Πέμπτη 28 Ιουλίου 2011

ΓΥΜΝΟΣΑΛΙΑΓΚΕΣ ΚΑΙ ΧΑΜΑΙΛΕΟΝΤΕΣ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΤΑΞΗΣ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ

Γράφει ο Παναγιώτης Αποστόλου       

Την περασμένη Πέμπτη, στηνσύνοδο κορυφής των ηγετών της ευρωζώνης με θέμα το δημόσιο  χρέος τηςΕλλάδος, οι εταίροι μας αποφάσισαν να δώσουν το φιλί της ζωής στην παρακμασμένηΕυρωπαϊκή οικονομία και να ξεσφίξουν ελαφρώς την θηλιά από το λαιμό τηςΕλλάδος. Μέσω της απόφασής τους οδήγησαν την  Ελληνική οικονομία στηνδιαρκή πτώχευση και υποθήκευσαν το μέλλον των Ελλήνων για δύο τουλάχιστονγενεές. Μέσω αυτής της απόφασης οι εταίροι μας χρησιμοποιούν την Ελλάδα ωςπειραματόζωο στην αρένα της αιμοσταγούς οικονομικής πολιτικής των κερδοσκόπων-τοκογλύφωνδανειστών μας.
Παρόλα ταύτα, μετά απόαυτή την απόφαση η Ελληνική κυβέρνηση πανηγυρίζει και θεωρεί πως έσωσε την χώρααπό την χρεοκοπία. Πανηγυρίζουν οι κυβερνώντες αν και για άλλη μια φορά δενδιαπραγματεύθηκαν τους καλύτερους δυνατούς όρους για το συμφέρον της πατρίδοςμας, σε μια πολύ δύσκολη περίοδο για την διάσωση της ευρωζώνης και σύρθηκαν ωςγυμνοσάλιαγκες και χαμαιλέοντες στην απόφαση των εντολοδόχων τους, της νέαςτάξεως πραγμάτων.  
Από τον Μάιο του 2010 ηκυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ υπέγραψε την δανειακή διεθνή σύμβαση (μνημόνιο) με τουςβιαστές μας του ΔΝΤ που είναι μια ανυπόστατη σύμβαση, αντίθετη στην διεθνή,Ευρωπαϊκή και Ελληνική νομιμότητα και παραβιάζει κατάφορα το Ελληνικό Σύνταγμα.Η σύμβαση αυτή εμπεριέχει πλήθος καταχρηστικών όρων και για πρώτη φορά διεθνήςσύμβαση αναφέρεται σε εκποίηση κυριαρχικών δικαιωμάτων κράτους ενός εκ τωνσυμβαλλομένων. Επί της ουσίας είναι μία σύμβαση που παραβιάζει θεμελιώδειςαρχές δικαίου. Είναι μια διεθνής επαχθής σύμβαση που μέχρι σήμερα δεν έχεικαταθέσει στην Βουλή των Ελλήνων η Ελληνική κυβέρνηση προςψήφιση-επικύρωση.   
Τότε η Ελληνική κυβέρνησημε την υπαγωγή μας στο μνημόνιο θριαμβολογούσε πάλι πως έσωσε την Ελλάδα απότην χρεοκοπία. 
Όμως, αυτή η ανίκανη καιανήμπορη κυβέρνηση από τότε μέχρι σήμερα δεν μπόρεσε να πιάσει κάποιους απότους στόχους που είχε θέσει προκειμένου να σταματήσει την κατηφόρα τηςοικονομίας μας. Έτσι, διογκώθηκε, μέσω της πολιτικής της φοροεπιδρομής, ηφοροκλοπή, η φοροδιαφυγή και το παραεμπόριο. Αποτέλεσμα όλων των παραπάνω, σεσυνδυασμό με την αδυναμία περιορισμού των δημοσίων δαπανών, είναι η αυξανόμενηύφεση της οικονομίας. Καθημερινά παραδείγματα τα συνεχή λουκέτα της αγοράς, το«κάθισμα» της οικοδομής και η επαναλαμβανόμενη αφαίμαξη των μισθών των εργαζομένωνκαι των συντάξεων των απόμαχων της εργασίας.  
Μοιραία, λοιπόν,οδηγηθήκαμε στην ψήφιση του μεσοπρόθεσμου προγράμματος και του εφαρμοστικούνόμου από την κυβέρνηση με θύματα για άλλη μία φορά τους συνήθεις ύποπτους,δηλαδή τους μισθωτούς και τους συνταξιούχους. Αυτή τη φορά, όμως, οι δανειστέςμας πήραν από την Ελληνική κυβέρνηση και τιςεμπράγματες ασφάλειες και εγγυήσεις που δεν είναι άλλες από την απόλυτη εκποίηση της δημόσιας περιουσίας μαςκαι της παραχώρησης κυριαρχικών δικαιωμάτων.
Αυτή η κυβέρνηση, λοιπόν,συνέστησε το Ταμείο Αξιοποίησης Ιδιωτικής περιουσίας του Δημοσίου που σκοπόέχει με συνοπτικές διαδικασίες να αξιοποιήσει και προωθήσει τιςαποκρατικοποιήσεις της ακίνητης περιουσίας του δημοσίου. Οι κ. ΙωάννηςΚουκιάδης και Κωνσταντίνος Μητρόπουλος που ανέλαβαν πρόεδρος και διευθύνωνσύμβουλος της παραπάνω εταιρείας θα είναι καιοι πρώτοι που θα οδηγηθούν πολύ σύντομα στις Ελληνικές φυλακές γιατίμε την υπογραφή τους θα έχουν εκποιήσει δημόσια περιουσία της Ελλάδος έναντιπινακίου φακής, απεμπολώντας, ταυτόχρονα, κυριαρχικά δικαιώματα τηςχώρας.
Γιατί απεμπόλησηκυριαρχικών δικαιωμάτων της χώρας είναι η εκποίηση των  δημόσιωνεπιχειρήσεων της Ελλάδος, όταν μάλιστα πολλές από αυτές είναι κερδοφόρες τατελευταία χρόνια, όπως η ΕΥΔΑΠ, η ΔΕΠΑ (δημόσια επιχείρηση αερίου), ο ΟΠΑΠ, ο Διεθνής Αερολιμένας Αθηνών και η ΔΕΗ που εκτός των άλλων είναι επιχείρηση στρατηγικής σημασίας καιασφάλειας για τη χώρα.
Σήμερα, είναιπλέον πεποίθηση σε όλο τον Ελληνικό λαό πως αυτή η κυβέρνηση δεν είναι μίακυβέρνηση ανίκανων και ανήμπορων προσώπων, όπως παραπάνω αναφέρω, αλλά είναι κυβέρνηση εντολοδόχων και μειοδοτών της γηςτων προγόνων μας. Είναι η κυβέρνηση που συνειδητά απεμπολεί κυριαρχικάδικαιώματα της πατρίδος μας εξαθλιώνοντας παράλληλα τον ευνουχισμένοΕλληνικό λαό από την πολιτική που άσκησαν τις προηγούμενες δεκαετίες.
Εάν,λοιπόν, ο Ελληνικός λαός δεν ξυπνήσει, αυτοί που σήμερα χωρίς νομιμοποίηση μαςκυβερνούν μετατρέποντας το πολίτευμά μας σε Δημοκρατία της Δικτατορίας θαπουλήσουν στο τέλος και να μνήματα των προγόνων μας και θα πάρουν και τηνθάλασσά μας να την πάνε αλλού.
Παράλληλα, εκτόςτης κυβέρνησης, τεράστιες είναι οι ευθύνες του Ανώτατου άρχοντα αυτής τηςχώρας, του Προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας, που συνεχώς συναινεί σταπολιτικά εγκλήματα κατά της χώρας και του λαού της δια της σιωπής του. Μιαςσιωπής ύποπτης πλέον χωρίς αντίδραση, εάν θυμηθούμε την προσφώνηση της τότεΠροέδρου της Ελληνικής βουλής, κ. Μπενάκη, την 12η Δεκεμβρίου του2004, προς το πρόσωπό του κατά την ανάληψη των καθηκόντων του, η οποία μεταξύάλλων είπε:
«…Τα Εθνικά σύνορα και ένα μέρος της Εθνικής κυριαρχίας θα περιορισθούν προςχάριν της ειρήνης, της ευημερίας και της ασφάλειας στη διευρυμένη Ευρώπη, ταδικαιώματα του ανθρώπου και του πολίτη θα υποστούν μεταβολές καθώς θα μπορούννα προστατεύονται, αλλά ίσως και να παραβιάζονται από αρχές και εξουσίες πέραντων γνωστών και καθιερωμένων και πάντως η Δημοκρατία θα συναντήσει προκλήσειςκαι θα δοκιμαστεί από ενδεχόμενες νέες μορφές διακυβέρνησης…».
Γιατί ο κ.Παπούλιας δεν αντέδρασε στα φοβερά και τρομερά που άκουσε από την Πρόεδρο τηςΕλληνικής βουλής; Γιατί δεν αντιδρά σήμερα, επτά χρόνια μετά, όταν βλέπει ναυλοποιούνται από την κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ όλα τα παραπάνω μέσω της εγκρίσεως τουμνημονίου και του μεσοπρόθεσμου, αλλά και της απόλυτης αποδοχής τηςεξευτελιστικής και μειωτικής για τα Ελληνικά δίκαια απόφασης της έκτακτηςσυνόδου κορυφής;
Γιατί δεν αντιδράόταν μέσα σε δύο ημέρες μετά την απόφαση της συνόδου κορυφής, οι οίκοιαξιολόγησης Moody’s και Standardand Poor’sυποβάθμισαν την Ελληνική οικονομία μία θέση πριν από την οριστική χρεοκοπία καιόταν ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας κ. Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, σε πρόσφατησυνέντευξή του στο περιοδικό «Stern» αναφέρει ρητά, πως πρέπει η Ελλάδα να παραχωρήσει ως αντάλλαγμα στην Ε.Ε. μέρος τηςκυριαρχίας της;;;;;;;;    
Για τον Πρόεδροτης Ελληνικής Δημοκρατίας δεν υπάρχει κανένα ελαφρυντικό της συνεχιζόμενηςσιωπής του και της αποδοχής του των πράξεων της κυβέρνησης που οδηγούν στηνεξαθλίωση του Ελληνικού λαού και την μελλοντική μείωση των διατυπωμένων απόσυνθήκες κυρίαρχων εδαφών μας, από την στιγμή που   άσκησε κατά τοπαρελθόν πολιτική εξουσία επί δεκαετίες και φέρειβαρύτατες ευθύνες για την οικονομική, πολιτική και ηθική χρεοκοπία της Ελλάδος.
Κε Παπούλια, η Ιστορίακαταγράφει πράξεις πολιτικών προσώπων που ενεργά ή με την σιωπή τους συνέπραξανσε απεμπόληση κυριαρχικών δικαιωμάτων και στην εξαθλίωση του βιοτικού επιπέδουγενεών πολιτών, συντελέσαντες στο ατιμωτικό αδίκημα της Εσχάτης προδοσίας κατάτων συμφερόντων της πατρίδος και του λαού της. 
Κε Πρόεδρε τηςΕλληνικής Δημοκρατίας, αφουγκρασθείτε τα προβλήματα και την επιθυμία του λαούσας και οδηγείστε άμεσα την χώρα σε εκλογές ανατρέποντας αυτή τη φαύλη,αντιλαϊκή και αντιδημοκρατική κυβέρνηση για να αποφασίσει ο λαός για την τύχητης χώρας του και να εκλέξει εκείνους που θα διαχειρισθούν τις τύχες του μετάτην διαμορφωμένη σημερινή κατάσταση.

Δεν υπάρχουν σχόλια: