Παρασκευή 18 Νοεμβρίου 2011

Επίσημη επίσκεψη του ΥΠΑΜ της Ελλάδας στην Κύπρο

Κύπρος και Ελλάδα επιδιώκουν να αποτελέσουν παράγοντες σταθερότητας, ειρήνης και ομαλότητας στην περιοχή, δήλωσαν οι Υπουργοί Άμυνας Κύπρου και Ελλάδας Δημήτρης Ηλιάδης και Δημήτρης Αβραμόπουλος, οι οποίοι επαναβεβαίωσαν την άριστη και αγαστή συνεργασία μεταξύ των δύο χωρών και των δύο Υπουργείων.
Στον πρώτο του ταξίδι εκτός Ελλάδας, υπό την ιδιότητά του ως Υπουργός Εθνικής Άμυνας, ο κ. Αβραμόπουλος διεμήνυσε ότι παρά την οικονομική κρίση, η Ελλάδα δεν θα κάνει εκπτώσεις ούτε θα υποχωρήσει από τους εθνικούς στόχους που έχουν τεθεί, υπογραμμίζοντας ακόμη ότι η Ελλάδα βρίσκεται στο πλευρό της Κύπρου για την άσκηση των κυριαρχικών της δικαιωμάτων, τα οποία χαρακτήρισε αναφαίρετα.
Από την πλευρά του, ο κ. Ηλιάδης τόνισε πως Κύπρος και Ελλάδα ενώνουν δυνάμεις για την επικράτηση ειρήνης και σταθερότητας στην περιοχή.
Υποδεχόμενος τον Έλληνα ομόλογό του, ο κ. Ηλιάδης ανέφερε ότι, «κάτω από τις συνθήκες που περνάει η περιοχή μας ευρύτερα, η Κύπρος, όπως και η Ελλάδα θέλουμε και επιδιώκουμε να είμαστε παράγοντες ειρήνης, ομαλότητας και σταθερότητας στην περιοχή, για μια περιοχή στην οποία επιδιώκουμε ομαλές εξελίξεις στη βάση του Διεθνούς Δικαίου και της συμπεριφοράς η οποία θα συνάδει προς την έννομη τάξη.
»Θέλουμε να ελπίζουμε», είπε, «ότι αυτό το μήνυμα θα επικρατήσει και ότι η περιοχή θα βαδίσει σε ομαλές εξελίξεις για την ειρήνη και την πρόοδο της περιοχής μας, προς αυτήν την κατεύθυνση Ελλάδα και Κύπρος ενώνουμε δυνάμεις για να κατοχυρώσουμε την ασφάλεια, και να ανοίξουμε δρόμους ειρήνης και προόδου για τους λαούς όχι μόνο της Ελλάδας και της Κύπρου, αλλά και της περιοχής μας ευρύτερα».
Στις δικές του δηλώσεις, ο κ. Αβραμόπουλος ανέφερε ότι «στην προτεραιότητα των εθνικών μας θεμάτων είναι η Κύπρος, η Κύπρος η οποία αυτόν τον καιρό δίνει τον δικό της αγώνα, πάντοτε έχοντας ως συμπαραστάτη και στυλοβάτη σε κάθε της προσπάθεια την Ελλάδα, για να φτάσουμε όλοι στο επιθυμητό αποτέλεσμα, που είναι μια ενιαία αδιαίρετη Κύπρος, με όλους τους κατοίκους της, Ε/κ και Τ/κ, ενωμένους κάτω από την ίδια στέγη».
Παράλληλα, ο κ. Αβραμόπουλος τόνισε ότι «η Κύπρος αυτόν τον καιρό ασκεί αναφαίρετα κυριαρχικά της δικαιώματα, πάντοτε σύμφωνα με το Διεθνές Δίκαιο, προασπίζει τα οικονομικά της συμφέροντα και έχει χαράξει μία στρατηγική που την οδηγεί μπροστά. Σε αυτόν τον δρόμο η Ελλάδα είναι δίπλα της».

Πηγή : http://www.sigmalive.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια: