Πέμπτη 11 Αυγούστου 2011

Υπόγειες συζητήσεις και μυστική διπλωματία

Του πολίτη Παναγιώτη Παπαγαρυφάλλου
Α΄Αντιπροέδρου της Επιτροπής Ενημεώσεως για τα Εθνικά Θέματα

Στην πολιτική η επιλογή των λέξεων, για όσους γνωρίζουν την εννοιολογική τους σημασία, δεν είναι τυχαία.
Συνεπώς, όταν ο Γάλλος τραπεζίτης  μας αποκάλυψε ότι "έκανε υπόγειες συζητήσεις με τον πρωθυπουργό μας για την προσφυγή της Ελλάδας στο ΔΝΤ" ήξερε τι έλεγε. 
Ο Πρωθυπουργός-παπατζής ενώ προετοιμαζόταν για την προσφυγή στην Τρόικα, στον "κυρίαρχο" λαό δήλωνε ότι αυτό είναι επιβλαβές για την Ελλάδα και ότι "υπάρχουν λεφτά".
Το ίδιο κάνει και ξαφνικά μέσα στον Αύγουστο(όπως συνήθως κάνουν) και με την Ελληνική ΑΟΖ.
Το ελληνικό λεξικό γράφει ότι: "Υπόγειος είναι υατός που βρίσκεται κάτω από την επιφάνεια της γης".
Συνεπώς, όταν οι πολιτικές συζητήσεις είναι υπόγειες σημαίνει ότι γίνονται στα σκοτάδια, στα σκοτεινά υπόγεια του Ηφαίστου, όπου χαλκεύονται δεσμά, δεινά και αλυσίδες σε βάρος του λαού.
Στα υπόγεια δεν συζητούν οι πολιτικοί και οι διπλωμάτες. Αυτοί συζητούν σε άνετα πολυτελή διαμερίσματα μακριά από τα μάτια των ενοχλητικών λαών. Κουβεντιάζουν, συμφωνούν και υπογράφουν συμφωνίες και πρωτόκολλα πάνω στο τραπέζι.
Μυστικός, λέει το λεξικό, "είναι ο απόκρυφος" - "αυτός που κρύβει από τους άλλους, τις σκέψεις του ή της ενέργειές του".
Πρόκειται για τη μυστική διπλωματία, η οποία ναι με συνιστά μέγα πολιτικό και ηθικό ατόπημα αλλά δεν συνιστά προδοτική ενέργεια τόσης βαρύτητας όσο "οι υπόγειες συζητήσεις και δεσμεύσεις".
Το υπόγειο βρίσκεται πολύ κοντά με το βόθρο και συνεπώς τα όσα γίνονται και συζητούνται σ' αυτό αναδίδουν αφόρητη μπόχα.
Σιγά, σιγά, αποκαλύπτονται τα τέρατα και σημεία, καθώς και οι τεχνουργοί που χάλκευαν τα δεσμά της Ελλάδας στα σκοτεινά υπόγεια του Ηφαίστου.
Όταν θα τα μάθουμε όλα, τότε ανοίγει ο δρόμος για το Γουδί.

Δεν υπάρχουν σχόλια: