Τετάρτη 22 Ιουνίου 2011

Ο Αριστοτέλης και ο ρόλος των νομοθετών!

Του πολίτη Παναγιώτη Παπαγαρυφάλλου
Α΄Αντιπροέδρου της Επιτροπής Ενημερώσεως για τα Εθνικά Θέματα


Στα "Ηθικά Νικομάχεια" (11036), "ο μεγαλύτερος διανοητής της αρχαιότητος" - όπως την χαρακτήρισε ο Μαρξ - αναπτύσσοντας τη θεωρία του για την αποστολή των νομοθετών έγραφε: "Οι καλοί νομοθέτες τους πολίτες εθίζονται, ποιούσιν αγαθούς".
Είναι αυτό ακριβώς που όλα ετούτα τα χρόνια της σήψης και της αρπαχτής απέφυγαν μετά μανίας, να κάνουν οι "νομοθέτες" που πριν από όλα και πάνω απ' όλα θωράκισαν συνταγματικά την πλήρη ατιμωρησία τους με το  διαβόητο άρθρο 86 του Συντάγματος. Γι' αυτό και μισούν την Αρχαία Ελληνική γραμματεία οι επιφανείς εκπρόσωποι της οποίας διδάσκουν ηθική, αρετή και αρχές.
Πώς να συμπαθήσουν τον Αριστοτέλη και πώς να δεχθούν τον Ισοκράτη που δίδαξε ότι "το της Πόλεως ήθος ομοιούται τοις άρχουσι" και ότι συνεπώς διέπλασαν το ήθος των Ελλήνων σα τα μούτρα τους;
Αρχιφαύλοι αυτοί = φαύλος λαός!
Αρχικοπρίτες αυτοί = κοπρίτης ο λαός!
Μίζες αυτοί = μιζαδορακια οι "πολίτες"!
Διεφθαρμένοι αυτοί = διεφθαρμένος και ο λαός!
Ψεύτες αυτοί = ψευταρούδια οι "πολίτες"!
Σημειώνω ότι την άποψη του Ισοκράτη υιοθέτησε στο σύγχρονο κόσμο ο Γάλλος πολιτικός φιλόσοφος Σ. Μοντεσκιέ, ο οποίος έγραφε και τα εξής σχετικά στο πολύκροτο έργο του: "Το πνεύμα των νόμων" (εκδ. "Αναγνωστίδη", χ.χ.): "Η διαφθορά κάθε κυβέρνησης, αρχίζει σχεδόν πάντα με την διαφθορά  των αξιωμάτων της" και συνεχίζοντας θα πει: "Ο λαός πέφτει στη συμφορά (της διαφθοράς) όταν αυτοί στους οποίους έχει εμπιστευθεί τον εαυτό του, επειδή θέλουν να κρύψουν την δική τους διαφθορά, ζητούν να τον διαφθείρουν και για να μην βλέπει την φιλοδοξία τους και μιλούν πάντα για το μεγαλείο του.  Για να μην καταλαβαίνει τη φιλαργυρία τους, κολακεύουν ασταμάτητα το δικό του πνεύμα οικονομίας".
Συνεχίζει ο Γάλλος πολιτικός φιλόσοφος Μοντεσκιέ (1689-1755) τις διεισδυτικές του παρατηρήσεις: "Έτσι, η διαφθορά θα μεγαλώσει ανάμεσα στους διαφθορείς και θα αυξηθεί ανάμεσα σ' αυτούς που είναι ήδη διεφθαρμένοι" (βλ. ό.π. σελ. 118-119).
Θα νόμιζε κάποιος ότι αυτά γράφονται για την Ελλάδα του σήμερα και τους άρπαγες "νομοθέτες" της οι οποίοι εξακολουθούν πορκλητικά ως επιφανείς δημοκόλακες, να υμνούν τις αρετές του λαού, που οι ίδιοι διέφθειραν. Και ο λαός, ο φαύλος λαός, χωρίς καν να υποπτεύεται τους δόλιους σκοπούς τους καμαρώνει σαν γύφτικο σκεπάρνι αυτοκοροϊδευόμενος, ενώ ένα μεγάλο τμήμα του εξακολουθεί να τρέχει πίσω τους! Κοπρίτες "ιδεολόγοι" εν μέσω άθλιων νομοθετών και πολιτικών…. ηγετών!!
Όμως, ως προς τον Αριστοτέλη, θα ήθελα να συμπληρώσω το επιστημονικό του πορτραίτο με ετούτα τα σημερινά λόγια -πέραν του Μαρξ- των συντακτών του "Φιλοσοφικού Λεξικού", των Ρόζενταλ-Γιούντιν, οι οποίοι γράφουν γι' αυτόν: "Μεγαλοφυής σοφός -εγκυκλοπαιδικός φυσιοδίφης, ένας από τους μεγαλύτερους διαλεκτικούς του αρχαίου κόσμου, δημιουργός της λογικής" (βλ. το λεξικό από τις εκδ. "Γ. Οικονόμου", Αθήνα, 1956, σελ. 24).
Αυτά λέει ο Μαρξ και οι μαρξιστές για τον Αριστοτέλη και τα οποία οι σημερινοί "Προοδευτικοί" του πρωκτού θα ερμήνευαν ως ρατσισμό και εχθροπάθεια και αν ζούσαν θα τους φυλάκιζαν έως δύο χρόνια, όπως προβλέπεται από το υπό ψήφιση Νομοσχέδιο για την "Εχθροπάθεια"!
Όμως τα πράγματα είναι πολύ σοβαρά για να χαρακτηριστούν γελοία!

Δεν υπάρχουν σχόλια: