουνίσιος από Τελ Αβίβ, Α. Κατζούρου από Αγ. Πετρούπολη, Ι. Παπαμελετίου από ΜΑ ΟΗΕ, Ε. Σέκερης από ΜΑ ΕΕ, Α-Μ. Λυμπερόπουλος από ΜΑ Γενεύης, Α. Ανδρουλάκης από ΜΑ ΟΗΕ.
— Από τους ΣΠΑ, από την Κεντρική Υπηρεσία μετατίθενται: Ν. Αργυρός σε πρεσβεία Λονδίνου, Δ. Λουρμπάκου σε πρεσβεία Τελ Αβίβ, Π. Παρτσος σε Γ.Π. Στουτγάρδης, Ε. Κακιοπούλου σε Γ.Π. Φρανκφούρτης, Γ. Ηλιόπουλος σε Γ.Π. Ν. Υόρκης, Α. Φρυγανάς πρεσβεία Βερολίνου, Ι. Ιωαννίδης πρεσβεία Βελιγραδίου, Δ. Παπανδρέου σε Γ.Π. Μαριούπολης, Δ. Πούλου σε πρεσβεία Βερολίνου.
— Αρκετές και οι μεταθέσεις από εξωτερικό σε εξωτερικό:
Δ. Τρανός από Βαγδάτη σε Κίεβο, Γ. Διακοφωτάκης από Αλεξάνδρεια σε ΜΑ ΝΑΤΟ, Δ. Ιωάννου από Ανόβερο (που κλείνει) σε ΜΑ ΟΑΣΕ, Δ. Καλαμβρέζος από ΜΑ Ε.Ε. σε Πεκίνο, Θ. Τσακίρης από Βερολίνο σε Σμύρνη, Ι. Πεδιώτης από ΜΑ ΟΑΣΕ σε Κορυτσά, Χ. Αλεξοπούλου από Πεκίνο σε Ελσίνκι, Ε. Αποστολάκης από Νάπολη (που κλείνει) σε Ρώμη, Θ. Μπιζάκης από ΜΑ ΝΑΤΟ σε Αγ. Πετρούπολη, Μ. Νικολάου από Λειψία (που κλείνει) σε ΜΑ Γενεύης, Μ. Σολωμού από Άμπου Ντάμπι σε ΜΑ Στρασβούργου, Ι. Βικελίδης από Τίρανα σε ΜΑ Ε.Ε., Γ. Ψιάχας από Νις (που κλείνει) σε Τιφλίδα.
— Από τους... τυχερούς ο Σ. Βενιζέλος και η σύζυγος του Κ. Καμίτση που από την Άγκυρα μετατίθενται στη ΜΑ ΟΗΕ στη Νέα Υόρκη.
— Από το υπηρεσιακό απουσίαζε το Γενικό Προξενείο Κωνσταντινούπολης καθώς, όπως μαθαίνουμε, ο κ. Δρούτσας θέλει να το αναβαθμίσει, τοποθετώντας πρέσβη, επικεφαλής της διπλωματικής αρχής, οπότε παραμένει μέχρι νεωτέρας ο Β. Μπορνόβας.

— Κάποιοι μας έλεγαν ότι ο εθνικισμός στα Τίρανα αφορά μόνο κάποιες μικρές ομάδες. Αλλά μάλλον πρόκειται για επίσημη πολιτική.Τελευταίο που μάθαμε είναι ότι τα σχολικά βιβλία της «Γεωγραφίας 4» της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης στην Αλβανία διδάσκουν ότι το Κόσοβο, τμήμα της Ελλάδας και του Μαυροβούνιου, καθώς και η μισή έκταση της ΠΓΔΜ ανήκουν γεωγραφικά στην... Αλβανία και αποσπάσθηκαν βιαίως από τον εθνικό κορμό μετά τους Βαλκανικούς Πολέμους.
— Τελικώς απομακρύνεται από την Κορυτσά ο Γενικός Πρόξενος Θ. Καμαρινός- Οικονόμου, οι δηλώσεις του οποίου περί ελληνικής παρουσίας στην Κορυτσά προκάλεσαν τις εντονότατες αντιδράσεις των «Τσάμηδων» και άλλων εθνικιστών της Αλβανίας και όχι μόνον. Οι δηλώσεις του προξένου προκάλεσαν ενόχληση και στην πολιτική ηγεσία στην Αθήνα, που θεωρεί ότι οι έλληνες διπλωμάτες είναι μόνο για να σφραγίζουν θεωρήσεις και να παραμένουν βουβοί.
— Άλλη μια επιτυχία της ελληνικής Πολιτείας. Ομαδική περιτομή σε νέους Ρομ στον οικισμό Δροσερό Ξανθής οργανώθηκε με συμμετοχή του τουρκικού προξενείου, απεσταλμένων από την Τουρκία και η γιορτή αφιερώθηκε στη μνήμη του Σαδίκ.
— Τα τελευταία χρόνια είχε καταβληθεί μεγάλη προσπάθεια για να απελευθερωθούν οι έλληνες Ρομ της Θράκης από την καταπιεστική κηδεμονία του τουρκικού προξενείου. Αυτών που ήθελαν να τους βαφτίσουν όλους «Τούρκους», που μητρική γλώσσα θέλουν να επιβάλουν την «τουρκική», που θέλουν να τους κρατούν στη φτώχεια, στο εμπόριο των ναρκωτικών και την παραβατική δραστηριότητα, που θέλουν τα νέα παιδιά να μένουν αγράμματα. Ώστε εύκολα να μπορούν να δώσουν την ψήφο τους με μικρό και φθηνό αντάλλαγμα και να υπακούσουν ακόμη πιο πειθήνια τον κάθε ψευδομουφτή και κάθε τούρκο πρόξενο.
— Συγχαρητήρια στην ελληνική Πολιτεία, που αφήνει μια γενιά Ρομ στα χέρια του κάθε κατώτερου τούρκου διπλωμάτη. Όσο για τις παρουσίες στο «σουνέτι», όπως λέγεται η τελετή της μαζικής περιτομής, δεν έλειπε φυσικά και ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Τσετίν Ματατζή…

Πηγή : http://www.paron.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια: