Παρασκευή 10 Ιουνίου 2011

Περί του "τουρκόφιλου" φεστιβάλ του Ναυπλίου

γράφει η Μελίνα Τσιλιμίγκρα

Προχθές πέρασε στο δημοτικό συμβούλιο η αθλία πρότασις του κατωτέρου των περιστάσεων και των συνθηκών δημάρχου Ναυπλιέων κ.Παναγιώτη Αναγνωσταρά , η οποία ήταν το πρόγραμμα του 20ου φεστιβάλ Ναυπλίου να είναι αφιερωμένο στους Τούρκους καλλιτέχνες και μάλιστα έχοντας και ως βασικό χορηγό την...Τουρκική Πρεσβεία!!! Και συμπαραστάτες μιας τέτοιας εμετικής ,ανθελληνικής και ραγιάδικης πρότασης έτρεξαν να είναι... ο κ.Βασιλείου και κ.Γκιόλας!! Βεβαίως για να αποδίδουμε τα του Καίσαρος τω Καίσαρι ο κ. Τάσος Σαλεσιώτης και ο κ. Χρήστος Γραμματικόπουλος συναφώς ως πραγματικοί Έλληνες ψήφισαν κατά!! Έκαναν το χρέος τους και ένα ΜΠΡΑΒΟ απο μένα καθώς έχουμε καταντήσει σε εποχές νενεκισμού το ορθό και φυσικό επόμενο να φαντάζει θερμή επιβράβευση!!
Για να είμαστε όμως πιο σαφείς χθες υπεγράφη και κάτι άλλο και όχι απλα μια πρόταση!! Ο κ.Αναγνωσταράς υπέγραψε το Ράι Μπουγιουρντί (προσκυνοχάρτι), και έδωσε τα κλειδιά της ιστορικής μας πόλης , πίσω στον Τούρκο κατακτητή!! Το δικό μας Ανάπλι που για αυτο χύθηκαν ποταμοί αίματος , που οι ήρωες μας σθεναρα το υπερασπίσθηκαν , βιάζεται επαισχύντως απο μια τέτοια προδοτική πρόταση!!
Όπως και το 1715, που οι Τούρκοι πάτησαν τ' Ανάπλι αφού "λάδωσαν" τον Γάλλο επικεφαλής των κανονιών του Παλαμηδιού, που τα έστρεψε αμέσως κατά της πόλης, έτσι και τώρα, με τους παράδες τους θα ξαναμπούν θριαμβευτές στη Νάπολι της Ανατολής, πατώντας πάνω στα αίματα των προγόνων μας που έχουν ζυμωθεί με το χώμα του τόπου!
Επιπροσθέτως οι δημοτικοί σύμβουλοι της δημοτικής αρχής ψήφισαν με την προϋπόθεση να μην αναρτηθεί η Τούρκικη σημαία στο Παλαμήδι κατά την διάρκεια των εκδηλώσεων σε αυτό, χωρίς όμως να πάρουν καμία δέσμευση απο τον δήμαρχο!! ( Έτσι και αλλιώς ο δήμαρχος έχει αποδείξει πως δε τα πάει πολύ καλα με τις ελληνικές σημαίες....)
Αυτο μας έλειπε να δούμε τώρα και το στολίδι μας που στέκει ορθό και υπερήφανο με τουρκικό φέσι!!
Α και που είστε!!! Τώρα που ο κ.Αναγνωσταράς βγαίνει παγανιά και ζητά ψήφους ανεπισήμως βέβαια για την βουλευτική του θέση με τη Νέα Δημοκρατία ,δώστε του ένα μαύρο φέσι , ούτε καν κόκκινο γιατί έτσι όπως αμαυρώνει τη τιμή της πόλεως μας έτσι θα α(μαυρωθεί) στις ψήφους ΑΠΟ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥ ΑΡΓΟΛΙΔΕΙΣ!! Ώστε να πάει σπίτι του και να βλέπει τις Τούρκικες σειρές του ΑΝΤ1 και του Μega! Kάντε και εσεις κατι καλό για τη ψυχολογια του!!Μπορείτε!
Κλείνοντας αυτό το άρθρο που με πολύ πνιγμό συνέγραψα να επισημάνω πως σήμερα που περνούσα απο το άγαλμα του Σταικόπουλου είδα πως για πρώτη φορά το πρόσωπο του άλλαξε!! Το πρόσωπο του είχε συνοφρυωθεί και τα μάτια του πετούσαν γαλανόλευκες σπίθες! Μου είπε πως αύριο θα ξεκολλήσει από το άγαλμα του , πως το σπαθί του που χρόνια ήταν κομμένο το σφυρηλάτησε μόνος του με πίστη και όρκο , και πως θα κάνει το χρέος του!! Θα περιμένει να αντιμετωπίσει την Άλωση του Παλαμηδίου που μόλις άρχισε!! Θα είμαι στο πλευρό του!! Εσείς;

Πηγή : http://www.elkosmos.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια: