Κυριακή 30 Οκτωβρίου 2011

Το Greentree τών 34χρονων ψευδαισθήσεων

 Με τον Λάζαρο Μαύρο

Ε Π Α Υ Λ Η ή συγκρότημα επαύλεων, ονόματι Γκρίντρι (Greentree), ευρισκόμενη στο Λόγκ Άιλαντ της Νέας Υόρκης. Εισέρχεται από σήμερα στο λεξικό των τοπωνυμίων του Κυπριακού. Εκεί αποφάσισαν οι ιθύνοντες της Σημαδεμένης Τράπουλας των «καλών υπηρεσιών» τού ΓΓ τού ΟΗΕ, κ.κ. Μπαν Κι Μουν, Λιν Πάσκο κι Αλ. Ντάουνερ, να απομονώσουν, επί διήμερο 30 και 31.10.2011, τους «ομόλογους στις συνομιλίες» κ.κ. Δ. Χριστόφια, της ελληνικής κυπριακής κοινότητας, και Ντ. Έρογλου, της τουρκικής κυπριακής κοινότητας, στη νέα πράξη τής 34χρονης διαδικασίας των λεγόμενων «διακοινοτικών συνομιλιών». Διαδικασία η οποία πέτυχε ήδη τον εξ αρχής τεθέντα πρώτιστο στόχο της: Τη διαιώνιση, εδραίωση, εμπέδωση και μη παρενόχληση τής τουρκικής στρατιωτικής κατοχής, συνεχιζόμενης ήδη, ανενόχλητης και ατιμώρητης για 37 χρόνια, επί των μισών εδαφών της Κυπριακής Δημοκρατίας. Διαδικασία που παρήγαγε διαδοχικά, αλλεπάλληλα σχέδια λύσης -με τελευταίο το Σχέδιο Ανάν 2002-2004- για τη διάλυση της Κυπριακής Δημοκρατίας και τη νομιμοποίηση των προϊόντων της τουρκικής εισβολής-κατοχής και επιδρομής.
Τ Ο ΠΡΩΤΟ στη σειρά τοπωνύμιο ήταν το εκτός λειτουργίας, από την τουρκική εισβολή του 1974, ΟΗΕδοκρατούμενο Αεροδρόμιο Λευκωσίας. Όπου το Σάββατο 12η Φεβρουαρίου 1977 διαπράχθηκε η πρώτη «τριμερής»: ΓΓ/ΟΗΕ Κουρτ Βαλτχάιμ, Αρχιεπίσκοπος Μακάριος Γ΄ και Ραούφ Ντενκτάς. Ο κ. Χριστόφιας είν’ ο έκτος στη σειρά Πρόεδρος της Δημοκρατίας, ο οποίος, απεκδυόμενος την προεδρική του ιδιότητα και ενδυόμενος την ιδιότητα του «ηγέτη κοινότητας», αναλαμβάνει ως εθελο-υποζύγιο στο ίδιο μαγγανοπήγαδο. Στο οποίο, η Τουρκία, με τους έκτοτε προστάτες της, τις ΗΠΑ και τη Βρετανία, απέναντι στον ηττημένο εκ της χουντικής αυτοχειρίας Ελληνισμό, πέτυχε μέσω ΗΕ να δέσει χειροπόδαρα επί 34 χρόνια το Κυπριακό. Το μαγγανοπήγαδο - αλακάτι, των αθεράπευτων ψευδαισθήσεων του συνόλου των διαδοχικών πολιτικών ηγεσιών που είχαν και έχουν την αυταπάτη ότι μέσω των «διακοινοτικών συνομιλιών» θα δεχθεί δήθεν λύση του Κυπριακού η Τουρκία, που να μειώνει τα κεκτημένα της στην Κύπρο και να συνιστά βελτίωση για τον Ελληνισμό. Προπατορική και διαρκής ψευδαίσθηση, που αποδεικνύεται επί 37 χρόνια και επί έξι κατά σειράν ΠτΔ.
Ε Ι Χ Ε την επιπλέον ψευδαίσθηση ο κ. Χριστόφιας (πάνω και πέραν κάθε προηγούμενου ΠτΔ) ότι θα γινόταν ο «πρόεδρος λύσης». Κι ότι σε συνεννόηση με τον «σύντροφο» Ταλάτ και τους «αδελφούς» Τ/κ, με τις «γενναίες προσφορές» του και τις «αριστοτεχνικές» του «ευελιξίες», θα έλυνε το Κυπριακό. Από το… Γκρίντρι θα πληροφορηθούμε αύριο τα νέα προϊόντα των αθεράπευτων ψευδαισθήσεων και της ηθελημένης αυταπάτης…

Πηγή : http://www.sigmalive.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια: