Τετάρτη 24 Αυγούστου 2011

ΘΡΑΚΗ : ΤΟΥΡΚΟΕΚΔΗΛΩΣΗ ΣΤΗΝ ΦΙΛΛΥΡΑ - ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΗ ΠΕΡΙΘΑΛΨΗ ΓΙΑ ΤΟΥΡΚΟΥΣ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΘΡΑΚΗΣ

Η παραπάνω φωτογραφία είναι από την περσινή αναχώρηση του Καραβανιού της αφθονίας¨ από τον δήμο Μπαιράμπασά  στην Κωνσταντινούπολη.
Το χωριό Φιλλύρα του νομού Ροδόπης φιλοξένησε το επονομαζόμενο ¨Καραβάνι της αφθονίας¨. Εν ολίγοις πρόκειται για μια κρατική προσπάθεια της Τουρκίας να έρθει σε επαφή με τουρκικές κοινότητες του εξωτερικού. Οργανώνεται εδώ και 7 χρόνια και όσον αφορά. Η εκδήλωση έχει θρησκευτική βάση με πολιτιστικές και φυσικά εθνικές συνιστώσες. Παρόντες ήταν ο πρόξενος, ο βουλευτής ΠΑΣΟΚ Αχμέτ Χατζηοσμάν, ο ψευδομουφτής Κομοτηνής Ιμπραήμ Σερήφ, ο δήμαρχος Αρριανών  Ιμπραήμ Σερήφ, ο σύμβουλος της περιφέρειας Ερτζάν, ο  πρόεδρος του κόμματος DEB Μουσταφά Αλή Τσαβούς, ο διευθυντής Θεσσαλονίκης της τουρκικής αεροπορικής εταιρίας ΤΗΥ και περίπου 3.000 άτομα κόσμος. Θετικό σημείο η παντελής απουσία των Ελλήνων αιρετών. Αυτό έλειπε…
Οι μισοί πάντως από τους παρευρισκόμενους μόλις έφαγαν έφυγαν. Δεν τους ενδιέφερε και πολύ το πολιτιστικό μέρος της εκδήλωσης.  Αξιοπρόσεκτη η παρουσία για πρώτη φορά και ατόμων ντυμένων σαν γενίτσαροι. Σιγά σιγά θα έχουμε και τα πολεμικά εμβατήρια  να τα ψέλνουν χορωδίες γενίτσαρων(mehter marsi)….
Υγειονομική ασφάλιση από την Τουρκία για τους κατοίκους της Δυτικής Θράκης
O βουλευτής Αδριανούπολης του ΑΚΡ, Μεχμέτ Μουεζίνογλου, στο γεύμα ιφτάρ που παρέθεσε σε δυτικοθρακιώτες που διαμένουν στην Τουρκία δήλωσε: «Θα προβώ σε ενέργειες, έτσι ώστε οι ομογενείς μας που ζουν στη Δυτική Θράκη, να έχουν τη δυνατότητα με την κατάθεση ενός χρηματικού ποσού που θα ορισθεί στην πορεία, στο κατάστημα της τουρκικής τράπεζας Ζιραάτ στην Κομοτηνή, να επωφελούνται από τις παροχές των τουρκικών ασφαλιστικών ταμείων».
Ο κος Μουεζίνογλου, που κατά τη διάρκεια του Ραμαζανιού παρέθεσε μεμονωμένα γεύματα ιφτάρ σε δυτικοθρακιώτες από την κρατική μηχανή αλλά και από διάφορους επαγγελματικούς κλάδους το προηγούμενο βράδυ παρέθεσε γεύμα ιφτάρ στους δυτικοθρακιώτες που ζουν στην Τουρκία. Ο Μουεζίνογλου παρέθεσε γεύμα ιφτάρ σε περίπου 200 συμπατριώτες του.
Ο Δρ. Χουσέμ Χατίπογλου σε ομιλία που πραγματοποίησε στα πλαίσια του ιφτάρ δήλωσε τα εξής: «Ο λαός των μουσουλμάνων Τούρκων της Δυτικής Θράκης, συναντά προβλήματα στην προσπάθειά του να αντιμετωπίσει τα προβλήματα υγείας που του παρουσιάζονται».Ο Χατίπογλου συνέχισε την ομιλία του, υποστηρίζοντας τη θέση περί περιέλευσης των παροχών των τουρκικών ασφαλιστικών ταμείων στη νομή των κατοίκων της Δυτικής Θράκης. Δήλωσε δε ότι η Τουρκία έχει πραγματοποιήσει άλμα προόδου στον τομέα της υγείας, ενώ πρόσθεσε ότι ο κος Μουεζίνογλου έχει συμβάλλει σημαντικά, όσον αφορά στα άλματα που πραγματοποιήθηκαν στον τομέα της υγείας στη χώρα.
Πηγή : Περιοδικό Αζινλίκτσα 23-8-2011

Δεν υπάρχουν σχόλια: