Τετάρτη 26 Οκτωβρίου 2011

Θ. Πάγκαλος: "Πληγή για το Δημόσιο οι συνδικαλιστές"

Του πολίτη Παναγιώτη Παπαγαρυφάλλου
Α΄Αντιπροέδρου της Επιτροπής Ενημερώσεως για τα Εθνικά Θέματα

Κεραυνούς έριξε ο νονός των κοπριτών κατά των συνδικαλιστών-κοπριτών, ξεχνώντας σκόπιμα δύο βασικά πράγματα:
Πρώτον: Στο διαβόητο Συμβόλαιο του ΠΑΣΟΚ με το λαό, που κυκλοφόρησε τις παραμονές των εκλογών του 1981, ο συνδικαλισμός θεωρήθηκε ως το "τρίτο βάθρο της δημοκρατία".
Δεύτερον: Από τότε έως σήμερα το ΠΑΣΟΚ και όλες τους οι κυβερνήσεις, ταυτίστηκαν με τον καθεστωτικό συνδικαλισμό και τις αρρωστημένες συντεχνίες του.
Θυμίζω στον υποκριτή αντιπρόεδρο ότι  εδώ και 20 χρόνια, σ' ένα κριτικό μου κείμενο το οποίο έφερε τον τίτλο: "Το κατηγορώ ενός πολίτη", έγραφα και τα εξής σχετικά: "Κατηγορώ τους συνδικαλιστές της Ελλάδας γιατί μετέτρεψαν τους συνδικαλιστικούς και εργατικούς αγώνες σε μέγγενη στραγγαλισμού των κοινωνικών και ατομικών δικαιωμάτων του συνόλου των Ελλήνων.
Κατηγορώ τους συνδικαλιστές γιατί όντες οι ίδιοι πολλαπλά προνομιούχοι επιμένουν να υπερασπίζουν άκριτα και άδικα τα συντεχνιακά προνόμια πολλών χιλιάδων συναδέλφων τους εις βάρος των ήδη φτωχών Ελλήνων..." ("Το κατηγορώ" δημοσιεύθηκε στα "Πολιτικά Θέματα" της 2 και 9 Οκτωβρίου 1992 και αναδημοσιεύθηκε στο έργο μου: "Ο Λαϊκισμός στην Ελλάδα), εκδ. "Ergo", 2002, σελ. 82-94).
Αυτά και άλλα πολλά καταμαρτυρούσα τότε κατά των κηφήνων συνδικαλιστών παραθέτοντας και τούτη τη γνώμη του Άγγλου φιλοσόφου T. Hobbes  που έγραφε ότι: "Στις ασθένειες της δημοκρατίας κατατάσσονται και οι εργατικές συντεχνίες που είναι  σαν μικρές δημοκρατίες μέσα στα σπλάχνα μιας μεγάλης, όπως τα σκουλήκια στα έντερα ενός φυσικού ανθρώπου" (βλ. όπ.π. σελ. 179).
Από τότε επανήλθα στα κομματόσκυλα του κατευθυνόμενου συνδικαλι­σμού πολλές φορές αλλά απόλυτη σιγή από το χυδαίο πολιτικό σύστημα. Τα χρόνια αυτά ο αρρωστημένος συνδικαλισμός βόλευε κυρίως το κυβερνητικό ΠΑΣΟΚ γιατί πήγαιναν μαζί χέρι-χέρι. Τώρα άρχισαν να ενοχλούν και την κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ. Συνεπώς είναι επικίνδυνοι. Βαράτε τους! Αργά, πολύ αργά.

Δεν υπάρχουν σχόλια: