Δευτέρα 6 Ιουνίου 2011

ΛΑΟΘΑΛΑΣΣΑ ΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ ΓΙΑ 12η ΜΕΡΑ!

Λαοθάλασσα «αγανακτισμένων» πολιτών με τα σκληρά μέτρα λιτότητας, την ανεργία και το μνημόνιο, υπήρξε το βράδυ της Κυριακής στην πλατεία Συντάγματος.

Εκτιμήσεις έκαναν λόγο για 200 χιλιάδες κόσμου! Μέχρι πριν τα μεσάνυχτα η πλατεία ήταν ασφυκτικά γεμάτη!
Η συγκέντρωση ξεπέρασε κάθε προηγούμενο, με τους διαδηλωτές να φωνάζουν συνθήματα, όπως «Ελλάς-Ελλάς», χτυπώντας κατσαρόλες και φυσώντας τις σφυρίχτρες, αλλά να τραγουδούν και τον εθνικό ύμνο...
«Ψωμί-παιδεία-ελευθερία», έγραφε ένα από τα πλακάτ. «Η Χούντα δεν τελείωσε το ΄73», «Τώρα μιλάει ο λαός», «Δώστε λεφτά για την Παιδεία», «Θέλουμε να ονειρευτούμε», ήταν μερικά άλλα από τα συνθήματα.
΄Ανθρώποι όλων των ηλικιών από νησιά, πόλεις και χωριά της ηπειρωτικής χώρας, έφτασαν με αεροπλάνα, τρένα και βαπόρια στην καρδιά της Αθήνας, για να δώσουν το «παρών» στην ογκωδέστερη ειρηνική διαμαρτυρία, που είδε ποτέ ο τόπος στη μεταπολίτευση.
Οι διαδηλωτές πλημμύρισαν εκτός από το Σύνταγμα και τους γύρω δρόμους, από την Αμαλίας έως τους Στύλους του Ολυμπίου Διός, από τη Φιλελλήνων έως την Ερμού και τη Μητροπόλεως.
Στην πλατεία ανέμιζαν, εκτός από τις ελληνικές, σημαίες, της Πορτογαλίας, της Ιρλανδίας, της Ισπανίας και της Αργεντινής, ενώ υπήρχαν και πλακάτ για την Υεμένη.Χαρακτηριστικό της συγκέντρωσης ήταν το γεγονός ότι πολλοί από τους διαδηλωτές κατέβηκαν στο δρόμο, για να διαμαρτυρηθούν, για πρώτη φορά στη ζωή τους.

Πηγή : http://www.nooz.gr/


ΕΛΛΗΝΕΣ ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ......

Δεν υπάρχουν σχόλια: