Κυριακή 18 Δεκεμβρίου 2011

Ο συνένοχος «λιθοβολητής»…

Γράφει ο ΔΑΜΩΝΙΔΗΣ...

«…Δρυός πεσούσης, πας ανήρ ξυλεύεται…»
Διακρίνεται, κατ' εξοχήν, από το Νιτσεϊκό σύνδρομο της «ασέλγειας του ύφους» και περιφρονεί τη δεδοκιμασμένη στην Πολιτική αρχή: «Το παρελθόν λειτουργεί πάντα διαφωτιστικά», ενώ διασκελίζει το διατυπωμένο από τους Ρωμαίους ερώτημα «Cui bono?» (ποιος επωφελείται από την τακτική αυτή;).
Εκ των υμνητών της «Φαμίλιας» και της «Κληρονομικής Κοινοβουλευτικής Μοναρχίας», ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, πάντοτε Επιμηθέας και ουδέποτε Προμηθέας στην πολιτική του πορεία, «δοξάστηκε» από ορισμένο κύκλωμα Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης και προβλήθηκε ως μια «υπερτιμημένη» αξία Νιτσεϊκού υπερανθρώπου!
Αποφλοιώνεται ο μύθος…
Η παρουσία του όμως στο υπουργείο Ανάπτυξης -υπομηδενική ανάπτυξη, αδράνεια, και δη εγκληματική, στις δεδομένες δυνατότητες (ΕΣΠΑ) για την ενεργοποίηση της Οικονομίας- αποφλοιώνει τον μύθο του «ενεργητικού» και «αποτελεσματικού» υπουργού…
Και όταν ήταν υπουργός Δημόσιας Τάξης, τουλάχιστον κατά την τελευταία θητεία του στην Κατεχάκη, η κυριαρχία του Εγκλήματος, και μάλιστα στην πλέον ειδεχθή μορφή του, στη ζωή των πολιτών αυτής της Χώρας όχι μόνο υπήρξε τραυματική και επώδυνος αλλά και κατέδειξε την ικανότητα του κ. Χρυσοχοΐδη να αναλώνεται στην επεξεργασία και στην κατασκευή θεωρητικών (;) σχημάτων, ως το περιβόητο «Φοβικό Σύνδρομο» των Πολιτών, που μόνο επικοινωνιακούς στόχους εξυπηρετούσαν και περιφρονούσαν βάναυσα την πραγματικότητα.
Εν άλλοις λόγοις, για τον διαμελιζόμενο από βόμβες ανύποπτο διαβάτη, τον κατακρεουργούμενο με τσεκούρι ανυπεράσπιστο συνταξιούχο, τον δολοφονούμενο εν ψυχρώ στον χώρο της εργασίας του επαγγελματία, τον ληστευόμενο υπό την απειλή των καλάσνικοφ, τον κάτοικο των συνοικιών του αίματος και της φρίκης, τον ευρισκόμενο στο έλεος των κάθε μορφής και προέλευσης κακοποιών, για την κυριαρχία του τρόμου στη Χώρα και τους πολίτες της, κατά το καινοφανές θεωρητικό σχήμα του άλλοτε υπουργού Προστασίας του Πολίτη (τι ειρωνεία!), ευθύνεται (!) το «Φοβικό Σύνδρομο» που έχει καταλάβει τους Πολίτες!
Προφανώς, ο κ. Χρυσοχοΐδης δεν αφομοίωσε σε ικανοποιητικό βαθμό τη «διδασκαλία» του χρυσοπληρωμένου καθηγητή του Χάρβαρντ, Ρον Χάιφετζ, που μετακλήθηκε από την «Οικογένεια Παπανδρέου» να διδάξει τους… ιθαγενείς περί «διαχείρισης των κρίσεων από τους σωστούς ηγέτες»!
Το νομικό πλαίσιο υπό το οποίο διαφορετικές και συχνά αντικρουόμενες κοινωνικές ομάδες δύνανται να ζουν ειρηνικά συνεπάγεται, κατά την άποψη Χρυσοχοΐδη, την αντικατάστασή του από τακτικές χειραγώγησης των νοοτροπιών που τρέφουν διαφορετικές κοινωνικές ομάδες η μία για την άλλη, με την προσδοκία ότι τελικώς η χειραγώγηση θα επιφέρει κοινωνική αρμονία.
Ο τέως υπουργός Δημόσιας Τάξης και κατ' ευφημισμόν «Προστασίας του Πολίτη» και νυν Ανάπτυξης εντάσσει την πολιτική του στο πλαίσιο κυριαρχίας επί των μηχανισμών και όχι της ουσίας και των πραγματικών αναγκών της Χώρας στις πλέον κρίσιμες στιγμές του Νεοελληνικού Βίου.
Εκχωρητής Εθνικής Κυριαρχίας…
Ο κ. Χρυσοχοΐδης, εις των συντελεστών της υπαγωγής της Χώρας στην οικονομική υποτέλεια του Διεθνούς Τοκογλυφικού Κεφαλαίου και της εκχώρησης της Εθνικής της Κυριαρχίας στο Βερολίνο του Δ' Ράιχ, όταν η κ. Μέρκελ διόρισε τον υφυπουργό της Χανς Φούχτελ αρμόδιο για την Ελλάδα, και δη επί των προγραμμάτων Ανάπτυξης, με έδρα το Γερμανικό Προξενείο Θεσσαλονίκης, δεν είχε καν την ευαισθησία όχι μόνο να υποβάλει την παραίτησή σου, αλλά ούτε να ψελλίσει, έστω, μια υποτυπώδη διαμαρτυρία!
Ο Νεοδωσιλογισμός στην αποθέωσή του…
Στην υπό οικονομική Κατοχή Ελλάδα της μειωμένης Εθνικής Κυριαρχίας, η «Κυρίαρχος Ελίτ» του Μεταπρατικού Κεφαλαίου επιδίδεται στην κατασκευή «ηγετών» και κομματικών σχηματισμών εθελοδουλείας και πρόθυμων διεκπεραιωτών των επιταγών του Δ' Ράιχ…
Το παρελθόν διδάσκει ότι η αποκατάσταση της Εθνικής Αξιοπρέπειας δεν είναι δυνατή αν ο Λαός δεν στείλει στα απορρίμματα της Ιστορίας όχι μόνο τους 154 «εθνοπατέρες» του ΠΑΣΟΚ, που συνυπέγραψαν το Μνημόνιο και τις συνακόλουθες συμφωνίες Κατοχής της Χώρας, αλλά και όσους, με τις πράξεις ή τις παραλείψεις τους, συνηγόρησαν στην περιαγωγή της Χώρας στη σημερινή κατάσταση.
Το κράτος του ζόφου επικυριαρχεί στον Πολίτη, ο οποίος τελεί υπό την ψυχολογία να υποπτεύεται και τον διπλανό του ακόμη, ώστε να δημιουργούνται καταστάσεις αποτρεπτικές για την ανάπτυξη κλίματος Αλληλεγγύης και Ενότητας των Πολιτών.
Ο κ. Χρυσοχοΐδης, εκ των κατασκευαστών «θεωριών» αναδιαπαιδαγώγησης των… ιθαγενών κατά τα Μεσοπολεμικά πρότυπα του «Νέου Κράτους» και των σπιθαμιαίων εμπνευστών του, ως υπουργός Δημόσιας Τάξης και σήμερα ως υπουργός Ανάπτυξης πόρρω απέχει από το να εκφράζει την πίστη του στην ανάπτυξη των πλουτοπαραγωγικών πηγών της χώρας και στον δυναμισμό του Λαού της. Το αντίθετο. Συναποδέχεται, ενσυνειδήτως ή ασυνειδήτως, το «Δόγμα Φουνκ», υπουργού Οικονομίας του Γʼ Ράιχ, που προόριζε την Ελλάδα του Ήλιου ως τόπο ευχάριστων διακοπών των Αρίων, απογόνων των Νιμπελούγκεν!
Στη χορεία των Μικρών…
Δυστυχώς, η Μεγάλη Δημοκρατική Παράταξη της Χώρας, με τη συναποδοχή της τακτικής της «Κληρονομικής Κοινοβουλευτικής Μοναρχίας», οδηγήθηκε σήμερα μέσω των «Μικρών ηγετίσκων» της σε καταστάσεις υπαγωγής της Χώρας σε καθεστώς οικονομικής υποτέλειας και Μειωμένης Εθνικής Ανεξαρτησίας.

Η Δημοκρατική Παράταξη ιστορικώς, από την εποχή της «Επανάστασης του 1909», πέρα από τον αστικό εκσυγχρονισμό της Χώρας, ενέταξε στην Πολιτική Πράξη της την Κοινωνική Ευαισθησία και την Εθνική Αξιοπρέπεια.
Το πλέγμα του Κράτους Κοινωνικής Πρόνοιας και κατοχύρωσης των Εργασιακών Σχέσεων, πάντοτε με τη συμβολή των εργατικών και γενικώς των Λαϊκών Αγώνων, το διαχειρίσθηκε η Δημοκρατική Παράταξη κατά τρόπο μάλλον αποτελεσματικό.
Το «Κόμμα του Μνημονίου», με βασικό εκφραστή την πρώην Δημοκρατική Παράταξη και τη Μικρή ηγεσία της των Ανεπάγγελτων Επαγγελματιών της Πολιτικής, εκθεμελίωσε από το συνειδητό και το υποσυνείδητο της Δημοκρατικής Παράταξης κάθε ίχνος Κοινωνικής Ευαισθησίας και Εθνικής Αξιοπρέπειας. Και διασαλπίζει στον λαό τα «αγαθά» της οικονομικής υποτέλειας και της απώλειας της Εθνικής Κυριαρχίας!
Πρωταγωνιστές, εν οις και ο κ. Χρυσοχοΐδης, οι «δελφίνοι» της ηγεσίας, Ευ. Βενιζέλος, Ανδρέας Λοβέρδος, Άννα Διαμαντοπούλου, και οι συνοδοιπόροι του Γόνου της «Φαμίλιας Παπανδρέου», Χρ. Παπουτσής, Χ. Καστανίδης και οι συν αυτοίς…
Η λεγόμενη Ευρωπαϊκή Σοσιαλδημοκρατία, και βεβαίως και το ΠΑΣΟΚ, μεταπολεμικώς τουλάχιστον προμάχησε του Ψυχρού Πολέμου και του Αντικομμουνισμού και μέσα από την «τρικυμία κρανίου», την Παγκοσμιοποίηση, πολέμησε λυσσαλέως το Εθνικό Κράτος και διαλάλησε την ισοπεδωτική ομοιομορφία του παγκοσμιοποιημένου Κεφαλαίου και των εκφραστών του, των πολυεθνικών εταιρειών.
Ειδικώς στην Ελλάδα, το «Σοσιαλδημοκρατικό» ΠΑΣΟΚ ήγγισε από τα μέσα της δεκαετίας του 1990 και εντεύθεν με την εν γένει πολιτική του τα όρια της Εθνικής Μειοδοσίας.
Ενώ παράλληλα, λόγω μικρονοϊκών-μικροκομματικών επιδιώξεων, εισήγαγε στο πλάνο των δημοκρατικών διαδικασιών τον Νεοφασιστικών αντιλήψεων ΛΑΟΣ του κ. Καρατζαφέρη.
Ένα ακόμη έγκλημα εις βάρος του Λαού και της Δημοκρατίας…
Επ' αυτών ο «αψίκορος» κ. Χρυσοχοΐδης ουδέν ψέλλισμα…


Πηγή : http://www.paron.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια: