Παρασκευή 16 Δεκεμβρίου 2011

ΕΘΝΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΗΣ ΤΩΝ ΟΦΕΙΛΩΝ ΤΗΣ ΓΕΡΜΑΝΙΑΣ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

Πραγματοποιήθηκε χθές στο Θέατρο ΑΛΦΑ η αναγγελθείσα συνέντευξη τύπου του Εθνικού Συμβουλίου διεκδίκησης των οφειλών της Γερμανίας προς την Ελλάδα.
Στην συνέντευξη μίλησε ο Πρόεδρος του Εθνικού Συμβουλίου,Μανόλης Γλέζος και αφού ανέπτυξε συνοπτικά το όλο πρόβλημα, ανέφερε ότι από το Σεπτέμβρη του 2011 με απόφαση του Εθνικού Συμβούλιου,είχε δοθεί τρίμηνη προθεσμία στη Γερμανική Κυβέρνηση να αρχίσει συζητήσεις με την Ελλάδα για το τεράστιο αυτό θέμα ,άλλως από τις 23 Δεκέμβρη 2011 το Εθνικό Συμβούλιο αρχίζει εκστρατεία πρότασης προς τον Ελληνικό Λαό για μποϋκοτάζ όλων των γερμανικών προϊόντων από τους Έλληνες πολίτες.
Αφού μέχρι τώρα η Γερμανική κυβέρνηση εκώφευσε,το Εθν.Συμβούλιο υλοποιώντας την απόφαση του,απευθύνει πρόταση προς τον Ελληνικό Λαό γιά εναρξη του μποϋκοτάζ απο την 23η Δεκέμβρη 2011
Διευκρινίζεται ότι η πρόταση αυτή δεν στρέφεται κατά του Γερμανικου Λαού, ο οποίος επίσης είναι θύμα των ναζιστικών θηριωδιών, αλλά κατά μιας ανάλγητης Κυβέρνησης, η οποία διαχρονικά περιφρονεί τις στοιχειώδεις ηθικές και οικονομικές υποχρεώσεις της προς τον ελληνικό Λαό..αλλά και την παγκόσμια κοινότητα..
Διευκρινίζεται οτι οι οφειλές της Γερμανίας ανέρχονται σήμερα στο ποσόν των 162 δις ευρώ χωρίς τους τόκους. Tα 108 δις.από αυτά είναι οι επανορθώσεις όπως επιδικάστηκαν στη Γερμανία,στη διάσκεψη των Παρισίων,το 1946 και τα 54 για το αναγκαστικό δάνειο.
Η Γερμανία εξακολουθεί να κατακρατεί και τους κλεμμένους, από τα ναζιστικά στρατεύματα, ελληνικούς αρχαιολογικούς θησαυρούς.
Στη συνέχεια ο Μανόλης Γλέζος απάντησε σε διευκρινιστικές ερωτήσεις δημοσιογράφων και η όλη εκδήλωση ολοκληρώθηκε με διάφορες διευκρινιστικές τοποθετήσεις μελών του Εθν.Συμβουλίου.

O Πρόεδρος του Ε.Σ. Μανόλης  Γλέζος
Ο Ειδικός Γραμματέας  της Συντονιστικής Επιτροπής,  Στέφανος   Ληναίος

Δεν υπάρχουν σχόλια: