Πέμπτη 25 Αυγούστου 2011

Ανατροπή της δημοκρατίας…

Με τον Λάζαρο Μαύρο

Κ Α Τ’ ΟΝΟΜΑ μεν δημοκρατία, στην πράξη δε …«ετσιθελοκρατία», της πεισματικής αρχομανίας ενός προέδρου ο οποίος έχασε όχι μόνο την υποστήριξη, αλλ’ ακόμα και την ανοχή τής πλειοψηφίας του εκλογικού σώματος. Συμπεριλαμβανομένων εκείνων που τού είχαν δώσει τις νικητήριες ψήφους στο δεύτερο γύρο των προεδρικών εκλογών της 24ης Φεβρουαρίου 2008, ψηφοφόρων του ΔηΚο και της ΕΔΕΚ.
Α Ν Α Τ Ρ Ο Π Η της δημοκρατίας συμβαίνει σήμερα: Κυβερνά η μειοψηφία. Και καταπιέζεται - περιφρονείται η πλειοψηφία. Τον αρνούμενο να παραιτηθεί ΠτΔ υποστηρίζουν οι ηγεσίες του ΑΚΕΛ και των αποτυχόντων να εισέλθουν στη Βουλή κομματιδίων των Ε.Δη. της κ. Πραξούλλας και «Έπαλξη» του κ. Χρυσοστομίδη. ΑΚΕΛ, Ε.Δη. «Έπαλξη» κι άλλες «Νέες Δυνάμεις», μαζί, είχαν λάβει στις εκλογές της 22ας Μαΐου 2011 το ποσοστό 24,86% επί του συνόλου του εκλογικού σώματος. Οι έμμισθοι των κυβερνώντων δημοσιογράφοι, γράφουν για… ΑΚΕΛ του 33%(!!!), εξαφανίζοντας, έτσι, απ’ το σύνολο του λαού το «τρίτο κόμμα», δηλαδή το 23,88% του λαού που απηυδησμένοι, τότε, αποφάσισαν Αποχή, Λευκό και Άκυρο, μετρώντας μόνο τα έγκυρα ψηφοδέλτια… Άγνωστο είναι, τώρα, πόσο συρρικνώθηκε, μετά και τον Όλεθρο της 11ης Ιουλίου, το 24,88% των ΑΚΕΛ, Ε.Δη., «Έπαλξης» κ.ά. τής 22.5.11.
Κ Υ Β Ε Ρ Ν Α απομονωμένη η μειοψηφία. Διαρκώς κι εντονότερα λαομίσητη κυβέρνηση ενός προέδρου, ο οποίος, στα τριάμισι χρόνια της προεδρίας του, «κατόρθωσε», με την πολιτική του, τις πράξεις, τις παραλείψεις και τις αμέλειές του, (α) να «αποδομήσει» εαυτόν, (β) να ακυρώσει το όποιο κύρος του ως Προέδρου της Δημοκρατίας και (γ) να μειώσει στο ναδίρ την προσωπικότητά του, με την ανεπάρκεια, την έλλειψη αρχηγικών προσόντων και την ανικανότητα ηγέτη που επέδειξε (κι απόδειξε) ενώπιον της πλειοψηφίας του λαού και της πλειοψηφίας των κομμάτων.
Ο Χ Υ Ρ Ω Ν Ε Τ Α Ι , για την κατ’ ουσίαν αντιδημοκρατική παραμονή του στην εξουσία, ο ήδη έκπτωτος στη συνείδηση της πλειοψηφίας πρόεδρος, στα νομοτυπικά του Συντάγματος για το 18μηνο υπόλοιπο της προεδρικής θητείας. Εκμεταλλευόμενος προς τούτο, την αδυναμία, ανικανότητα κι απροθυμία που επιδεικνύουν τα κόμματα της πλειοψηφίας, στο να συνεννοηθούν μεταξύ τους για τη μεθόδευση τών επειγόντως αναγκαίων Πρόωρων Εκλογών και την ανάδειξη κοινού λαοπρόβλητου υποψηφίου προέδρου.
Π Ο Σ Α ΟΜΩΣ ολεθριότερα επαπειλούνται, άραγε, για όσο διάστημα ο λαός θα υφίσταται αυτού του είδους την ανατροπή της ουσίας του δημοκρατικού πολιτεύματος και θα έχει στο σβέρκο του κυβερνώντα τον ετσιθελισμό της μειοψηφίας;
ΕΡΩΤΗΣΗ
Μετέχοντας, διά των κοινοβουλευτικών τους ομάδων, τα μη κυβερνώντα κόμματα της πλειοψηφίας, στις διαδικασίες της Βουλής, για «καλύτερο πακέτο μέτρων» από τον υπουργό Οικονομικών της κυβέρνησης μειοψηφίας, δηλώνουν σαφώς και, προπάντων, εμπράκτως τη διαφωνία τους με την πλειοψηφία του λαού που απαιτεί εδώ και τώρα παραίτηση του νυν Προέδρου της Δημοκρατίας.



Πηγή : http://www.sigmalive.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια: