Παρασκευή 12 Αυγούστου 2011

ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΧΑΜΠΙΜΠΟΓΛΟΥ ΓΙΑ ΚΑΛΑΝΤΖΗ ΚΑΙ ΣΤΟΧΟ

H Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία Τούρκων Δυτικής Θράκης (ΕΟΤΔΘ) εξέδωσε δύο διαφορετικές ανακοινώσεις. Η ΕΟΤΔΘ προέβη σε ανακοινώσεις σχετικά με τις δηλώσεις που έκανε στο «Αζινλίκτσα» ο Γενικός Γραμματέας Θρησκευμάτων Γεώργιος Καλαντζής και το πρωτοσέλιδο δημοσίευμα της εφημερίδας «Στόχος» που μεταδόθηκε από την «Μπιρλίκ», το οποίο παρουσίαζε φωτογραφία του τεθωρακισμένου οχήματος του Γενικού Προξένου της Τουρκικής Δημοκρατίας στην Κομοτηνή, Μουσταφά Σάρνιτς, την ώρα που βρισκόταν εν κινήσει στην πόλη της Ξάνθης, με τίτλο «Σε βλέπουμε».
Ο πρόεδρος της ΕΟΤΔΘ, στην ανακοίνωση Τύπου σχετικά με τις δηλώσεις του Γενικού Γραμματέα Θρησκευμάτων, Γεωργίου Καλαντζή, δηλώνει τα εξής: «Οι δηλώσεις του διορισθέντος στη θέση του Γενικού Γραμματέα Θρησκευμάτων, κου Γεωργίου Καλαντζή είναι ιδιαίτερα ενδιαφέρουσες. Ο κος Καλαντζής, αντί να μιλήσει για τα πραγματικά προβλήματα, όπως είναι κατά κύριο λόγο, το δικαίωμα της τουρκικής Μειονότητας της Δυτικής Θράκης, να εκλέγει τους θρησκευτικούς ηγέτες της, το πρόβλημα των μειονοτικών σχολείων υπό το πρίσμα της εκπαίδευσης στη μητρική γλώσσα, το πρόβλημα της διαχείρισης της βακουφικής περιουσίας, ή το πρόβλημα των επιθέσεων μίσους εναντίον των τεμενών μας, προσπαθεί να δημιουργήσει μια τεχνητή επικαιρότητα και αναφέρεται στο γεγονός ότι με το ευρωπαϊκό διαβατήριο που κατέχει η τουρκική Μειονότητα της Δυτικής Θράκης, μπορεί να μετακινηθεί σε όλη την Ευρώπη. Ο κος Καλαντζής, αντί να δει και να εκφράσει με ειλικρίνεια τα προβλήματα της τουρκικής μειονότητας, προσπαθεί να σκιαγραφήσει μια θετική εικόνα, μέσω μιας προσέγγισης που τον κάνει να αποφεύγει να δει τα πραγματικά προβλήματα. Η χώρα μας, η Ελλάδα, αντί να αντιμετωπίσει στο παρελθόν την αλήθεια στα πλαίσια των σχέσεών της με την Ευρωπαϊκή Ένωση, προσπάθησε να ελιχθεί μεταξύ αλήθειας και ψέματος αλλά δεν τα κατάφερε. Έπαιξε με τους αριθμούς, προσπάθησε να σκιαγραφήσει μια κατάσταση διαφορετική από την υφιστάμενη, ιδού όμως το αποτέλεσμα… Κανείς μας δεν επιθυμεί να δημιουργηθεί μια παρόμοια κατάσταση σε πολιτικό επίπεδο, όσον αφορά στα προβλήματα της μειονότητας. Για το λόγο αυτό, επιθυμία μας είναι, ο κος Καλαντζής να είναι πρώτα απ’ όλα ειλικρινής».
Ο πρόεδρος της ομοσπονδίας Χαλίτ Χαμπίπογλου στην ανακοίνωση Τύπου σχετικά με το δημοσίευμα της εφημερίδας «Στόχος» για τον Γενικό Πρόξενο της Τουρκικής Δημοκρατίας στην Κομοτηνή, Μουσταφά Σάρνιτς, δήλωσε τα εξής: «Η Τουρκία αποτελεί για την τουρκική μειονότητα της Δυτικής Θράκης μητέρα-πατρίδα. Είναι απόλυτα φυσιολογικό ο Γενικός Πρόξενος της Τουρκικής Δημοκρατίας στην Κομοτηνή, Μουσταφά Σάρνιτς, ως διπλωματικός απεσταλμένος της μητέρας πατρίδας, να συμμετέχει στις πολιτιστικές και κοινωνικές δραστηριότητες, της τουρκικής μειονότητας της Δυτικής Θράκης. Δεν γίνεται όμως να αποδεχθούμε το διαστρεβλωμένο λόγο που χρησιμοποιεί η εφημερίδα «Στόχος», για να μεταφέρει τη συμμετοχή του Γενικού Προξένου, Μουσταφά Σάρνιτς σε διάφορες εκδηλώσεις. Ο «Στόχος» είναι μια εφημερίδα που ξέρει καλά να στρέφεται εναντίον της τουρκικής μειονότητας της Δυτικής Θράκης…Οι ειδήσεις που δημοσιεύονται στην εφημερίδα υπό εχθρικούς προπαγανδιστικούς τίτλους και με εχθρική γλώσσα, αποτελούν απειλή για το ειρηνικό κλίμα της περιοχής και αυτός που σπέρνει σπόρους μίσους στην περιοχή δεν είναι άλλος από τον «Στόχο»…».

Περιοδικό Αζινλίκτσα 10-8-2011

Δεν υπάρχουν σχόλια: