Σάββατο 19 Νοεμβρίου 2011

ΝΕΟ-ΟΘΩΜΑΝΙΚΗ ΕΞΩΤΕΡΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΜΕ ΥΠΟΤΡΟΦΙΕΣ ΣΤΑ ΚΑΤΕΧΟΜΕΝΑ

Ο υπουργός προεδρίας της Γκαγκαουζίας Βίκτορ Πετερίογλου που βρέθηκε στο νησί επ΄ευκαιρία των εορτασμών για την 28η επέτειο ίδρυσης της ΤΔΒΚ (σημ. μεταφρ : το ψευδοκράτος της Κύπρου) επισκέφτηκε τον ιδρυτικό πρύτανη του πανεπιστημίου Εγγύς Ανατολής Σουάτ Γκιουνσέλ.
Κατά την επίσκεψη που έγινε στο κτίριο της πρυτανείας μιλώντας ο Σουάτ Γκιουνσέλ είπε πως ¨Αποτελεί φυσική ανάγκη του ανθρώπου να στηρίζει την δημοκρατία¨. Ο Γκιουνσέλ είπε επίσης πως στο YDÜ φοιτούνε 48 Γκαγκαούζοι φοιτητές και ευχήθηκε οι ο λαός της Γκαγκαουζίας να βλέπει την ΤΔΒΚ σαν το σπίτι του.
Ο Πετερίογλου είπε πως ¨Ναι εδώ αισθανόμαστε σαν στο σπίτι μας¨. Ο υπουργός προεδρίας της Γκαγκαουζίας Βίκτορ Πετερίογλου ανέφερε πως φέρνει χαιρετίσματα από τον λαό της Γκαγκαουζίας και ευχαρίστησε τον καθηγητή Σουάτ Γκιουνσέλ για τις δυνατότητες που παρέχονται στους 48 Γκαγκαούζους φοιτητές που σπουδάζουν στο YDÜ.
Ο Πετερίογλου που ήρθε επ΄ευκαιρία των εορταστικών εκδηλώσεων για την ίδρυση της Δημοκρατίας ανέφερε πως του άρεσε πολύ η βόρεια Κύπρος, πως το YDÜ είναι ένα παγκόσμιο πανεπιστήμιο και ότι οι Γκαγκαούζοι νέοι που σπουδάζουν εκεί είναι πολύ τυχεροί. Ο υπουργός προεδρίας της Γκαγκαουζίας Βίκτορ Πετερίογλου χάρισε στον καθηγητή Σουάτ Γκιουνσέλ ένα βιβλίο-παρουσιάση της Γκαγκαουζίας που είναι γραμμένο σε δύο γλώσσες, τουρκικά και ρωσικά.

Τουρκοκυπριακή εφ. Κίμπρις 18-11-2011

Σχόλιο : Η Γκαγκαουζία είναι αυτόνομη περιοχή της Μολδαβίας, της οποίας οι κάτοικοι είναι ορθόδοξοι χριστιανοί και μιλάνε τουρκικά. Εδώ και αρκετά χρόνια η Τουρκία έχει διεισδύσει και στον εκπαιδευτικό τομέα της χώρας…

Δεν υπάρχουν σχόλια: