Κυριακή 5 Ιουνίου 2011

Οι Αλβανοί πλήττουν τον Ελληνισμό της Β. Ηπείρου με διοικητικά μέτρα

Ενός κακού μύρια έπονται. Αφού χάθηκε ο Δήμος της Χειμάρρας, οι Αλβανοί του Σαλί Μπερίσα κλιμακώνουν τις προκλήσεις τους, σε μια προσπάθειά τους να «σβήσουν» από το χάρτη τον Ελληνισμό της Βορείου Ηπείρου. Πριν λίγες ημέρες, αποφασίστηκε στα Τίρανα, πως στα ατομικά πιστοποιητικά γέννησης που θα εκδίδονται στα κατά τόπους ληξιαρχεία της Αλβανίας, δεν θα αναγράφεται η εθνικότητα των πολιτών της (κάτι που αντίθετα συνέβαινε στα κατά τα άλλα αλήστου μνήμης χρόνια της κομμουνιστικής καταπίεσης). Ο στόχος, είναι παραπάνω από προφανής...
Επίσης: στις νέες βιομετρικές ταυτότητες της Αλβανίας, οι όροι «υπηκοότητα» και «εθνικότητα» συγχωνεύθηκαν και αποδόθηκαν με τον βρετανικό όρο «nationality». Όλοι λοιπόν έγιναν στη γείτονα «Αλβανοί» και αφαιρέθηκε ο ιδιαίτερος εθνικός προσδιορισμός των μειονοτήτων, ο οποίος είναι αναγνωρισμένος από διεθνείς συνθήκες. Σημειώνουμε εδώ ότι οι Βορειοηπειρώτες έχουν ήδη προσφύγει στο Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης, επιζητώντας τη δικαίωσή τους στο προαναφερόμενο θέμα.
Η πολιτική λοιπόν αφελληνισμού, όχι μόνο συνεχίζεται, αλλά κλιμακώνεται. Λειτουργώντας κατ' αυτόν τον τρόπο, η Αλβανία παραβιάζει σωρεία διεθνών συνθηκών που αφορούν στα δικαιώματα των εθνικών μειονοτήτων, αλλά και μεταξύ άλλων και τη Σύμβαση-Πλαίσιο του Συμβουλίου της Ευρώπης, την οποία έχει υπογράψει και επικυρώσει δια της κοινοβουλευτικής οδού η γειτονική μας χώρα. Φυσικά, τα παραπάνω δείχνουν να αποτελούν «ψιλά γράμματα» για τον κ. Δρούτσα, ο οποίος έχει τώρα πολιτικούς πονοκεφάλους, καθώς οι δηλώσεις-προτάσεις του για τους βουλευτές, δεν έγιναν ευμενώς δεκτές.

Πηγή : http://www.elkosmos.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια: