Σάββατο 28 Μαΐου 2011

Φοβούνται τους Αγανακτισμένους

Η απρόσμενα μαζική συγκέντρωση των αγανακτισμένων Ελλήνων τους έχει τρομάξει όλους. Πρόκειται ακριβώς γι’ αυτό που φοβάται το σύστημα: Το αυθόρμητο, μη ελεγχόμενο ξέσπασμα του κόσμου, την αυτοοργάνωση του ελληνικού λαού μακριά από κόμματα, εργατοπατέρες και κυβερνητικούς συνδικαλιστές.
Είναι χαρακτηριστικό ότι τον χειμώνα που μας πέρασε κυβερνητικά στελέχη έλεγαν ότι «όσο έχουμε το ΚΚΕ, τον Συνασπισμό, τη ΓΣΕΕ και την ΑΔΕΔΥ δε φοβόμαστε τίποτα». Κι αυτό γιατί όλοι οι παραπάνω τόσο καιρό προσπαθούν να «μαντρώσουν» και να καθοδηγήσουν αυτή την αγανάκτηση μέσα στα δικά τους καλούπια, κάτι που φυσικά δεν ενοχλεί καθόλου το σύστημα γιατί είναι πάντα εντός των ελεγχόμενων ορίων.
Τι έκαναν κάθε φορά η ΓΣΕΕ και η ΑΔΕΔΥ; Ότι και τώρα. Μετά από κάθε κυβερνητική απόφαση για μέτρα που πίνουν το αίμα του λαού εξαγγέλλουν κινητοποιήσεις, για καμιά δεκαπενταριά μέρες αργότερα, να έχει ξεθυμάνει και η οργή του κόσμου, να μην είναι εν θερμώ, και τους πάνε μία βόλτα από την Ομόνοια μέχρι το Σύνταγμα και πριν καλά καλά φτάσουν έξω από τη βουλή, τους ζητάνε να διαλυθούν ησύχως και να πάνε στα σπίτια τους. Τα ίδια κάνει και ο Συνασπισμός και το ΚΚΕ. Η Αλέκα έσπευσε κιόλας χθες να κάνει το άσπρο μαύρο λέγοντας ότι, τάχα, το σύστημα δε φοβάται από τέτοιες συγκεντρώσεις. Αλήθεια; και με τι τρομάζει κυρία Παπαρήγα το σύστημα ; Με τη νεκρανάσταση του υπαρκτού σοσιαλισμού; Μάλλον αυτή φοβάται ο Γιώργος Παπανδρέου κι έχει χάσει τον ύπνο του. Μην τυχόν και το ΚΚΕ κηρύξει την επανάσταση. Μόνο που δεν το βλέπουμε πολύ πρόθυμο, τελευταία, ούτε γι’ αυτό.
Τέλος πάντων, αυτό που η συστημική αριστερά έχει κρυφό καμάρι, ο κόσμος πλέον το χει τούμπανο. Τους έχει καταλάβει και τους έχει σιχαθεί όλους ο κόσμος. Η συγκέντρωση των αγανακτισμένων ήταν ένα ηχηρό χαστούκι σε όλο το πολιτικό προσωπικό, συμπεριλαμβανομένης της αριστεράς. Στέλεχος του Συνασπισμού (από τα σκληροπυρηνικά) υποστήριζε εχθές ότι «στο Σύνταγμα κατουράνε στον τάφο της Αριστεράς και η Αριστερά νομίζει ότι βρέχει». Παρ’ όλα αυτά ο Συνασπισμός κρατάει τουλάχιστον πιο φιλική στάση από το ΚΚΕ και δεν καταδικάζει τις συγκεντρώσεις για τις οποίες το ΚΚΕ σε λίγο θα μας πει ότι …διοργάνωσαν πράκτορες του ιμπεριαλισμού. Τα έχει ξανακάνει όμως αυτά. Τον περσινό Μάιο όταν αγανακτισμένοι απλοί πολίτες επιχείρησαν να μπουκάρουν στη Βουλή, το ΚΚΕ ήταν αυτό που τους απέτρεψε προστατεύοντας το κοινοβούλιο. Την επομένη μάλιστα μίλησε για ακροδεξιούς.
Αλλά και παλιά, το 1973 στο Πολυτεχνείο τα ίδια έκανε. Το ΚΚΕ όταν άναψε η σπίθα ήταν αρνητικό. Μόνο όταν είδε τη σπίθα να γίνεται φωτιά μπήκε μέσα και προσπάθησε να το ελέγξει.
Η χώρα έχει ανάγκη από το καινούργιο. Και αυτό μπορεί να γεννηθεί μόνο από την ανεξέλεγκτη ιερή αγανάκτηση των Ελλήνων, όταν από ιδιώτες αποφασίσουν να γίνουν ξανά πολίτες.

Αριστερόχειρ

πηγή http://www.pentapostagma.gr/2011/05/blog-post_2889.html

ΟΛΟΙ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΠΛΑΤΕΙΕΣ

Ποιος έδωσε στον Παπανδρέου την εντολή να ξεπουλήσει ακόμα και τα μνήματα;







Μήπως ο λαός; όχι! αυτός εξαπατήθηκε.






Με ποιο δικαίωμα ο Γιωργάκης που, μόλις λίγα χρόνια πριν, μας παρότρυνε να φυτέψουμε χασίς στις γλάστρες μας






κόβει την Ελλάδα .....


σε φιλέτα και κανονίζουν οι φίλοι του ποιοι απ' τους φίλους τους (και τους φίλους του) θα τα κατασπαράξουν;






Ψήφισαν μήπως οι Ελληνες τον Παπανδρέου για να τους πουλήσει -ιδίως τους νέους- στα σκλαβοπάζαρα της μετανάστευσης (έξω) και της δουλείας (μέσα);






Ποιος του έδωσε την εντολή να βγάλει στο σφυρί όχι μόνον τον δημόσιο πλούτο της αλλά και τα εργαλεία ανάπτυξης της χώρας; Πέρσης






είναι και παραχωρεί στους Πέρσες τη γη, τα ύδατα και τον αέρα;






Υπάρχει έστω μία χώρα στον κόσμο χωρίς μια εθνική τράπεζα, χωρίς δρόμους, λιμάνια κι αεροδρόμια;






Ο Παπανδρέου έχει εγκαθιδρύσει μια






Οικονομική χούντα.






Που δεν δίνει λογαριασμό στους Ελληνες (πλην δωσιλόγων) και δουλεύει για λογαριασμό των ξένων τοκογλύφων,






τους οποίους ο ίδιος έφερε κι εγκατέστησε Επικυρίαρχους στον Ολυμπο, υποβαθμίζοντας την Ελλάδα σε προτεκτοράτο.






Ποιος άλλος εκτός απ' αυτόν που συκοφάντησε τους συμπατριώτες του διεθνώς για διεφθαρμένους






θα υπέγραφε Συνθήκη δανεισμού παραιτούμενος από την ασυλία της χώρας του; ποιος άλλος θα έκανε κοινοβουλευτικό πραξικόπημα για να την περάσει;






ποιος άλλος θα δέσμευε τη χώρα του να μην μπορεί να δανειστεί από ουδέναν άλλον πάρεξ των δανειστών της; Μόνον ο Παπανδρέου! οποιοσδήποτε άλλος θα εθεωρείτο ή χαζός ή βαλτός...






Μόνον ο Παπανδρέου θα μπορούσε να μας έχει επιβάλει ένα παρεάκι






κολλητών, συγγενών, συμβούλων (ελλήνων και ξένων) να κυβερνάει τη χώρα φαστ τρακ κι απάνω τούρλα!






Από πού μας έπεσαν ουρανοκατέβατοι κατακέφαλα ο κυρ Παμπούκης, ο πολύς Αθεμπίγιο, αίφνης η κυρία Νταλάρα ή ο Αλεξ Ρόντος υπό δοράν αδαούς Δρούτσα,






δίκην εφτά πληγών του Φαραώ;






Κληρονομιά απ' τον θυρωρό του Κατσιφάρα βρήκαν τη χώρα και την κυβερνούν σε στυλ Γιάννης κερνάει Γιάννης πίνει;






Και δεν έχουν ευθύνη, νομίζουν, οι Υπουργοί, ο κ. Βενιζέλος για όλα αυτά; οι βουλευτές, ο κ. Ευθυμίου; Το ΠΑΣΟΚ; τα μέλη του;






Μήπως έχουν ανεπαισθήτως τυφλωθεί ή μήπως δεν λεηλατείται η χώρα μπροστά στα μάτια τους;






Νομίζουν ότι μπορούν να ρητορεύουν εναντίον όσων έλεγαν χθες εσαεί; Οτι η ατιμωρησία είναι εξασφαλισμένη; Οτι η Νέμεσις θα κοιμάται για πάντα;






Νομίζει η κυρία Διαμαντοπούλου ότι μπορεί να κλείνει σχολεία και να οδηγεί τα ΑΕΙ στη χρεωκοπία, χωρίς να ανοίξει μύτη;






Διαπράττεται Υβρις.






Ο Παπανδρέου έχει βάλει το πολίτευμα στον γύψο και τρομοκρατεί τον λαό με εκβιασμούς και διλήμματα, όπως θα έκανε ένας κοινός τύραννος.






Με ένα μπαράζ τετελεσμένων μάς πάει έως το τετέλεσται.






Φέρεται στους Ελληνες όπως φέρθηκε ο Αλάριχος στα αγάλματα. Κόβει συντάξεις όπως ο Προκρούστης έκοβε πόδια, εξαπολύει φορολογικό πογκρόμ όπως εξαπέλυαν οι Οθωμανοί τους χαρατσοεισπράχτορες σαν σκυλιά πάνω στους ραγιάδες.






Εχει αφήσει τη Θράκη ξέφραγο αμπέλι στις δυνάμεις του διαμελισμού και τρέμει στην ιδέα να ανακηρύξει ΑΟΖ...






Δεν γίνεται






δεν είναι νόμιμο, δεν είναι αξιοπρεπές, δεν είναι παραγωγικό,






δεν μπορεί ένα ανδρείκελο της Γκόλντμαν Σακς και της Μπούντεσμπανκ,






ένας υπήκοος των ξένων






να είναι πρωθυπουργός των Ελλήνων...
 
ΣΤΑΘΗΣ Σ. 25.V.2011 stathis@enet.gr

Παρασκευή 27 Μαΐου 2011

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΤΟΥ ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗ ΓΙΑ ΤΟ ΕΛΕΥΘΕΡΟ, ΑΚΟΜΜΑΤΙΣΤΟ ΚΑΙ ΑΓΑΝΑΚΤΙΣΜΕΝΟ ΚΙΝΗΜΑ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΓΡΑΜΜΗ ΜΕ ΤΟ ΚΚ ΙΣΠΑΝΙΑΣ ΓΙΑ ΤΟ ΕΚΕΙ ΚΙΝΗΜΑ ΑΓΑΝΑΚΤΗΣΗΣ.
ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΧΕΙΡΑΓΩΓΗΣΗΣ ΜΙΑ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΜΕΡΟΣ ΤΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΑΡΑ ΟΥΡΑΓΟΣ ΤΩΝ ΕΞΕΛΙΞΕΩΝ.
ΓΙΑ ΑΛΛΗ ΜΙΑ ΦΟΡΑ ΤΟ ΚΚΕ ΠΡΟΣΒΑΛΕΙ ΤΗΝ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΚΑΙ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙ ΝΑ ΕΜΦΑΝΙΣΤΕΙ ΩΣ Ο ΦΟΡΕΑΣ ΤΗΣ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ ΓΙΑ ΝΑ ΤΟ ΚΑΘΥΠΟΤΑΞΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΤΟ ΕΛΕΝΞΕΙ.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΟ

Ενα σχόλιο για τις αυθόρμητες εκδηλώσεις διαμαρτυρίας στα πρότυπα της Ισπανίας που είχαμε χτες στα μεγάλα αστικά κέντρα της χώρας.

-- Το αυθόρμητο υπάρχει κι αυτό το αυθόρμητο αναπτύσσεται γιατί υπάρχει ένα συνειδητό κίνημα. Μπορεί να μην είναι οργανωμένη η πλειοψηφία του λαού. Υπάρχει όμως ένα συνειδητό κίνημα που καλλιεργεί το έδαφος. Και σε αυτό το κίνημα προσχωρούν και νέες λαϊκές μάζες, αν θέλετε ηλικιακά νεότερες ηλικίες, που τους χωρίζει δυστυχώς μεγάλη απόσταση από μεγάλους αγώνες που ζήσαμε στο παρελθόν. Από αυτή την άποψη ο αυθορμητισμός δεν είναι κακός. Αλλά σίγουρα, οι ανώνυμες οργανωμένες κινητοποιήσεις κρύβουν και επώνυμες βλέψεις. Να προλάβουν τη συνειδητοποίηση, να την υποκαταστήσουν με μια ορμητική διαμαρτυρία που εύκολα μπορεί να απορροφηθεί κάτω από τη συνθετότητα και τις δυσκολίες του συνειδητά οργανωμένου αγώνα που κατευθύνεται στην πάλη για την εξουσία. Εμείς λοιπόν θεωρούμε ότι αργά ή γρήγορα οι άνθρωποι αυτοί που μπαίνουν στον αγώνα χωρίς πείρα, θα έχουν την ευκαιρία να διαμορφώσουν και τη δική τους πείρα. Πριν την άμεση αυτή πείρα που αποκτούν τη διαδεχθεί η απογοήτευση ότι δεν μπορεί να γίνει τίποτα.


http://www.rizospastis.gr/

 
ΕΛΛΗΝΕΣ ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΜΑΣ ΠΙΟ ΔΥΝΑΜΙΚΑ, ΑΚΟΜΜΑΤΙΣΤΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΜΑΣ ΤΙΣ ΙΔΕΕΣ ΜΑΣ ,ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΜΑΣ, ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΜΑΣ, ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΜΑΣ,
ΟΛΟΙ ΣΤΙΣ ΠΛΑΤΕΙΕΣ ΚΑΙ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ  ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ.
Κα ΠΑΠΑΡΗΓΑ ΤΟ ΚΙΝΗΜΑ ΚΑΙ ΑΥΘΟΡΜΗΤΟ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΣΥΝΗΔΗΣΗ ΕΧΕΙ ΑΛΛΑ ΜΑΖΙ Μ΄ΑΥΤΑ ΕΧΕΙ ΚΑΙ ΜΝΗΜΗ ΚΑΙ ΓΝΩΣΗ

Η ΕΠΙΡΟΠΗ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΑΓΑΝΑΚΤΙΣΜΕΝΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ

Η ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΕΩΣ ΕΠΙ ΤΩΝ ΕΘΝΙΚΩΝ ΘΕΜΑΤΩΝ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΑΓΑΝΑΚΤΙΣΜΕΝΟΥΣ ΚΑΙ ΕΛΕΥΘΕΡΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΠΛΑΤΕΙΕΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΙ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΕΚΕΙ ΜΕΧΡΙ ΤΟ ΤΕΛΟΣ, ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΑΛΑΞΟΥΜΕ ΤΗΝ ΖΩΗ ΜΑΣ, ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΜΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΑΤΟΧΗ ΞΕΝΗ ΚΑΙ ΝΤΟΠΙΑ.

ΚΑΛΕΙ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΙ ΚΥΡΙΩΣ ΤΟΥΣ ΝΕΟΥΣ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΑΦΟΡΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ, ΝΑ ΕΞΑΚΟΛΟΥΘΟΥΝ ΝΑ ΒΡΙΣΚΟΝΤΑΙ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟΥΣ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΠΛΑΤΕΙΕΣ  ΕΙΡΗΝΙΚΑ ΚΑΙ ΑΚΟΜΜΑΤΙΣΤΑ ΓΙΑ ΝΑ ΔΙΑΤΡΑΝΩΣΟΥΜΕ ΠΡΟΣ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΕΙΣ ΟΤΙ ΞΥΠΝΗΣΑΜΕ ΚΑΙ ΘΑ ΠΡΟΣΤΑΤΕΨΟΥΜΕ ΜΕ ΚΑΘΕ ΤΡΟΠΟ ΤΟΝ ΤΟΠΟ ΜΑΣ ,ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΜΑΣ, ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΜΑΣ . ΕΠΙΣΗΣ ΕΧΟΥΜΕ ΑΠΟΦΑΣΙΣΕΙ ΝΑ ΜΗΝ ΞΑΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΤΑ ΙΔΙΑ ΛΑΘΗ ΝΑ ΜΗΝ ΠΑΡΑΧΩΡΗΣΟΥΜΕ ΤΙΣ ΙΔΕΕΣ ΜΑΣ, ΤΙΣ ΑΞΙΕΣ ΜΑΣ, ΤΗΝ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΜΑΣ, ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΜΑΣ, ΤΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟ ΜΑΣ Σ΄ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΠΡΟΣΒΑΛΑΝ ΤΗΝ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗ ΜΑΣ, ΤΗΝ ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗ ΜΑΣ, ΤΟΝ ΚΟΠΟ ΜΑΣ.

ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΞΥΠΝΗΣΑΝ!!!!!!!

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΕΩΣ ΕΠΙ ΤΩΝ ΕΘΝΙΚΩΝ ΘΕΜΑΤΩΝ

Δευτέρα 23 Μαΐου 2011

Νταβατζιλίκι πουλάει ανενόχλητος επί ελληνικού εδάφους ο Ε.Μπαγίς

Πρόκληση που σε οποιαδήποτε άλλη χώρα θα οδηγούσε απ'ευθείας εκτός συνόρων αυτόν που την ξεστόμισε, αλλά στην Ελλάδα του σήμερα, αντιμετωπίζεται ως "ελληνοτουρκική προσέγγιση" είχαμε σήμερα στην Θράκη από τον Εγκεμέν Μπαγίς, Τούρκο υπουργό για υποθέσεις της Ε.Ε. ο οποίος με την σύζυγο του Ρ.Τ.Ερντογάν στο πλευρό του, μιλώντας σε Έλληνες πολίτες, μουσουλμάνους στο θρήσκευμα, εξεμέτισε να εξής:  «Να ξέρετε ότι δεν είστε μόνοι. Η Δυτική Θράκη δεν είναι ορφανή. Στην πραγματικότητα, είμαστε πιο κοντά από κάποιες άλλες περιοχές της Τουρκίας. Και από άποψη της απόστασης αλλά και από την άποψη της καρδιάς».
Το ότι "δεν είναι μόνοι" οι μουσουλμάνοι Έλληνες πολίτες στους οποίους απευθυνόταν ο Ε.Μπαγίς, το ξέρουν οι ίδιοι γιατί ζουν στην Ελλάδα. Το ότι αυτός "πουλάει προστασία" ως νταβατζής των Βαλκανίων ανενόχλητος επί ελληνικού εδάφους, είναι κάτι που θα πρέπει επιτέλους να απασχολήσει μιά κυβέρνηση και ένα υπουργείο Εξωτερικών που δείχνουν διατεθειμένοι να εκχωρήσουν δωρεάν τα πάντα.
Η Εμινέ Ερντογάν από την πλευρά της, τόνισε ότι φέρνει τους χαιρετισμούς του συζύγου της και δήλωσε ότι από το 2004 όπου επισκέφθηκε μαζί με τον άνδρα της την Αθήνα έχουν συμβεί πολλά θετικά για τους κατοίκους της περιοχής. Η ίδια μάλιστα τόνισε επίσης ότι "Να ξέρετε ότι στην Τουρκία νιώθουμε τους πόνους σας , τις δυσκολίες σας , τις χαρές σας» δήλωσε. Αν είναι δυνατόν!
Η ίδια συνέχισε «Αδέλφια μου, σας παρακαλώ να διατηρήσετε θα ήθη τα έθιμα σας και κυρίως τη γλώσσας σας. Παράλληλα όμως μην παραμελήσετε να μάθετε και την Ελληνική γλώσσα (σ.σ.: Πάλι καλά! Ευχαριστούμε σουλτάνα Εμινέ!). Ζητώ να διδάσκετε στα παιδιά σας τις αξίες μας. Μια ομάδα η οποία είναι δεμένη στις ιστορικές αξίες, στην ταυτότητα της και στον πολιτισμό της θα είναι πάντα όρθια και θα είναι πάντα δυνατή» κατέληξε η σύζυγος του τούρκου πρωθυπουργού.
Πόσο ξεφτιλισμένοι και εθνικά εκφυλισμένοι μπορεί να είναι οι καθ'ύλην αρμόδιοι που δεν αντιδρούν; Πόσο;

Πηγή : http://www.defencenet.gr/

Οι πολιτικάντηδες μας λένε: "Δεν είμαστε όλοι ίδιοι"!

Του πολίτη Παναγιώτη Παπαγαρυφάλλου
Α΄Αντιπροέδρου της Επιτροπής Ενημερώσεως για τα Εθνικά Θέματα


Του πρωκτού τα εννιάμερα.
Είστε και παρά είστε γιατί χρόνια και χρόνια συντρώτε, συμψηφίζετε, "συναγωνίζεστε" και συναγελάζεσθε μαζί.
Μαζί αθωώνετε. Μαζί τα παραγράφετε αλλά πριν απ' όλα και πάνω απ' όλα ΣΙΩΠΗΣΑΤΕ και ΣΙΩΠΑΤΕ. ΔΕΝ ΚΑΤΑΓΓΕΙΛΑΤΕ ΕΠΩΝΥΜΩΣ ΚΑΝΕΝΑ ΜΙΖΑΔΟΡΟ.
Να, όμως, τι σημαίνει σιωπή, κατά τον Γάλλο νομπελίστα συγγραφέα Αλμπέρ Καμύ (κι αυτός έφυγε νωρίς): "Σωπαίνοντας αφήνεις να πιστεύουν ότι δεν έχεις ούτε κρίση ούτε επιθυμία για τίποτα…" (βλ. "Ο επαναστατημένος άνθρωπος", Αθήνα, 1971, σελ. 28).
Μούγκα, λοιπόν, στη στρούγκα και κάθε λογής συγκαλύψεις.
Στο λεξικό υπάρχουν και τα ρήματα "καταγγέλλω" και "φεύγω". Είστε λοιπόν, "δυο σταγόνες νερό από την ίδια βρύση", από την οποία ρέει το πολιτικό έιτζ.

Για έναν νέο πατριωτισμό των Κυπρίων

ΤΟΥ ΣΑΒΒΑ ΙΑΚΩΒΙΔΗ

Ως κινητήρια δύναμη ενότητας, συσπείρωσης, αντίστασης και αγώνα
Για να δοθεί νέα πνοή στις αρχές και αξίες που μας στήριξαν, να οξυγονωθεί η φιλοπατρία και να ενεργοποιηθεί η άδολη αγάπη για τη δούλη πατρίδα μας.
Να καλλιεργήσουμε μέσα στην ψυχή της σημερινής νεολαίας ένα αίσθημα ισχυρού πατριωτισμού


Στις αρχές του μήνα, η Ρωσία γιόρτασε την Ημέρα της Νίκης, δηλ. την παράδοση των γερμανικών εισβολικών στρατευμάτων στον -τότε- Κόκκινο Στρατό. Η 9η Μαΐου είναι εθνική γιορτή για τους Ρώσους. Στην Ερυθρά Πλατεία έγινε εντυπωσιακή στρατιωτική παρέλαση στην παρουσία του Πρωθυπουργού, Βλαντιμίρ Πούτιν και του Προέδρου, Ντμίτρι Μεντβέντεφ. Σε δηλώσεις του μετά την παρέλαση, ο Μεντβέντεφ υπογράμμισε την ανάγκη η Ρωσία να επιστρέψει στη «στρατιωτική-πατριωτική παιδεία», απαραίτητη, είπε, για «ένα μεγάλο Έθνος».
Το περ. Σάββατο, 14 τρέχοντος, σε συνέντευξή του σε ραδιοσταθμό, ο Γ.Γ. του ΑΚΕΛ, Άντρος Κυπριανού, είπε: «Δεν θα ήθελα να έχω έναν δεξιό Ελληνοκύπριο για Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας και θα προτιμούσα να έχω έναν αριστερό Τουρκοκύπριο», επειδή αυτός θα ήταν πιο κοντά στις πολιτικές, που ο ίδιος θα ήθελε να ακολουθηθούν. Οι θέσεις Κυπριανού προκάλεσαν θύελλα αντιδράσεων και ενέτειναν την οξύτητα του προεκλογικού σκηνικού. Έθεσαν, όμως, επί τάπητος τις επιλογές ενός κόμματος και συνδαύλισαν τις αντιπαραθέσεις περί δεξιάς και αριστεράς, περί ρατσισμού και διαχωρισμού των πολιτών σε δημοκράτες και πραξικοπηματίες. Για τους σκεπτόμενους πολίτες, το μέγα ερώτημα που αναδύθηκε είναι: Πόσο πατριώτες, τελικά, είναι σήμερα οι Έλληνες της Κύπρου ώστε να αίρονται πέραν και υπεράνω στενόκαρδων κομματικών και μικρονοϊκών πολιτικών αντιλήψεων; Το ερώτημα αποκτά ιδιαίτερη και ιδιάζουσα βαρύτητα από την οργίλη εντύπωση, που έχει η πλειοψηφία των πολιτών ότι οι Έλληνες είναι τρίτης κατηγορίας πολίτες, μετά τους Τ/κύπριους και τους μετανάστες.
Το να λες σήμερα στην ημικατεχόμενη Κύπρο ότι είσαι Έλληνας, υπερήφανος για την ελληνική καταγωγή σου και ότι είσαι πατριώτης, αυτά, από νεόκοπους μεταμοντέρνους δήθεν διανοητές και ξεπεσμένους τριτοκοσμικούς, θεωρούνται… εθνικισμός, σοβινισμός και υπερπατριωτισμός! Όπως στην Ελλάδα, έτσι και εδώ, οι λάτρεις ενός αγελαίου πουρκουαδισμού και οι υμνητές ενός κωμικού πασιφισμού, αυτοί που ύμνησαν τον αιμοσταγή σταλινισμό επιδιώκουν να εξοντώσουν κάθε γνήσια πατριωτική ικμάδα του κυπριακού Ελληνισμού. Καθυβρίζουν τον μοναδικό απελευθερωτικό, αντιϊμπεριαλιστικό και αντιαποικιακό αγώνα των Ελλήνων της Κύπρου, επιδίδονται σε κατ' επιλογήν εκμετάλλευση ηρώων της ΕΟΚΑ και επιμένουν να χωρίζουν τους πολίτες σε δημοκράτες και φασίστες.
Τι είναι, λοιπόν, πατριωτισμός; Είναι η έμπρακτη αφοσίωση και αγάπη κάποιου για την πατρίδα του. Όταν οι Γερμανοί εισέβαλαν στην τότε ΕΣΣΔ, ο Στάλιν λησμόνησε διεθνιστικά πρότυπα και κομμουνιστικές ιδεοληψίες και επικαλέστηκε τον γνήσιο ρωσικό πατριωτισμό για να αντιμετωπίσει τις μηχανοκίνητες στρατιές τού Χίτλερ. Πέρσι, ο Γ. Παπανδρέου, για να πείσει τους Έλληνες να κινητοποιηθούν για να αντιμετωπίσουν την οικονομική κρίση, που γονάτισε την Ελλάδα, επικαλέστηκε έναν νέο πατριωτισμό, που να συνεγείρει τη χώρα και τους Έλληνες, για να ξαναφτιάξουν μια νέα Ελλάδα. Τελικά, παρά τις ανοητολόγες φλυαρίες θιασωτών της παγκοσμιοποιημένης αλλοτρίωσης, ο αληθής πατριωτισμός είναι το ισχυρότερο αντίδοτο για να αντιμετωπιστούν εσωτερικές έριδες και διχόνοιες και εξωτερικοί κίνδυνοι. Είναι η πιο γνήσια πράξη αντίστασης ενάντια στην υπονόμευση της εθνικής ταυτότητας, της εθνικής ιδιοπροσωπίας και της ανιδιοτελούς αγάπης για την πατρίδα. Διότι πατρίδα είμαστε όλοι: Η γη μας, οι ρίζες, η ιστορία, οι νόμοι, οι αρχές, οι αξίες, οι θεσμοί, η δημοκρατία, ο πολιτισμός, η αλληλεγγύη και η συνεργασία, η ενότητα και η σωτηρία της.
Τον περ. Νοέμβριο, ο Όμιλος Πνευματικής Ανανεώσεως είχε διοργανώσει ένα συνέδριο με θέμα: «50 χρόνια αγώνα για επιβίωση της Κυπριακής Δημοκρατίας. Ποιο μέλλον; Ποιες προοπτικές;». Σε ομιλία του, ο καθηγητής Πανεπιστημίου, Παν. Περσιάνης, αναφέρθηκε στις προκλήσεις, που οι Έλληνες της Κύπρου καλούνται να αντιμετωπίσουν και με ποιες δυνατότητες. Ο Π. Περσιάνης επισήμανε ότι η σημερινή κυπριακή κοινωνία αντιμετωπίζει τρεις μεγάλες προκλήσεις:
«Η πρώτη», λέγει, «είναι να μπορέσουμε να πολιτευθούμε συνετά, σοβαρά, υπεύθυνα, έξυπνα και ευέλικτα, ώστε, λαμβάνοντας υπόψη το σοβαρό μειονέκτημα της πλευράς μας, το οποίο τονίζει σχεδόν καθημερινά ο δαιμόνιος Υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας Αχμέτ Νταβούτογλου απευθυνόμενος προς τις μεγάλες ευρωπαϊκές δυνάμεις και τις ΗΠΑ με την ιταμή φράση "Διαλέξτε είτε την ισχυρή Τουρκία είτε τη μικρή Κύπρο", να μπορέσουμε να επιτύχουμε το μέγιστο που μπορούμε να επιτύχουμε υπό τα σημερινά δεδομένα και να αποφύγουμε τις παγίδες που μας στήνουν η Τουρκία και οι φίλοι της.
»Η δεύτερη πρόκληση είναι να μπορέσουμε να δημιουργήσουμε ένα γερό και συμπαγές εσωτερικό μέτωπο, που θα επιτρέψει στην πολιτική ηγεσία να κάνει όσο το δυνατόν λιγότερες υποχωρήσεις στην τουρκική βουλιμία και επιθετικότητα και στις αφόρητες πιέσεις των συμμάχων της.
»Και η τρίτη είναι να μπορέσουμε να καλλιεργήσουμε μέσα στην ψυχή τής σημερινής νεολαίας ένα αίσθημα ισχυρού πατριωτισμού, που θα τη βοηθήσει να δει το χρέος της προς την πατρίδα και να νιώσει την ανάγκη να παλέψει γι’ αυτό». Ο καθηγητής Περσιάνης, αναφερόμενος στο Κυπριακό, υποστηρίζει ότι «καμιά λύση δεν μπορεί να μας επιβληθεί χωρίς τη θέλησή μας» και ότι «η λύση θα εξαρτηθεί από το πόσο μικρά ή μεγάλα λάθη θα κάνουμε ως κράτος αλλά και από το πόσο συμπαγές θα είναι το εσωτερικό μέτωπο κατά τη δεδομένη στιγμή».
Όμως, επιμένει ιδιαίτερα στην καλλιέργεια ενός σύγχρονου πατριωτισμού, «που να μπορεί να συνυπάρξει με την ελευθερία, τα δικαιώματα και τον κοσμοπολιτισμό της σύγχρονης κοινωνίας χωρίς να χάνει τίποτε από τη δύναμή του. Όπως παρατήρησε ένας σύγχρονος μεγάλος διανοητής (ο Τσιάρλς Τέιλορ, στο συλλογικό έργο «Για την αγάπη της πατρίδας: Συζητώντας τα όρια του πατριωτισμού»), «στον σύγχρονο κόσμο δεν μπορούμε να κάνουμε χωρίς πατριωτισμό. Οι κοινωνίες που προσπαθούμε να οικοδομήσουμε -ελεύθερες, δημοκρατικές και έως ένα βαθμό κοινωνίες εθελούσιας ισότητας- χρειάζονται ισχυρή ταύτιση από πλευράς των πολιτών της. Για να λειτουργήσουν οι σύγχρονες δημοκρατίες χρειάζονται την κινητοποίηση και συμμετοχή των πολιτών της, απαιτούν μια κοινή ταυτότητα και αυτή είναι η λειτουργία του πατριωτισμού».
Ο καθηγητής Περσιάνης υπογραμμίζει ότι «ο μεγαλύτερος κίνδυνος για την επιβίωσή μας είναι να αφεθούμε στο ναρκισσισμό, στην απληστία, στον εγωισμό και στον παρανοϊκό ατομικισμό και να ξεχάσουμε το σύνολο και την ανάγκη να στηρίζουμε το κράτος. Υπάρχουν σήμερα πολλές ενδείξεις αυτών των τάσεων. Ο μεγάλος αριθμός φυγόστρατων και η ανοχή της κοινωνίας στο απαράδεκτο αυτό φαινόμενο, ο μεγάλος αριθμός προσφύγων που προσέφυγαν στην επιτροπή αποζημιώσεων του ψευδοκράτους, το φαινόμενο των Ε/κ που ταξιδεύουν από το παράνομο αεροδρόμιο Τύμπου καθώς και εκείνων που καταδέχονται να ενισχύουν το ψευδοκράτος, αφήνοντας τεράστια ποσά χρημάτων στα καζίνα και τα ξενοδοχεία του.
»Δεν μπορεί», επισημαίνει, «να έχει μέλλον μια κοινωνία, στην οποία ο κάθε πολίτης ενδιαφέρεται μόνο για τον εαυτό του και την οικογένειά του και βλέπει το συμπολίτη του ως ανταγωνιστή, αντίπαλο και εχθρό αντί ως συνεργάτη, συναγωνιστή και συμπατριώτη, μια κοινωνία από την οποία λείπουν η συμπόνια, η ανθρωπιά και αίσθηση του χρέους προς το σύνολο, μια κοινωνία που δεν έχει τους συνεκτικούς δεσμούς της αλληλεγγύης, της ταυτότητας και του πατριωτισμού. Μια τέτοια κοινωνία είναι "ανοχύρωτη" και δεν έχει κανένα μέλλον».
Ο καθηγητής Παν. Περσιάνης είναι ευθύς και οξύς στα συμπεράσματά του: «Είναι πραγματικά εκπληκτικό», λέγει, «το ότι μια γενιά, που αποτελεί συνέχεια της μεγάλης γενιάς που διεξήγαγε τον υπέροχο απελευθερωτικό αγώνα του 1955-1959, χρειάζεται σήμερα επιχειρήματα για να πεισθεί να δείξει τον αναγκαίο πατριωτισμό για τη σωτηρία της πατρίδας της. Αν δεχθούμε πως ως Ελληνοκύπριοι μπορούμε να επιβιώσουμε ως εθνική κοινότητα χωρίς το αίσθημα του πατριωτισμού, τότε δεν πρέπει να μας εκπλήττει το ότι αξιωματικοί και οπλίτες της Εθνικής Φρουράς έρχονται σε συνεννόηση με στοιχεία του υποκόσμου για να τους πουλήσουν εκρηκτικές ύλες -χωρίς το αίσθημα του πατριωτισμού οι άνθρωποι αυτοί είναι απλώς μισθωτοί σε μιαν αποθήκη όπλων και πυρομαχικών- δεν πρέπει να μας εκπλήττει το ότι ένας μεγάλος αριθμός Ελληνοκύπριων νέων και γονιών μηχανεύονται όλων των ειδών τις δολιότητες για να αποφύγουν τη στρατιωτική θητεία, το ότι υπάρχουν Ε/κ που συνεργάζονται με Τ/κ για να διοχετεύουν γεωργικά προϊόντα από την Τουρκία στην ελληνοκυπριακή αγορά, το ότι υπάρχουν Ε/κ που καταδέχονται να χρηματίζονται για να διαφημίζουν μεταξύ των Ελληνοκυπρίων καταχθόνια σχέδια για λύση του Κυπριακού».
Σε περιόδους βαθιάς πολιτικής, οικονομικής, κοινωνικής και κρίσης αξιών, ο γνήσιος πατριωτισμός είναι η ισχυρότερη κινητήρια δύναμη ηθικής, ικανή να γαλβανίσει, να κινητοποιήσει και να ενεργοποιήσεις τις καλύτερες και γνησιότερες δυνάμεις του τόπου για ενότητα, συνεργασία, αλληλεγγύη, συσπείρωση και δράση για την αντιμετώπιση αυτών των προβλημάτων. Τότε αναδεικνύεται το Μακρυγιάννειο «εμείς» αντί το εγωιστικό και ολέθριο «εγώ». Διότι μίαν πατρίδα έχομεν όλοι, ανεξάρτητα ποιοι και τι είμαστε.

Πηγή : http://www.sigmalive.com/

Κυριακή 22 Μαΐου 2011

Εορτασμός του Αυτονομιακού Αγώνα και της υπογραφής του "Πρωτοκόλλου της Κερκύρας"

Με κεντρικό σύνθημα την ενότητα των Βορειοηπειρωτών τελέσθηκαν και φέτος οι εορταστικές εκδηλώσεις για την Αυτονομία της Βορείου Ηπείρου στο Δελβινάκι. Τις εκδηλώσεις εορτασμού της Αυτονομίας πρωτοκαθιέρωσε ο αοίδιμος Σεβαστιανός. Το Δελτίο Τύπου της Ι.Μ. Κονίτσης έχει ως εξής:

ΙΕΡΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΣ ΔΡΥΪΝΟΥΠΟΛΕΩΣ, ΠΩΓΩΝΙΑΝΗΣ & ΚΟΝΙΤΣΗΣ





Εν Δελβινακίω τη 22α Μαΐου 2011


Σήμερα, Κυριακή, 22 Μαΐου 2011, πραγματοποιήθηκε στο ηρωϊκό Δελβινάκι η καθιερωμένη εκδήλωση για την Επέτειο του Αυτονομιακού Αγώνος της Βορείου Ηπείρου και για την υπογραφή του «Πρωτοκόλλου της Κερκύρας» (Φεβρουάριο και Μάϊο αντίστοιχα), κατά το έτος 1914.
Ο ΠΑΣΥΒΑ , οι νέοι της ΣΦΕΒΑ, Βορειοηπειρώτες και λαός πολύς προσήλθε στο προσκλητήριο της Ιεράς Μητροπόλεως. Μετά την αρχιερατική Θεία Λειτουργία, εψάλη το Μνημόσυνο των πρωτεργατών της Αυτονομίας, καθώς και των κατά καιρούς αδίκω θανάτω θανατοθέντων Βορειοηπειρωτών και κατετέθη στέφανος στον τάφο του αοιδίμου Μητροπολίτου Δρυϊνουπόλεως ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ που βρίσκεται στον περίβολο του Μητροπολιτικού Ναού. Ακολούθησε η ομιλία του Σεβασμιωτάτου κ. ΑΝΔΡΕΟΥ και η ειρηνική πορεία μέχρι το ηρώον της κωμοπόλεως. Μετά το τρισάγιο και τον Εθνικό Ύμνο εγκρίθηκε δια βοής το ακόλουθο
 
Ψ Η Φ Ι Σ Μ Α
 
« 1) Ζητούμε να μην επισκιασθή το εθνικό θέμα της Βορείου Ηπείρου από την οικονομική κρίση των τελευταίων καιρών.
2) Απαιτούμε να γίνη σαφής και δυναμική η πολιτική της Ελλάδος για το θέμα της Βορείου Ηπείρου. Να αποδοθή η εκκλησιαστική περιουσία και να κατοχυρωθούν τα ιδιοκτησιακά δικαιώματα των Βορειοηπειρωτών.
3) Να ληφθή μέριμνα για το θέμα των «Τσάμηδων», που εποφθαλμιούν την Θεσπρωτία και αυτό να λήξη άπαξ δια παντός.
4) Οι Βορειοηπειρώτες αδελφοί να αποβάλουν την αδιαφορία και να σπεύσουν να απογραφούν, όταν έλθη ο καιρός, στην ιδιαίτερη πατρίδα τους. Να δηλώσουν Έλληνες και Ορθόδοξοι Χριστιανοί.
5) Να υπάρξη κινητοποίηση για τους Ελληνοβλάχους, οι οποίοι πρέπει να δηλώσουν Έλληνες και όχι απλώς «Βλάχοι» όπως επιδιώκουν οι Αλβανοί. Τέλος,
6) Απαιτούμε από τους Βορειοηπειρώτες αδελφούς να μονοιάσουν και να ομονοήσουν, γιατί η διχόνοια είναι σύμβουλος κακός και ολέθριος. Ο Ελληνισμός έχει πληρώσει ακριβά τις κατά καιρούς διχόνοιες. Σ’ αυτήν την κρίσιμη ώρα προέχει η ενότητα και η σωτηρία του Βορειοηπειρωτικού Ελληνισμού».
 
Πηγή : http://www.sfeva.gr/

Την Αλεξανδρούπολη επισκέπτεται η σύζυγος Ερντογάν

Ιδιωτική επίσκεψη στη Ροδόπη, πραγματοποιεί από το πρωί η σύζυγος του Τούρκου πρωθυπουργού, Εμινέ Ερντογάν, συνοδευόμενη από τον Τούρκο υπουργό Επικρατείας, Εγκεμεν Μπαγίς και τον υποψήφιο βουλευτή του AKP, Μεχμέτ Μουεζίνογλου, ο οποίος κατάγεται από την περιοχή.
Αρχικά η κ. Ερντογάν επισκέφθηκε τον οικισμό Κικίδιο Κομοτηνής, όπου παρακολούθησε τον διαγωνισμό καλής ανάγνωσης του κορανίου, ενώ στη συνέχεια μετέβη στη Φιλύρρα, για την τελετή περιτομής των δυο εγγονών του βουλευτή της μειονότητας Αχμέτ Σαδίκ, που έχασε τη ζωή του σε τροχαίο δυστύχημα τον Ιούνιο του 1991.
Στη συνέχεια το πρόγραμμα της περιλαμβάνει επίσκεψη στο τουρκικό προξενείο της Κομοτηνής, ενώ πριν αναχωρήσει, θα έχει επαφές και με παράγοντες της μειονότητας.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος και βουλευτής Ροδόπης Γιώργος Πεταλώτης, από την Κομοτηνή όπου βρίσκεται, αρνήθηκε να σχολιάσει την επίσκεψη της κ. Ερντογάν, χαρακτηρίζοντας την ως ιδιωτική. Σημείωσε δε, πως όσοι το επιθυμούν μπορούν να έρχονται ως τουρίστες στη Θράκη, καθώς η περιοχή έχει ανάγκη από τουρισμό.

Πηγή : http://www.protothema.gr/

ΧΩΡΙΣ ΛΟΓΙΑ


ΤΟΥ ΣΤΑΘΗ

Πηγή : http://www.enet.gr/

Το ΝΑΤΟ σιγοντάρει στο γκριζάρισμα του Αιγαίου

Του Νίκου Μελέτη

Η επιμονή των Αμερικανών για εφαρμογή των «κανόνων Λουνς» και η ντε φάκτο επιβολή, στο πλαίσιο του ΝΑΤΟ, των τουρκικών μονομερών διεκδικήσεων εναντίον της χώρας μας οδηγούν σε «γκριζάρισμα» του Αιγαίου και σε υπονόμευση της ισότιμης συμμετοχής της χώρας μας στο ΝΑΤΟ, στον αμυντικό μηχανισμό του οποίου μέλος είναι η χώρα μας.
Η αποκάλυψη από το Wikileaks απόρρητων αμερικανικών τηλεγραφημάτων φέρνει στο φως το παρασκήνιο που υπήρξε στο τέλος του 2008, όταν η Ελλάδα πέτυχε να πραγματοποιήσει την άσκηση «Τολμηρός Τοξότης», με την έστω και συμβολική συμμετοχή νατοϊκού αεροσκάφους, σε σχεδιασμό που περιελάμβανε και τον Αη Στράτη.
Η άσκηση αυτή είχε προκαλέσει έντονες αντιδράσεις από την Τουρκία και μάλιστα σε διμερείς διπλωματικές επαφές οι Αμερικανοί είχαν αφήσει να εννοηθεί ότι οι προκλητικές και επικίνδυνες υπερπτήσεις που είχαν ακολουθήσει σε Αγαθονήσι και Φαρμακονήσι ήταν η «εκδίκηση» της Αγκυρας για τη συμπερίληψη σε νατοϊκή άσκηση νησιού που, σύμφωνα με την Τουρκία, είναι αποστρατιωτικοποιημένο.
Για την Ελλάδα παραμένει μείζον θέμα ασφάλειας το γεγονός ότι στο πλαίσιο του ΝΑΤΟ κάποιο «αόρατο χέρι» επιμένει να εφαρμόζει τους Luns Rules ή Luns Doctrine, που εφαρμόσθηκαν με την επιστροφή της Ελλάδας στο στρατιωτικό σκέλος του ΝΑΤΟ και σύμφωνα με τους οποίους εξαιρείται όλο σχεδόν το Αιγαίο (οι διαφιλονικούμενες περιοχές) από τους συμμαχικούς σχεδιασμούς. Μόλις πριν από μερικούς μήνες ματαιώθηκε η συμμετοχή της Ελλάδας σε νατοϊκή άσκηση που εξαιρούσε περιοχές του Αιγαίου, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες ο ΥΕΘΑ Ε. Βενιζέλος έχει κινηθεί στην κατεύθυνση ανακίνησης του ζητήματος, με στόχο την κατάργηση των απαράδεκτων αυτών ρυθμίσεων.
Στο αμερικανικό τηλεγράφημα από την πρεσβεία στην Αγκυρα, με τίτλο «Διατηρώντας την ηρεμία στο Αιγαίο» και ημερομηνία 15 Ιανουαρίου 2009, ο Αμερικανός πρέσβης Τζέφρι προβαίνει σε συγκεκριμένες εισηγήσεις στην κυβέρνησή του και εξηγεί τη νομική και πολιτική βάση της Αγκυρας για «αποστρατιωτικοποίηση» των νησιών του Αιγαίου.
Το πιο σημαντικό όμως είναι ότι ο Αμερικανός πρέσβης υιοθετεί τις τουρκικές αξιώσεις, καθώς μετατρέπει τη μονομερή τουρκική διεκδίκηση (claim) σε διμερείς διαφορές-αμφισβητήσεις με την Ελλάδα (dispute), κάτι που αποτελεί και τη βάση της διατήρησης των Luns Rules. «Για να διασφαλίσουμε ότι οι ελληνοτουρκικές σχέσεις δεν θα εκτροχιασθούν, είναι αναγκαίο το ΝΑΤΟ να μείνει έξω από τις διμερείς αμφισβητήσεις και, όπως στο παρελθόν, να εφαρμόσει σθεναρά το Δόγμα Λουνς. Αυτό θα πρέπει να περιλαμβάνει την αποφυγή συμμετοχής του ΝΑΤΟ σε εθνικές ασκήσεις που εμπλέκουν νησιά των οποίων το καθεστώς στρατιωτικοποίησης είναι υπό αμφισβήτηση...».
Ο πρέσβης Τζέφρι αποδοκιμάζει τη συμμετοχή του ΝΑΤΟ στην άσκηση «Τολμηρός Τοξότης» με πτήση πάνω από τον Αη Στράτη, καθώς, όπως εξηγεί, πρόκειται για νησί το οποίο η «Τουρκία υποστηρίζει ότι είναι αποστρατιωτικοποιημένο και η άσκηση αύξησε την ένταση μεταξύ των δυο χωρών». Προειδοποιεί μάλιστα ότι η επανάληψη της άσκησης θα οδηγήσει την ήδη αυξημένη ένταση μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας σε επικίνδυνο επίπεδο.
Ο Αμερικανός διπλωμάτης, επιχειρώντας να χρυσώσει το χάπι για την Ελλάδα, δηλώνει ότι προειδοποίησε την Τουρκία να μην προβεί σε προκλήσεις που αμφισβητούν την ελληνική κυριαρχία των νησιών της Δωδεκανήσου, συγχρόνως όμως απορρίπτει την ελληνική προσέγγιση ότι «μια τέτοια αμφισβήτηση (της αποστρατιωτικοποίησης των νησιών) που προκαλεί το Νατοϊκό Δόγμα Λουνς απαιτεί ανάμειξη του Δικαστηρίου της Χάγης.

Πηγή : http://www.ethnos.gr/

ΑΝ ΔΕΝ ΕΙΣΑΙ ΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΟΣ ΕΙΣΑΙ ΞΕΝΟΣ !

Αν δεν είσαι μουσουλμάνος είσαι ξένος !
 Οι διακρίσεις σε βάρος των μειονοτήτων στις υπηρεσίες του κτηματολογίου σε Ίμβρο και Τένεδο έφτασαν σε σκανδαλώδη επίπεδα. Το κράτος εδώ ασκεί στους μη μουσουλμάνους που ζούνε εδώ μια μεταχείριση ατόμου ¨ξένης υπηκοότητας¨.
 Ο δικηγόρος Ερχάν Πεκτσέ ανακοίνωσε πως και παλιότερα είχε θέσει πάλι αυτήν τον πολιτική διακρίσεων και πως οι κρατικές αρχές από τις οποίες ζητήθηκε κάποια δήλωση κρύβονται πίσω από δικαιολογίες περί ¨εθνικών συμφερόντων¨ και ¨κρατικών μυστικών¨.
Στην τελευταία μήνυση που υπέβαλε ο Πεκτσέ αναφέρει πως όταν οι χριστιανοί αγοράζουν ακίνητα από μουσουλμάνους και πηγαίνουν στο Κτηματολόγιο, η Υπηρεσία Κτηματολογίου τους έχει στο περίμενε για χρόνια. Ο Πεκτσέ υπέβαλε αίτημα για παροχή πληροφοριών, αλλά αφού η υπηρεσία δεν του τις παρείχε, μετέφερε το θέμα στα δικαστήρια.
Έναντι της μήνυσης του Πεκτσέ, ο νομικός σύμβουλος της Γενικής Διεύθυνσης του Κτηματολογίου Μαχμούτ Ταστσί στο κείμενο υπεράσπισης που παρέδωσε στο δικαστήριο αναφέρεται πως ¨ σε περίπτωση κοινοποίησης θα υπάρξει καθαρή ζημία στην ασφάλεια του κράτους, στις εξωτερικές της σχέσεις, στην εθνική της άμυνα και στην εθνική της ασφάλεια, και η φύση τους ως κρατικά απόρρητα τα θέτει εκτός των ανακοινώσιμων πληροφοριών και εγγράφων¨.
Το δεύτερο όμως επιχείρημα που επικαλείται ο Ταστσί αποκάλυψε ένα ακόμη μεγάλο σκάνδαλο. Να το επιχείρημα του : ¨Από την άλλη μεριά το άρθρο 35 του νόμου υπ. αρ. 2644 αναφέρει πως «Τα φυσικά πρόσωπα ξένης υπηκοότητας υπό την προϋπόθεση της αμοιβαιότητας και της συμφωνίας με τις κείμενες διατάξεις των νόμων, μπορούνε να αποκτήσουν ακίνητα μέσα στα όρια του Τουρκικού κράτους τα οποία είναι ενταγμένα στα σχέδια πόλεως και είναι αναγνωρισμένα ως κτήσεις νόμιμες. Ισχύουν οι ίδιες προϋποθέσεις για τυχόν φραγμούς στην εφαρμογή αυτών των κανόνων. Φυσικά πρόσωπα ξένης υπηκοότητας δεν μπορούνε να αγοράσουν πάνω από 2,5 εκτάρια (10 στρέμματα)»
Σχόλιο : Δηλαδή ένας δικηγόρος ρωτά το επίσημο κράτος για ποιό λόγο δεν προχωρά σε έγκριση αγοραπωλησιών και το κράτος του απαντά με τα εξής δύο εντυπωσιακά επιχειρήματα :
1) Δεν σας απαντώ γιατί κινδυνεύει η εθνική ασφάλεια !
και δεύτερο εξίσου εντυπωσιακό
2) επικαλείται νόμο που αφορά τους πολίτες ξένης υπηκοότητας, και τον εφαρμόζει με το έτσι θέλω σε Τούρκους υπήκοους Ελληνικής καταγωγής !  ! Και μετά έρχεται ο Ερντογάν και μας ζητά αμοιβαιότητα στις μειονότητες ! Αλλά βέβαια βρήκε και τα κάνει και τώρα και νωρίτερα…..

Πηγή : http://tourkikanea.wordpress.com/
Εφ. Μπιργκιούν 13-5-2011

Ελληνική ΑΟΖ: η «μόδα» της παραίτησης

Του ΝΙΚΟΥ ΚΟΤΖΙΑ
Συγγραφέα, καθηγητή του Πανεπιστημίου Πειραιώς

Η πάγια πολιτική της Τουρκίας είναι να εμποδίσει την Ελλάδα να ασκήσει τα δικαιώματά της που απορρέουν από το διεθνές δίκαιο.
Η πρώτη και κυριότερη πράξη της είναι να τα παγώσει. Αυτό συμβαίνει εδώ και αρκετά χρόνια. Δυστυχώς η κυβέρνηση προχώρησε ένα βήμα παραπέρα. Παραδέχτηκε ότι δεν κάνει άσκηση διεθνών δικαιωμάτων της χώρας (λες και πρόκειται για την προίκα της), όχι μόνο διότι θεωρεί ότι δεν είναι η κατάλληλη στιγμή, αλλά διότι κάτι τέτοιο θα ενοχλήσει την Τουρκία. Προκειμένου η κυβέρνηση να δικαιολογήσει τη διαφαινόμενη παραίτηση από τμήμα της ελληνικής ΑΟΖ, δήλωσε ότι η ΑΟΖ στην Ελλάδα έχει καταντήσει «μια μόδα» της οποίας δεν πρόκειται να κάνει χρήση.
Η υποτίμηση δημοσίως της ΑΟΖ ως «μόδας» σημαίνει βαθιά υποτίμηση του θεμέλιου της ελληνικής εξωτερικής πολιτικής, που είναι το διεθνές δίκαιο. Δεν γνωρίζω καμία άλλη κυβέρνηση ευρωπαϊκής χώρας που να μιλάει με τέτοιο υποτιμητικό τρόπο για το διεθνές δίκαιο, όπως αυτή την εποχή η ελληνική. Να χαρακτηρίζει το διεθνές δίκαιο της θαλάσσης, θεμέλιο της οποίας είναι και η ΑΟΖ, ως «μια μόδα», στην οποία δεν θέλει να προσχωρήσει. Να παραιτείται από τμήμα της ΑΟΖ, σε αντίθεση με την Κύπρο, καθώς και τα οικονομικά συμφέροντα της χώρας.
Προκειμένου η κυβέρνηση να καλύψει την απίστευτη αυτή υποχώρησή της προχωρεί σε δύο ελιγμούς: Ανακοίνωσε τη διεξαγωγή ερευνών στο Ιόνιο, έτσι ώστε να καλυφθεί η ουσιαστική παραίτηση από την ελληνική κυριαρχία στα νότια του Καστελόριζου και πιθανά της Κρήτης. Ο δεύτερος ελιγμός είναι το μέγιστο ψέμα που ειπώθηκε από τα χείλη της, σύμφωνα με το οποίο στη Μεσόγειο η υφαλοκρηπίδα και η ΑΟΖ έχουν την ίδια έκταση (η μία έχει ακτίνα 12 μίλια, ενώ η άλλη 200). Δεν γνωρίζω καμία απόφαση διεθνούς δικαστηρίου, κανέναν ευπρεπή επιστήμονα που να λέει τέτοιες ανοησίες παρά μόνο την Τουρκία.
Για τη μεν Τουρκία αντιλαμβάνομαι την επιδίωξη της να οδηγήσει την Ελλάδα σε πάγωμα, ακόμα και παραίτηση από τα δικαιώματά της. Να τα παγώσει και αν είναι δυνατόν να την υποχρεώσει ακόμα και σε παραίτηση. Αλλά να υιοθετείται η τουρκική θέση ως ελληνική προκειμένου να «μην επιβαρυνθούν οι ελληνοτουρκικές συνομιλίες», όπως ειπώθηκε, δεν είναι απλά ένας ελιγμός σε μια διαπραγμάτευση, αλλά η προκαταβολική παράδοση στις απαιτήσεις της άλλης πλευράς που πέτυχε να μην συμπεριληφθεί το Καστελόριζο στις διαπραγματεύσεις.
Η παραίτηση από δικαιώματα και η κατάτμηση του ελλαδικού χώρου σύμφωνα με τις απαιτήσεις της Τουρκίας είναι στάση φοβισμένου και όχι κυρίαρχου. Διαπραγματευτικά, αυτή η παραίτηση αποτελεί συνέχεια της στάσης που κράτησε η κυβέρνηση στο μνημόνιο. Τότε που οι υπουργοί των Οικονομικών και ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης δήλωναν δημόσια ότι όποιος έχει χρέη δεν μπορεί να διαπραγματευτεί. Δεν έχω ακόμη καταλάβει, όμως, ως προς την ΑΟΖ ποιο είναι το χρέος μας απέναντι στην Τουρκία. Μήπως ότι θα αποσύρει τις παρανομίες και προκλήσεις της περί γκρίζων ζωνών αν η Ελλάδα παραιτηθεί από τον διεθνή νόμο και τα δικαιώματά της; Αυτό που επίσης δεν έχω υπόψη μου είναι πότε συνεδρίασε το Υπουργικό Συμβούλιο ή το Κοινοβούλιο και αποφάσισε αυτή τη «μοδάτη» παραίτηση.


Πηγή : http://www.enet.gr/

Το ανάθεμα της εθνικής μας ταυτότητας...

ΤΟΥ ΔΡΑ ΓΙΑΝΝΟΥ ΧΑΡΑΛΑΜΠΙΔΗ
Δρ Διεθνών Σχέσεων

Αφελληνισμός ως στοιχείο βιωσιμότητας της λύσης
Η δήλωση του Γ.Γ. του ΑΚΕΛ Άντρου Κυπριανού ότι, μετά τη λύση του Κυπριακού, το κόμμα του και ο ίδιος θα ψηφίσουν για Πρόεδρο της Κύπρου έναν αριστερό Τουρκοκύπριο αντί έναν δεξιό Ελληνοκύπριο, άναψε φωτιές και αντιδράσεις. Το ερώτημα είναι κατά πόσον οι αντιδράσεις αυτές είναι ή όχι δικαιολογημένες και σε ποιο βαθμό, αλλά και εάν ο Άντρος Κυπριανού έκανε γκάφα ή εννοούσε αυτά που είπε.
Ο ταξικός αγώνας
Εάν λάβει κάποιος υπόψη τις πολιτικές θέσεις, τις οποίες επί μακρόν και δη μετά την εκλογή Χριστόφια εκφράζει το ΑΚΕΛ, διαπιστώνει ότι ο κ. Κυπριανού είναι ειλικρινής. Το ΑΚΕΛ υποστηρίζει ότι ο αγώνας είναι ταξικός. Συνεπώς, και ειδικώς μετά τη λύση, το πρόβλημα δεν θα είναι μεταξύ των Ελλήνων και των Τούρκων του νησιού, αλλά μεταξύ δεξιών και αριστερών. Η λογική αυτή μερικώς μπορεί να θεωρηθεί ορθή, διότι εάν συνεχίσουν οι Κύπριοι να διαχωρίζονται μόνο εθνολογικά, πώς θα λειτουργήσει το σύνθετο πολιτειακό σύστημα μιας διζωνικής δικοινοτικής ομοσπονδίας; Από την άλλη, όμως, εφόσον περί λειτουργικότητας ο λόγος, αυτή δεν μπορεί να στηρίζεται παρά μόνο στη δημοκρατικότητα της λύσης. Όμως, οι προτάσεις της Κυβέρνησης και του ΑΚΕΛ αποκλίνουν από τις δημοκρατικές αρχές, αφού γίνεται εισήγηση για εκ περιτροπής Προεδρία, που καταργεί την αρχή της πλειοψηφίας και τη σταθμισμένη ψήφο. Και, επιπροσθέτως, καταργεί την αρχή ένας άνθρωπος μία ψήφος.
Η δημοκρατικότητα
Υπό αυτές τις συνθήκες και στη λογική ότι πέραν των εθνικών μας ταυτοτήτων είμαστε σε κρατικό επίπεδο όλοι Κύπριοι, γιατί ο Πρόεδρος δεν εισηγείται την αρχή ένας άνθρωπος μια ψήφος, ώστε όλοι οι Κύπριοι, ανεξαρτήτως εάν είναι Έλληνες, Τούρκοι, Μαρωνίτες, Λατίνοι ή Αρμένιοι ή ακόμη και Κύπριοι άλλης εθνικής καταγωγής, να μπορούν να διεκδικήσουν, χωρίς διάκριση, την Προεδρία της Δημοκρατίας και οποιοδήποτε άλλο πολιτειακό αξίωμα; Προφανώς, δεν γίνεται μια τέτοια πρόταση, αφού η ομοσπονδία που θα εφαρμοστεί στην Κύπρο δεν θα στηρίζεται στην πλήρη εφαρμογή των δημοκρατικών αρχών και αξιών αλλά στις αποκλίσεις. Διότι, πώς αλλιώς θα ασκεί έλεγχο η τουρκοκυπριακή Κοινότητα στο βορρά, όταν δεν έχει την πλειοψηφία επί του εδάφους και του πληθυσμού; Όμως, πώς μπορεί να συμβεί κάτι τέτοιο, εάν δεν ακρωτηριαστούν τα ατομικά δικαιώματα των Ελληνοκυπρίων, όπως αυτά προκύπτουν και κατοχυρώνονται νομικά από το καθεστώς της Ζυρίχης, όταν προ του '74 και με βάση την ημεδαπή και διεθνή έννομο τάξη, οι Ελληνοκύπριοι έχουν την πλειοψηφία επί του εδάφους και του πληθυσμού; Συνεπώς, για να εφαρμοστεί μια διζωνική δικοινοτική ομοσπονδία, δικαίως θα μπορεί να ισχυριστεί κάποιος ότι πρέπει να υπάρξει μια νέα τάξη πραγμάτων στη λογική της παρθενογένεσης. Όπως, μάλιστα, εξελίσσονται τα πράγματα στις συνομιλίες, το νέο πολιτειακό σύστημα δεν θα προκύψει εκ του μηδενός αλλά από την Κυπριακή Δημοκρατία και από το ψευδοκράτος. Η μεν Κυπριακή Δημοκρατία στο πλαίσιο των εδαφών που ελέγχει σήμερα ή με κάποιες αναπροσαρμογές θα ονομαστεί ελληνοκυπριακό συνιστών κράτος και το ψευδοκράτος ως τουρκοκυπριακό.
Οι εθνικοί αγώνες
Υπάρχει πάντως και η εξής αντίληψη, την οποία υιοθετεί και το ΑΚΕΛ και η Κυβέρνηση, καθώς και άλλοι από το χώρο της δεξιάς: Για ό,τι συνέβη στην Κύπρο, φταίνε οι εθνικοί αγώνες των Κυπρίων. Και, ως εκ τούτου, στην παρούσα φάση εμφανίζονται η ενίσχυση της κυπροκεντρικής συνείδησης και σταδιακά η εξασθένιση και η απώλεια της ελληνική εθνικής συνείδησης των Κυπρίων ως στοιχεία βιωσιμότητας της λύσης. Αυτή, όμως, η νέα εθνική ταυτότητα δεν θα είναι μόνο τεχνητή, αλλά, ταυτοχρόνως, όπως και η λύση της διζωνικής δικοινοτικής ομοσπονδίας, δεν θα στηρίζεται σε ένα δημοκρατικό σύστημα αρχών και αξιών, αλλά επί των κανόνων των τουρκικών τανκς. Γιατί; Διότι, όπως παραδέχθηκε ο ίδιος ο Πρόεδρος Χριστόφιας προ μηνών στο European Policy Center στις Βρυξέλλες, πριν από το ΄74 δεν υπήρχαν οι συνθήκες για την ομοσπονδία επειδή οι πληθυσμοί ήταν μεικτοί. Είναι, λοιπόν, πρόδηλο ότι η γενεσιουργός αιτία της διζωνικής δικοινοτικής ομοσπονδίας είναι η τουρκική εισβολή. Συνεπώς, η αποδοχή της διζωνικής σημαίνει τη νομιμοποίηση των τετελεσμένων της εισβολής. Δηλαδή του πληθυσμιακού, διοικητικού και γεωγραφικού διαχωρισμού της Κύπρου. Μέσα σε αυτήν τη λογική εμπίπτει και η πολιτική προσπάθεια για την εμφάνιση της ελληνικής εθνικής μας ταυτότητας ως ανάθεμα, που γεννά την ανάγκη για τη δημιουργία μιας άλλης, νέας μεν, τεχνητής δε. Ανάλογη ήταν και η περίπτωση του Σοβιετικού πολίτη, όπως και της Σοβιετικής Ένωσης, που δεν στηρίζονταν στις δημοκρατικές αρχές και αξίες αλλά στη στρατιωτική ισχύ των ρωσικών τανκς. Τόσο ο Σοβιετικός όσο και ο Τσεχοσλοβάκος, καθώς και ο Γιουγκοσλάβος πολίτης κατέρρευσαν μαζί με τις ομοσπονδίες του ανατολικού μπλοκ. Και στη θέση τους αναδύθηκαν οι πραγματικές ιστορικές εθνικές ταυτότητες και νέα έθνη - κράτη όπως η Τσεχία και η Σλοβακία, η Σερβία, η Κροατία, η Ρωσία, η Λιθουανία, η Γεωργία κ.λπ.
Ο κύκλος της ομοσπονδίας
Ο ΚΥΚΛΟΣ, λοιπόν, μιας ομοσπονδίας και δη διζωνικής, που δεν θα στηρίζεται σε ένα δημοκρατικό και δίκαιο σύστημα αρχών και αξιών, θα καταρρεύσει. Είτε αιματηρά είτε βελούδινα. Εάν αυτό συμβεί στην Κύπρο, τότε η διζωνική δικοινοτική ομοσπονδία θα καταλήξει, εάν αυτό βολεύει την Τουρκία, σε δυο μικρά εθνικά κράτη, που θα στηριχθούν στην εκ νέου ανάδειξη της εθνικής ιστορικά ταυτότητά τους. Βεβαίως, η Άγκυρα θα προτιμά τη διχοτομική μορφή της διζωνικής δικοινοτικής ομοσπονδίας αντί των δυο ανεξαρτήτων κρατών. Διότι, με τη διζωνική ομοσπονδία θα μπορεί να ελέγχει το σύνολο της Κύπρου. Σε σχετικό με το θέμα απόρρητο έγγραφο των Βρετανών της 14ης Δεκεμβρίου του 1974, τονίζεται ότι αυτό το οποίο φοβόντουσαν τότε οι Ελληνοκύπριοι και αντιδρούσαν στη διζωνική ήταν ότι με την υιοθέτηση ενός τέτοιου πολιτειακού συστήματος, η Τουρκία θα ασκούσε επιρροή επί της Κύπρου!
Το πολιτικό σοκ και το χωνευτήρι των Κυπρίων
ΣΕ ΑΝΤΙΘΕΣΗ με ό,τι συμβαίνει σε πολιτειακά συστήματα που χαρακτηρίζονται από δημοκρατικά ελλείμματα ή που στηρίχθηκαν σε αντιδημοκρατικές μεθόδους και διαδικασίες, στην Ε.Ε. η συνοχή και η βιωσιμότητα και γενικά το μοντέλο του λειτουργισμού και του νεολειτουργισμού, το οποίο συμφωνεί στο συγκεκριμένο θέμα με τον πολιτικό ρεαλισμό, δεν στηρίζεται στην κατάργηση των εθνικών ταυτοτήτων των κρατών μελών, αλλά στο σεβασμό της ετερότητας ενός εκάστου των κρατών - μελών ή και των οποιωνδήποτε μειονοτήτων. Καθόλου τυχαία δεν ήταν η δήλωση του Άντρου Κυπριανού για το ότι το κόμμα του θα ψηφίσει, μελλοντικά, σε περίπτωση λύσης, αριστερό Τουρκοκύπριο αντί δεξιό Ελληνοκύπριο Πρόεδρο. Ήταν ειλικρινής και εξ αφορμής δίδεται η ευκαιρία να εξετάσει κάποιος εάν η υπό συζήτηση λύση είναι ή όχι δίκαιη και δημοκρατική. Ο διάλογος που άνοιξε, ουδόλως θα πρέπει να λήξει με τις εκλογές. Και τα περί αριστερού Τούρκου Προέδρου έγιναν επί σκοπώ. Λέγονται τώρα για να καλλιεργηθεί το έδαφος περί της μορφής της λύσης και για να μην προκληθεί σοκ την ώρα της κρίσης. Για να το χωνέψει ο κόσμος. Η αλλαγή των βιβλίων της Ιστορίας, ο πόλεμος σε βάρος του αγώνα της ΕΟΚΑ που πρεσβεύει ένα ελληνικό σύστημα αρχών και αξιών της αξιοπρέπειας και της αντίστασης, η φιλοπατρία, καθώς και ελευθερία, αποτελούν τμήματα της πολιτικής εκείνης που επιδιώκει να αφελληνίσει τους Κυπρίους. Οι συνεχείς επιθέσεις κατά της Ελλάδας και η εξίσωση των ευθυνών της Αθήνας με εκείνων της κατοχικής Τουρκίας, φέρνει τη ρήξη των ψυχολογικών δεσμών μεταξύ των Κυπρίων και του ελλαδικού κράτους. Και καλλιεργεί τη συνείδηση ότι δεν αξίζει τον κόπο να είμαστε Έλληνες. Ότι είμαστε κάτι άλλο. Όμως, η απομάκρυνση της Κύπρου και των Κυπρίων από την Ελλάδα αποδυναμώνει και την Ελλάδα και τους Κυπρίους και την Κύπρο στο πλαίσιο των προσπαθειών λύσης, αφού, εκτός των άλλων, τον έλεγχο της κατάστασης αποκτούν και νομιμοποιούν Άγκυρα και Λονδίνο.
Πέραν τούτων, υπάρχει άλλο ένα σημείο που πρέπει να θίξουμε: Το ζητούμενο δεν είναι μόνο εάν θα εκλέγεται ή όχι Τούρκος Πρόεδρος, αλλά εάν είναι ή όχι δημοκρατική η διαδικασία εκλογής που θα υιοθετηθεί στη λύση. Εάν, δηλαδή, θα στηρίζεται στη δημοκρατική αρχή ένας άνθρωπος μία ψήφος. Είναι, πάντως, πρόδηλο ότι η υπό συζήτηση λύση προνοεί τον σοβαρό ακρωτηριασμό των δημοκρατικών αρχών και αξιών. Μέχρι στιγμής, από την όλη συζήτηση, καταδεικνύεται ότι η βιωσιμότητα της υπό συζήτηση λύσης στηρίζεται στην αλλοίωση και τον περιορισμό της ελληνικής εθνικής ταυτότητας των Κυπρίων, ακόμη και στον αφελληνισμό τους, καθώς και στους κανόνες της εισβολής και της υποταγής και ουχί της δημοκρατίας. Είναι, δε, αντιληπτό ότι μια τέτοια πολιτική προσέγγιση, υποταγής στους νόμους της αυθαιρεσίας του ισχυρού, τελικώς δεν θα είναι βιώσιμη, στην καλύτερη περίπτωση θα λαθροβιώνει και καμία σχέση δεν έχει με προοδευτικές αριστερόστροφες αντιλήψεις. Ούτε συνάδει με τις αρχές και αξίες του ΟΗΕ και της Ε.Ε.

Πηγή : http://www.sigmalive.com/

Πατριωτισμός και γενικό συμφέρον. Να θεσπιστεί ο "ορρός της αλήθειας"!

Του πολίτη Παναγιώτη Παπαγαρυφάλλου
Α΄Αντιπροέδρου της Επιτροπής Ενημερώσεως για τα Εθνικά Θέματα


Ολημερίς και ολονυχτίς στα χείλη πλείστων όσων πολιτικών και κοινωνικών παραγόντων ακούγεται και δηλώνεται ο πατριωτισμός και το γενικό συμφέρον.
Από τη μεταπολίτευση και δώθε χιλιάδες βουλευτές, εκατοντάδες υπουργοί, εκατοντάδες διοικητές κάθε λογής, χιλιάδες συνδικαλιστές και δημοσιογράφοι, χιλιάδες τοπικοί άρχοντες και μισή ντουζίνα Πρωθυπουργών και Προέδρων Δημοκρατίας ορκίστηκαν στο καλό της πατρίδας και του λαϊκού - γενικού συμφέροντος!
Όμως όλοι αυτοί μέσα σε σαράντα χρόνια οδήγησαν την Ελλάδα εδώ που την οδήγησαν: Την εκποιούν εν μέσω αφάτου κοινωνικής αποσύνθεσης και καλπάζουσας πείνας.
Πρόταση: Να θεσπιστεί η χρήση του "Ορρού της αλήθειας" για όσους ορκίζονται στην πατρίδα και το γενικό συμφέρον.

ΚΑΤΑΡΡΙΠΤΕΤΑΙ Ο ΜΥΘΟΣ ΑΝΑΓΚΗΣ ΨΗΦΙΣΕΩΣ ΤΟΥ ΜΝΗΜΟΝΙΟΥ ΚΑΙ Η ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΤΟΥ ΣΥΝΙΣΤΑ ΕΣΧΑΤΗ ΠΡΟΔΟΣΙΑ;

Του Παναγιώτη Αποστόλου
Οικονομολόγου




Πριν τις εκλογές της 4ης Οκτωβρίου 2009 ο Γεώργιος Παπανδρέου με στόχο την κατάληψη της εξουσίας είχε πολλές φορές προεκλογικό παραλήρημα και έταζε στον Ελληνικό λαό «λαγούς και πετραχήλια».
Με σημαία το σύνθημα «λεπτά υπάρχουν» δεσμεύθηκε πως οι συντάξεις και οι μισθοί των εργαζομένων δεν θα μειωθούν αλλά θα γίνουν αυξήσεις που θα ακολουθούν τους δείκτες του πληθωρισμού. 
Επίσης εγγυήθηκε πως θα δημιουργήσει ένα κοινωνικό κράτος ευνομίας, δικαίου και ισοπολιτείας . 
Δήλωνε πως «θα ματώσει» αλλά θα πατάξει την διαφθορά σε όλα τα επίπεδα. 
Όταν όμως ανέλαβε την πρωθυπουργία όχι μόνο δεν έκανε πράξη όσα υποσχέθηκε στον Ελληνικό λαό, αλλά συνειδητά επεδίωξε και κατόρθωσε (γιατί περί κατορθώματος πρόκειται) να οδηγήσει την οικονομία της χώρας σε σκόπιμη και επιδιωκόμενη χρεοκοπία προκειμένου ο ίδιος και η Κυβέρνησή του να συνάψει συμφωνία (μνημόνιο) με την Τρόικα και να βυθίσει την χώρα στην Εθνική, κοινωνική, οικονομική εξαθλίωση και τον Ελληνικό λαό στην ανέχεια, την φτώχεια και την απελπισία. 
Όλοι γνωρίζαμε πως η χώρα ήταν σε άθλια οικονομική κατάσταση και απαιτείτο το νοικοκύρεμα της οικονομίας με δραστικά και άμεσα μέτρα αλλά όμως δεν είχε κανένα πρόβλημα δανεισμού. Μπορούσε παρά το μεγάλο χρέος να δανείζεται από τις διεθνείς αγορές άνετα και με πολύ λογικό επιτόκιο. 
Τα spreads, τα οποία προσδιορίζουν το ύψος του επιτοκίου ενός δανείου, ήταν τότε στις 134 μονάδες.
Ο πρωθυπουργός όμως που γνώριζε – είχε ενημερωθεί επακριβώς από τον διοικητή της Τραπέζης της Ελλάδος - την πραγματικά άθλια οικονομική κατάσταση της χώρας και από την στιγμή που τα spreads ήταν χαμηλά αφού παρέμειναν στα ίδια επίπεδα μέχρι τα τέλη Ιανουαρίου 2010, θα έπρεπε να προχωρήσει άμεσα σε δανεισμό από τις αγορές προς κάλυψη των τρεχουσών αναγκών της χώρας.
Όμως αυτός έχασε πολύτιμο χρόνο σε μια προσπάθειά του να πείσει τον λαό πως η προηγούμενη Κυβέρνηση και ο διοικητής της Τραπέζης της Ελλάδος τον κορόιδεψαν δίδοντάς του προεκλογικά, ψεύτικά στοιχεία για την κατάσταση της οικονομίας και έτσι δεν μπορούσε να υλοποιήσει άμεσα τις προεκλογικές εξαγγελίες. 
Το επιχείρημα αυτό είναι τουλάχιστον απαράδεκτο και παιδαριώδες όταν το επικαλείται πρώην αρχηγός της Αξιωματικής αντιπολίτευσης που διετέλεσε παλαιότερα πολλές φορές υπουργός και εξελέγη βουλευτής, πολλές τετραετίες, δηλαδή να μην γνωρίζει την οικονομική κατάσταση της χώρας.
Ακολούθως, ξεκίνησε η δυσφήμηση της χώρας με συνεχείς περιοδείες του Έλληνα Πρωθυπουργού που εξομολογείτο στους Ευρωπαίους ηγέτες πως «κυβερνά μια διεφθαρμένη χώρα» και του κ. Παπακωνσταντίνου που διατυμπάνιζε δεξιά και αριστερά πως η οικονομία μας θυμίζει «τιτανικό».
Με όλες τις παραπάνω ενέργειες η Ευρωπαϊκή επιτροπή υποστήριξε μετά από έρευνά της, πως η συνεχής αυτή δυσφήμηση οδήγησε τους διεθνείς κερδοσκόπους και τοκογλύφους σε εκτίναξη των spreads, στο απίθανο ύψος των 850 μονάδων ώστε κατέστη απαγορευτικός ο δανεισμός της χώρας από τις διεθνείς αγορές. Διευκολύνθηκε δε το διαβρωτικό τους έργο με θύμα την Ελληνική οικονομία. 
Έτσι ο κ. Παπανδρέου αντί να έχει ως πλεονέκτημα την τοποθέτηση του πιστολιού στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων, αυτός το παρέδωσε αμαχητί στους δανειστές μας και εκείνοι το τοποθέτησαν στον κρόταφο του Ελληνικού λαού. 
Για να γίνει αντιληπτό και κατανοητό το πόσο κακό έκαναν ο πρωθυπουργός και ο υπουργός οικονομικών στη χώρα και στον Ελληνικό λαό με αυτές τις ενέργειες τους, θα αναφέρω ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα. 
Σκεφτείτε ότι ένας τραπεζίτης, ο οποίος κατέχει μία πολύ αξιόπιστη και εύρωστη οικονομικά τράπεζα, χάνει τα λογικά του και δηλώνει δημοσίως ότι η τράπεζά του είναι χρεοκοπημένη και ότι οι υπάλληλοί της την κλέβουν. 
Να είστε όλοι βέβαιοι ότι αυτή η τράπεζα μέσα σε μία μόνο εβδομάδα θα έχει χρεοκοπήσει, αφού όλοι μα όλοι οι καταθέτες της θα έχουν αποσύρει τις καταθέσεις τους και η τράπεζα θα μείνει «πανί με πανί».
Δυστυχώς αυτό ακριβώς έπραξε ο πρωθυπουργός μας και τελικά η χώρα βρέθηκε σε δεινή θέση μη μπορώντας να δανειοδοτηθεί από τις αγορές γιατί τα speads είχαν ήδη εκτιναχτεί και κατέφυγε στη σύναψη της δανειακής συμφωνίας με την τρόικα. 
Έτσι για άλλη μια φορά η Κυβέρνηση και ο κ. Παπανδρέου είπαν ψέματα στον Ελληνικό λαό, πως ψήφισαν την τερατώδη και μονομερή αυτή σύμβαση προκειμένου να πληρώσουν μισθούς και συντάξεις των πολιτών, ενώ απλά με τα 110 δις. € που πήραν δάνειο, ούτε ένα ευρώ δεν πήγε για την πληρωμή μισθών και συντάξεων ή για την παραγωγική ανάπτυξη της χώρας, αλλά πληρώθηκαν οι τόκοι και τα τοκοχρεολύσια προϋπαρχόντων δανείων και ομολόγων.
Δηλαδή εξασφαλίσαμε τα χρήματα για να πληρωθούν τα πανωτόκια των οι διεθνών νταβατζήδων μας.
Την τρανή απόδειξη αυτών την έδωσε η επιτροπή της Eurostat, η οποία αναφέρει ότι το έλλειμμα του ΑΕΠ για τη χρήση 2009 της Ελλάδος είναι 15,6 με τους τόκους και το πρωτογενές, χωρίς τους τόκους, έλλειμμα μόνο 3,9 δηλαδή καλύτερο και από το έλλειμμα της Γερμανίας.
Μετά όλα τα παραπάνω, αποδεικνύεται πως η Κυβέρνηση εάν είχε στραφεί αμέσως μετά την εκλογή της προς τις διεθνείς αγορές δεν θα είχε κανένα πρόβλημα πληρωμής μισθών και συντάξεων παρ’ όλη τη σπατάλη στη διαχείριση του δημοσίου χρήματος, την αδυναμία πάταξης της φοροκλοπής, της φοροδιαφυγής του παραεμπορίου και του ελέγχου της μαύρης αδήλωτης εργασίας που η πάταξή τους ήταν προεκλογικές δεσμεύσεις της Κυβερνήσεως.
Η Κυβέρνηση του επαχθούς μνημονίου, της νέας τάξεως πραγμάτων και της παγκοσμιοποίησης είναι μία ανίκανη κυβέρνηση που καθημερινά βυθίζεται στον οχετό των ψεμάτων και των άθλιων ανεφάρμοστων εξαγγελιών της.
Είναι η Κυβέρνηση που έχει επιφέρει την οικονομική και κοινωνική καταστροφή της κοινωνίας μας που μετά ενός χρόνου επιβολής του μνημονίου η Ελληνική οικονομία βρίσκεται σε πιο δεινή θέση από αυτή που ήταν πριν την υπαγωγή της.
Το ερώτημα πλέον που τίθεται καθημερινώς, όλο και πιο έντονα στον Ελληνικό λαό, είναι: “ η επιλογή της Κυβέρνησης, να υπογράψει η χώρα τους επαχθείς και δυσβάσταχτους οικονομικούς όρους της δανειακής σύμβασης χωρίς καν να διαπραγματευθεί αυτούς τους όρους, αλλά ταυτόχρονα να υποθηκεύσει τα Εθνικά κυριαρχικά δικαιώματα και να παραιτηθεί ολοσχερώς οποιασδήποτε ασυλίας πηγάζει από νόμους ή συνθήκες, δηλαδή παραιτούμενη από οποιοδήποτε στοιχείο συνιστά Εθνική κυριαρχία, ήταν μονόδρομος; ”
Μετά όμως τις αποκαλύψεις περί επανειλημμένων συναντήσεων του πρωθυπουργού της χώρας με τον Ντομινίκ Στρος Καν αρκετό χρονικό διάστημα πριν την υπαγωγή μας στο Δ.Ν.Τ., καταρρίπτονται όλες οι άλλες δικαιολογίες και ένα πλέον είναι το σίγουρο.Ο πρωθυπουργός συνειδητά υπέγραψε το «μνημόνιο» το οποίο προετοίμαζε πριν από την ψήφισή του και ουσιαστικά κατήργησε πραξικοπηματικά την κοινοβουλευτική δημοκρατία, αφού ένα χρόνο μετά δεν το έχει φέρει στην Βουλή των Ελλήνων για επικύρωση (άξιο απορροίας βέβαια είναι γιατί να υπόλοιπα κοινοβουλευτικά κόμματα δεν αντιδρούν ) και επιπλέον προέβη σε βίαια Συνταγματική εκτροπή(άποψη κορυφαίων επιστημόνων της χώρας).
Σύμφωνα με τον ποινικό κώδικα στο δεύτερο βιβλίο, ειδικό μέρος, πρώτο κεφάλαιο, προσβολές του πολιτεύματος, άρθρο 134, Εσχάτη προδοσία, άρθρο 2 αναφέρεται:


Α)τιμωρείται με ισόβια ή πρόσκαιρη κάθειρξη όποιος επιχειρεί με βία ή απειλή βίας ή με σφετερισμό της ιδιότητάς του ως οργάνου του Κράτους να καταλύσει ή να αλλοιώσει ή να καταστήσει ανενεργό, διαρκώς ή προσκαίρως, το δημοκρατικό πολίτευμα που στηρίζεται στη λαϊκή κυριαρχία ή θεμελιώδεις αρχές ή θεσμούς του πολιτεύματος αυτού.

Β)επιχειρεί με τα μέσα που αναφέρονται στο προηγούμενο εδάφιο και με τρόπο πρόσφορο να διαπράξει την ομαλή λειτουργία του πολιτεύματος, να αποστερήσει ή να παρακωλύσει τη Βουλή, την Κυβέρνηση ή τον Πρωθυπουργό από την ενάσκηση της εξουσίας που τους παρέχει το Σύνταγμα ή να τους εξαναγκάσει να εκτελέσουν ή να παραλείψουν πράξεις που απορρέουν από την εξουσία αυτή.

Το σίγουρο λοιπόν είναι πως το μνημόνιο δεν ήταν μονόδρομος και αυτό που πρέπει να αναζητηθεί πλέον είναι εάν ο Πρωθυπουργός της χώρας έχει υποπέσει στο αδίκημα της Εσχάτης προδοσίας!!!

O Πρύτανης του Παν. Αθηνών και σημαντικοί διανοούμενοι καλούν σε ανοιχτή συγκέντρωση

Σημαντική πρωτοβουλία από ακαδημαϊκούς και διανοούμενους αποτελεί η διοργάνωση ανοιχτής συγκέντρωσης-διαμαρτυρίας, στα Προπύλαια του Πανεπιστημίου Αθηνών, απέναντι στα μέτρα που θέλει να περάσει η κυβέρνηση και η τρόικα για την αντιομετώπιση της οικονομικής κρίσης.
Την Τρίτη 31 Μαΐου 2011, στις 7 το απόγευμα, στα Προπύλαια του Πανεπιστημίου Αθηνών θα πραγματοποιηθεί μεγάλη ανοιχτή συγκέντρωση με πρωτοβουλία του Πρύτανη του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών κ. Θεοδόση Πελεγρίνη, του μεγάλου έλληνα μουσικοσυνθέτη Μίκη Θεοδωράκη και των καθηγητών Γιώργου Κασιμάτη, Γιώργου Κατρούγκαλου, Νότη Μαριά, Κώστα Μπέη και Κώστα Χρυσογόνου.
Η πρόσκληση στην εκδήλωση-συγκέντρωση απευθύνεται, σύμφωνα με τους διοργανωτές, σε κάθε πατριώτη που θέλει να διατρανώσει την αντίθεσή του στην υποτέλεια της ελληνική κοινωνίας και την απαξίωση του δημόσιου πλούτου της Ελλάδας.

Σάββατο 21 Μαΐου 2011

ΣΤΟ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟ ΟΛΙΣΘΗΜΑ ΤΗΣ ΑΚΡΙΤΗΣ ΙΔΕΟΛΗΨΙΑΣ, ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΟΥ ΚΑΤΗΦΟΡΟΥ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟΝ Ο ΠΑΤΟΣ.

γράφει ο Reporto

Στην Ισπανία η νεολαία έχει ξεσηκωθεί…
Με τον δικό της τρόπο. Με τους δικούς της ρυθμούς. Με τη δική της απόπειρα «οριοθέτησης» των όποιων πολιτικών της αιτημάτων.
Και ξεσηκώθηκε ακηδεμόνευτα, ακαθοδήγητα, και με εμφανή την περιφρόνησή της στο σύνολο του πολιτικού συστήματος, που είτε πρωτοστατεί (κάποια τμήματά του) στην καταβαράθρωση του τόπου, είτε καθίσταται εξ αντικειμένου συνένοχο (κάποιες άλλες συνιστώσες του), αφού αρκείται στο ρόλο του θεατή ή στην καλύτερη περίπτωση του φραστικά – άρα και ανώδυνα αντιπολιτευόμενου – στις εφαρμοζόμενες πολιτικές που καταστρέφουν τη χώρα.
Σ αυτό το πολιτικό σύστημα, η Ισπανική νεολαία του γύρισε την πλάτη περιφρονητικά, γιατί το θεωρεί άτολμο, αναποφασιστικό, υποταγμένο ή στην καλύτερη περίπτωση παντελώς ανίκανο να ανταποκριθεί στο ρόλο του, να αναλάβει πρωτοβουλίες, να ενεργοποιήσει την κοινωνία και να δρομολογήσει πολιτικές ανατροπές που θα βάλουν τον τόπο σε μια άλλη πορεία.
Και φυσικά δε θα περίμενε κανείς από τους πρωτεργάτες της Ισπανικής καταστροφής να μιλήσουν με λόγια εγκωμιαστικά για τις εκδηλώσεις της νεολαίας που και αμφισβητεί, και δεν υποτάσσεται, και δηλώνει παρούσα στη διεκδίκηση της ζωής της.
Το να αντιμετωπίζεται όμως αυτό το κίνημα εν πολλοίς σαν «εχθρός του λαού» από τους κομμουνιστές της Ισπανίας, συνιστά αν μη τι άλλο κατάντια χειρίστου είδους.
Διαβάστε τη σχετική ανακοίνωση του Κομμουνιστικού Κόμματος των Λαών της Ισπανίας και βγάλτε μόνοι σας τα συμπεράσματά σας:
Με αφορμή τις πρόσφατες συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας, που γίνονται από την Κυριακή 15 Μάη σε πλατείες πόλεων της Ισπανίας με συνθήματα ενάντια στη «διαφθορά των πολιτικών, την οικονομική κρίση, τους τραπεζίτες, την ανεργία», από το λεγόμενο κίνημα «Πραγματική Δημοκρατία Τώρα», που συντονίζεται μέσω διαδικτύου, το Κομμουνιστικό Κόμμα των Λαών της Ισπανίας εξέδωσε χτες ανακοίνωση αναλύοντας την κατάσταση.
Σημειώνει ανάμεσα σε άλλα ότι το «κίνημα» αυτό «επιτίθεται στη διεύρυνση της ταξικής πάλης, πρόκειται για ένα διαταξικό μόρφωμα με ξεκάθαρο μικροαστικό χαρακτήρα», και προσθέτει: «Συμβάλλει να ανακόπτεται η ενίσχυση μιας στάσης αντιπαράθεσης με τις ρίζες της καπιταλιστικής κρίσης. Με τη χειροτέρευση της καθημερινής ζωής της εργατικής τάξης, άλλων στρωμάτων και της νεολαίας και λαμβάνοντας υπόψη τις ανεπάρκειες του επαναστατικού υποκειμενικού στοιχείου, βρίσκουν διέξοδο από τη δυσαρέσκειά τους μέσω ρεφορμιστικών και μικροαστικών εκφράσεων, ενώ γίνονται ευάλωτοι στη χειραγώγησή τους από το σύστημα ώστε να αποτραπεί το ανέβασμα συνείδησης (...) Μια τέτοια ρεφορμιστική προσέγγιση δεν αμφισβητεί καθόλου το καπιταλιστικό σύστημα, απλά επιχειρεί να το μεταρρυθμίσει ώστε να λειτουργήσει καλύτερα. Σε τέτοιες ρεφορμιστικές θέσεις, που περιγράφονται από την Ενωμένη Αριστερά και το ΚΚ της Ισπανίας στη λογική της πορείας προς έναν καπιταλισμό με ανθρώπινο πρόσωπο, συμπεριλαμβάνονται και μια σειρά θέσεις που ανοιχτά αποτελούν επίθεση στις μορφές οργάνωσης του εργατικού κινήματος, το Κόμμα και τα Σωματεία (...) Εκμεταλλευόμενο το αρνητικό προσωπείο των αστικών κομμάτων και των βασικών συνδικαλιστικών συνομοσπονδιών, (το κίνημα αυτό) εμφανίζεται ως "απολιτικό" και ενάντια στη συνδικαλιστική δράση και υποτίθεται οργανώνεται μέσω της "κοινωνικής δικτύωσης", που σ' αυτή την περίπτωση αποτελεί παραπλανητικό στοιχείο σε ό,τι αφορά ορισμένες μορφές οργάνωσης της εργατικής τάξης».
«Το καθήκον των κομμουνιστών σ' αυτήν την περίπτωση δε θα πρέπει να είναι η ενίσχυση τέτοιων συγκεχυμένων εργαλείων ή η τυφλή συμμετοχή αλλά να διπλασιάσουν την ιδεολογική τους επίθεση και την πρακτική τους δουλειά με στόχο την ενίσχυση του Κομμουνιστικού Κόμματος όσον αφορά την οργάνωση της εργατικής τάξης που γνωρίζει τον επαναστατικό της ρόλο. Αν δεν εργαστούμε έτσι, όπως αναφέρεται και στην απόφαση του 9ου Συνεδρίου μας, θα χάσουμε τον προσανατολισμό των συγκεκριμένων συνθηκών κάτω από τις οποίες αναπτύσσεται η ταξική πάλη στη χώρα μας». Επιπλέον, το ΚΚ των Λαών της Ισπανίας σημειώνει: «Ενα άλλο στοιχείο που ενισχύει τη δυσπιστία μας σ' αυτή τη διαδικασία είναι η εκτεταμένη κάλυψη των μέσων ενημέρωσης (...) Ενώ άλλες συγκεντρώσεις και διαδηλώσεις που εναντιώνονται στο σύστημα δεν έχουν την ανάλογη αντιμετώπιση».
Δηλαδή βρε παλικάρια…
Είναι έγκλημα που αυτοί οι άνθρωποι δεν υποτάχθηκαν???
Φταίνε αυτοί για την ανικανότητά σας να πρωτοπορήσετε εσείς σε αγώνες ανατροπής???
Φταίει αυτή η νεολαία που οι "ορισμένες μορφές οργάνωσης της εργατικής τάξης" τις οποίες εκθειάζετε, δεν το ενέπνευσαν με τη στάση τους και με τη δράση τους για να το εντάξουν σ αυτές???
Είναι δυνατόν βρε επαναστατημένοι λεβέντες να αντιμετωπίζετε με τέτοιον τρόπο ένα κομμάτι του λαού που καλώς ή κακώς επέλεξε να βγει στους δρόμους έστω και με ημιτελή ή μη επαρκώς ριζοσπαστικοποιημένα αιτήματα???
Αντί να συμμετέχετε σε αυτούς τους αγώνες δίνοντας και την ψυχή σας για να ρισοσπαστικοποιηθούν τα αιτήματα, και να εμπνεύσετε τον καθολικό ξεσηκωμό του Ισπανικού λαού, καταφεύγετε στη φτηνή σπέκουλα σε βάρος της νεολαίας που σας ξεπέρασε???
Τα «συγκεχυμένα εργαλεία» και η «τυφλή συμμετοχή» είναι αυτά που σας φταίνε βρε λεβέντες, η ο κακός σας ο καιρός που αποφεύγετε πεισματικά να δείτε τι γίνεται πέρα από τη μύτη σας???
Και ποιο είναι το καθήκον των κομμουνιστών βρε πολιτικοί φαφλατάδες τελικά???
Να μιλούν γενικόλογα και με αοριστολογίες για τον «επαναστατικό ρόλο της εργατικής τάξης» και να στέκονται απέναντι σε αγωνιζόμενα τμήματα του ίδιου τους του λαού καταγγέλοντας τα επειδή επέλεξαν να ξεσηκωθούν??? Αυτό είναι???
Ή μήπως να συμμετέχουν άδολα και ανυστερόβουλα σ αυτούς τους αγώνες με προοπτική να τους διευρύνουν και να τους γενικεύσουν???
Η νεολαία είναι ο εχθρός σας που επιχειρείτε συλλήβδην να χαρίσετε στους «ρεφορμιστές» επειδή κατάφερε στην πράξη να φύγει μπροστά και να σας κεράσει τη σκόνη του???
Που είστε εσείς άθλιοι σεχταριστές να μπολιάσετε αυτό το κίνημα με διευρυμένα πολιτικά αιτήματα αποδεικνύοντας στην πράξη την πρωτοπορία σας και όχι τη θλιβερή μικρότητά σας???
Κούνια που σας κούναγε αν πιστεύετε ότι οι κοινωνίες θα σας κάνουν τη χάρη να σας περιμένουν να ερωτοτροπείτε με τις φανφάρες περί ιδεολογικής καθαρότητας και μάλιστα σε εποχές που η παγκόσμια διακυβέρνηση σαρώνει τα πάντα…
Όποιος δεν είναι εχθρός σας πρέπει να είναι μαζί σας σ αυτές τις συνθήκες της γενικευμένης επίθεσης.
Και η νεολαία που αγωνίζεται δεν είναι εχθρός σας γιατί ακόμα και αν έχει «φτωχά» κατά τη γνώμη σας αιτήματα, διαθέτει πλούσια καρδιά και την έβγαλε στο πεζοδρόμιο για λογαριασμό ολόκληρης της κοινωνίας.Την ίδια στιγμή εσείς, επιδίδεστε σε «ασκήσεις επί χάρτου» μετατρέποντας την επαναστατική ιδεολογία σε θλιβερό ιδεολόγημα που σας καταδικάζει στην απομόνωση και στον επικίνδυνο σεχταρισμό με «πλούσια» λόγια, αλλά με ανώδυνη δράση απέναντι σ ένα σύστημα που γενικεύει την επίθεσή του και καταστρέφει τα πάντα στο διάβα του.
Περιμένετε να γκρεμίσετε τον καπιταλισμό και μετά …ξυπνάτε…
Θα σας έχουν πάρει και τα σώβρακα και θα ναι ντάλα μεσημέρι!!!

Πηγή : http://ellinikoforum.blogspot.com/

ΒΙΒΛΙΟ ΦΟΙΒΟΥ ΚΛΟΚΚΑΡΗ ΤΟΥΡΚΙΚΗ ΑΠΕΙΛΗ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ ΤΗΣ ΚΥΠΡΟΥ

Γ Ε Γ Ο Ν Ο Σ ΧΑΡΜΟΣΥΝΟ το βιβλίο του στρατηγού Φοίβου Κλόκκαρη.....
Π Ρ Ο Κ Ε Ι Τ Α Ι για το βιβλίο που μόλις κυκλοφόρησε, με τον τίτλο «Τουρκική απειλή κατά του Ελληνισμού της Κύπρου», από τις εκδόσεις Επιφανίου, 309 σελίδων.
Καταξιώνει σεμνά κι επαληθεύει ταπεινά, αλλά πλήρως, την αρχέγονη έννοια του ρήματος στρατηγώ. Απάντηση σε όσους μεμψιμοιρούν πως οι Έλληνες δεν ξέρουμε τι θέλουμε. Αποτελεί σχέδιο αντίστασης κι ανατροπής των όσων σχεδίασαν και σχεδιάζουν εναντίον μας, από Νιχάτ Ερίμ έως Αχμέτ Νταβούτογλου οι Τούρκοι κι από Μακμίλλαν έως Κάμερον οι Εγγλέζοι. Όχι με αβολίδωτες πομφόλυγες δημαγωγικής ψηφοθηρίας, αλλά με συγκεκριμένη και απτή «αλφαβήτα» Στρατηγικής Εθνικής Ασφαλείας, που κάθε σοβαρό κράτος οφείλει για τον εαυτό του. Πολύ περισσότερο η φοβερά απειλούμενη και διαρκώς διακυβευόμενη Κύπρος.
Β Ι Β Λ Ι Ο ΑΠΟΛΥΤΩΣ χρησιμότατο βοήθημα για τον εκάστοτε Πρόεδρο της Δημοκρατίας. Τους νυν κι επόμενους υπουργούς. Τους αρχηγούς κομμάτων, τους συμβούλους τους, τα πολιτικά γραφεία και τις κεντρικές τους επιτροπές. Τους νυν κι επόμενους βουλευτές. Την ηγεσία του ΓΕΕΦ. Διαφωτιστικό για κάθε δημοσιογράφο, που οφείλει να ψάχνει τα σημαντικότερα για το λειτούργημα του δημόσιου ελέγχου και της κριτικής των εκάστοτε κρατούντων. Κατατοπιστικό για κάθε ενεργό πολίτη, ως προς όσα οφείλει καθημερινά ν’ απαιτεί από εκείνους στους οποίους με την ψήφο του αναθέτει εξουσία ν’ αποφασίζουν για το συλλογικό μας μέλλον. Χρήσιμο για κάθε ευσυνείδητο μέλος κόμματος, προκειμένου να 'ναι εντελώς συγκεκριμένα όσα πρέπει πρωτίστως ν’ αξιώνει από τα στελέχη και τους ηγέτες που ο ίδιος εκλέγει στο κόμμα του.



Λάζαρος Μαύρος
 
Εκδόσεις Επιφανίου Λευκωσία -Κύπρος

Το Ελληνικό να παραμείνει ΕΛΛΗΝΙΚΟ

Φέρνουν αλλοδαπούς κακοποιούς και τυχοδιώκτες, στο χώρο του παλαιού αεροδρομίου στο Ελληνικό, βάζοντας βόμβα στα θεμέλια των νοτίων προαστίων, χωρίς καμία πρότερη συνεννόηση με τους φορείς των κατοίκων! Άλλη μια «δημοκρατική» μεθόδευση της καθ' όλα «προοδευτικής» μας κυβέρνησης, που αναδεικνύει και τη γενικότερη μεθόδευση για την επίτευξη της «πολυπολιτισμικότητας». Και αυτά, την ώρα που μας είχαν «πρήξει» με τις επενδύσεις από το Κατάρ, αλλά και την αξία της συγκεκριμένης έκτασης, που δικαίως θεωρείται «φιλέτο». Αντί επενδύσεις λοιπόν, τριτοκοσμικές ορδές!
Τα παλαιά κρατητήρια Ελληνικού, στους χώρους της ΕΛΑΣ στο παλιό αεροδρόμιο, είναι υπερπλήρη με Ασιάτες λαθρομετανάστες. Όπως είναι γνωστό, δεδομένων και των εκθέσεων των διεθνών οργανισμών για τη συγκεκριμένη εγκατάσταση, χωρίς επέκταση δεν γίνεται να αυξηθούν οι κρατούμενοι...
Η πρόθεση της κυβέρνησης να δημιουργήσει εκεί νέο χώρο κράτησης, έναν εκ των 15 που προβλέπει το σχέδιο δράσης, εγείρει σωρεία ερωτημάτων. Ποιοι συνέλαβαν αυτή την ανόητη ιδέα, να φέρουν στην καρδιά των νοτίων προαστίων, σε ένα περιβάλλον ποιοτικό και με υποδομές καλύτερες του μέσου όρου, τους Αφγανούς και τους Πακιστανούς κατσαπλιάδες; Και τι θα κουβαλήσουν αυτοί μαζί τους; Εγκληματικότητα; Λοιμώδεις νόσους; Κακοποιούς με «ειδίκευση» στο trafficking; Και ποιες θα είναι οι συνέπειες για την ασφάλεια των κατοίκων;
Φυσικά, αυτά είναι ψιλά γράμματα για την κυβέρνηση του μνημονίου. Το Μαξίμου, δεν ενδιαφέρεται για την ποιότητα ζωής των κατοίκων της Αθήνας, καθώς πρώτη της προτεραιότητα, είναι η διάλυση του εθνικού κορμού. Η καταστροφή της ποιότητας ζωής στα νότια προάστια, είναι κάτι που δεν φαίνεται να ενοχλεί την κυβέρνηση, άσχετα αν κάποιοι υπουργοί της, μένουν προς παραλία μεριά... Εδώ είμαστε να τους σταματήσουμε.



Πηγή : http://www.elkosmos.gr/

ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΜΝΗΜΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ JACQUELINE DE ROMILLY

  Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΓΛΩΣΣΙΚΗ ΚΛΗΡΟΝΟΜΙΑ
οργανώνει εκδήλωση μνήμης για την μεγάλη ελληνίστρια Jacqueline De Romilly, την Κυριακή 22α Μαίου ε.ε. και ώρα 1000-1300 ,στην αίθουσα της Παλαιάς Βουλής [οδός Σταδίου και Κολοκοτρώνη.]
Κεντρικός ομιλητής ο κ. Paul Demont, καθηγητής του Πανεπιστημίου της Σορβόνης με θέμα " Jacqueline de Romilly, εκπαίδευση και Δημοκρατία"
Θα μιλήσουν επίσης οι
-Βασίλης Κωνσταντινόπουλος,Αναπληρωτής Καθηγητής του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου με θέμα "Η Jacqeline de Romilly και ο Θουκυδίδης και
- Αντρέας Καραμάνος, Καθηγητής του Γεωπονικού Πανεπιστημίου και π.Πρύτανης και π. Γ.Γ του Υπουργείου Παιδείας με θέμα "Αγαπάμε τα Αρχαία Ελληνικά, η Jacqueline de Romilly κι εμείς"
ενώ θα χαιρετήσει ο Καθηγητής Βασίλης Φίλιας, π.Πρύτανης Παντείου Πανεπιστημίου και Πρόεδρος της Ελληνικής Γλωσσικής Κληρονομιάς και θα προσφωνήσει η Νίκη Γουλανδρή , Πρόεδρος του Μουσείου Γουλανδρή Φυσικής Ιστορίας.
Στα πλαίσια της εκδήλωσης θα εκτεθούν τα μεταφρασμένα στην ελληνική γλώσσα βιβλία τη;ς Jacqueline de Romilly απο τη βιβλιοθήκη του Γιώργου Δολιανιτη , Συγγραφέα πρ.Σχολάρχη,μέλους του Δ.Σ. της Ελληνικής Γλωσσικής Κληρονομιάς.