Πέμπτη 29 Σεπτεμβρίου 2011

Κοινή δήλωση των μειονοτήτων «ΑΠΕΧΟΥΜΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΠΟΓΡΑΦΗ!» - Τι είπε ο Μπολάνος

Σε κοινή ανακοίνωση προς τα Αλβανικά ΜΜΕ οι εκπρόσωποι των τεσσάρων μειονοτικών ομάδων δήλωσαν πως θα ΑΠΕΧΟΥΝ από την απογραφή πληθυσμού και κατοικιών που αρχίζει την 1η Οκτωβρίου, και κάνουν έκκληση προς όλα τα μέλη των μειονοτήτων να μποϊκοτάρουν την απογραφή που σαν στόχο έχει την τεχνητή στατιστική συρρίκνωση της μειονότητας.

Την Ελληνική μειονότητα εκπροσώπησε ο πρόεδρος την ΟΜΟΝΟΙΑΣ κος Βασίλης Μπολάνος.
Ο κ. Μπολάνος εκ μέρους των μειονοτήτων δήλωσε:
«Καταλήγουμε στο συμπέρασμα ότι αυτή η απογραφή δεν έχει ως στόχο τον προσδιορισμό των πραγματικών μελών των μειονοτήτων αλλά την τεχνητή και στατιστική τους συρρίκνωση, και την δικαιολόγηση μέσω αυτού και την νομιμοποίηση κατ΄αυτόν τον τρόπο της πολιτικής του κομμουνιστικού καθεστώτος. Δηλώνουμε ότι δεν ξέρουμε ποια είναι η διαδικασία και το προϊόν αυτής. Εμείς οι εκπρόσωποι των εθνικών και εθνο-πολιτισμικών μειονοτήτων απευθυνόμαστε στα μέλη μας και τους καλούμε να μην συμμετάσχουν σε μια απογραφή που δεν εξυπηρετεί την επίλυση των υπαρκτών προβλημάτων, αλλά τον περαιτέρω πολλαπλασιασμό και επιδείνωσή τους.»
Ενώ συμπλήρωσε πως: «Έχουν στενέψει όλα τα περιθώρια, εμείς από τον Δεκέμβριο του 2010, έχουμε ζητήσει και μέσω επιστολών που έχουμε στείλει τις αρμόδιες αρχές. Αλλά δεν κατέστη εφικτό να έρθουμε σε επαφή και να συζητήσουμε, αναφορικά με τις ανησυχίες που έχουμε αναγάγει, για την ποιοτική διεξαγωγή αυτής της διαδικασίας.»



Πηγή  http://borioipirotika.blogspot.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια: