Παρασκευή 10 Ιουνίου 2011

«Όχι» και στο νέο Μνημόνιο είπε ο Μ.Θεοδωράκης από την πλατεία Αριστοτέλους

Με φόντο ένα πανό που έγραφε «Ρε ουστ», ο κ. Μίκης Θεοδωράκης εμφανίσθηκε στην πλατεία Αριστοτέλους στη Θεσσαλονίκη, αγνοώντας την φασιστική απαγόρευση(θυμίζει άλλες εποχές) του Δημάρχου (χίκ) Μπουτάρη να μην χρησιμοποιηθεί η πλατεία για πολιτική συγκέντρωση(σχόλιο της επιτροπής).
Πολύς κόσμος συγκεντρώθηκε για να ακούσει τον κ. Θεοδωράκη και ακούστηκαν συνθήματα, όπως «κάτω η κυβέρνηση της μειοδοσίας και του ξεπουλήματος» και «έξω η τρόικα».
Ο κ. Θεοδωράκης τόνισε ότι «ήρθε η ώρα του λαού» είπε «όχι και στο νέο Μνημόνιο, που θα βάλει το μαχαίρι ακόμα πιο βαθιά στις σάρκες του Λαού και που αυτή τη στιγμή φέρνει το σχετικό νομοσχέδιο στη Βουλή η κυβέρνηση για να ψηφιστεί».
«Γι’ αυτό το λόγο κι εμείς διαλέξαμε αυτό το ιστορικό μετερίζι, τη Θεσσαλονίκη των αγώνων, για να στείλουμε στην Αθήνα ένα ηχηρό μήνυμα: Έλληνες βουλευτές, Αρνηθείτε να πείτε 'ναι' σε αυτό το νέο έγκλημα σε βάρος του λαού και της πατρίδας» συμπλήρωσε.
Ο κ. Θεοδωράκης είπε ότι από το καλοκαίρι του 2009 και όλο το 2010 έως σήμερα, βιώνουμε στην πλάτη μας τα αποτελέσματα της τελικής φάσης με την οικονομική και κοινωνική μας εξαθλίωση που εκπορεύεται από τα διεθνή κέντρα οικονομικής και πολιτικής εξουσίας που στοχεύουν στην παγίωση της παγκοσμιοποίησης.
«Αν νομίζουν ότι οι Έλληνες μοιάζουν με αυτούς που φορούν γραβάτα και που οι δικοί μας τους αγκαλιάζουν, λέγοντας από μέσα τους 'σφάξε με Αγά μου ν' αγιάσω' κάνουν λάθος» πρόσθεσε ο κ. Θεοδωράκης.
Σε κάποιο σημείο της ομιλίας του ο κ. Θεοδωράκης είπε: «νιώθω την ανάγκη να πάρω τη μαγκούρα μου και να πάω εκεί, στη φωλιά του λύκου, που συνεδριάζουν τα νέα μας αφεντικά, για να τους δείξω ποιοι είναι οι αληθινοί Έλληνες».
Πριν από τον Μ.Θεοδωράκη στη συγκέντρωση μίλησαν ο πολιτειολόγος Κώστας Ζουράρις και οι καθηγητές Γιώργος Κασιμάτης, Νότης Μαριάς, Νίκος Παρασκευόπουλος.
Μετά το τέλος της ομιλίας του Μ.Θεοδωράκη ακολούθησε συναυλία με τον Μανώλη Μητσιά.

Πηγή : http://www.tanea.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια: