Παρασκευή 20 Ιανουαρίου 2012

Ούτε ένας χριστιανός επιστήμονας στο συνέδριο της ΠΕΚΕΜ;Αφορά τη δίγλωσση μειονοτική εκπαίδευση και φιλοξενείται στην Κομοτηνή.Θα τους απασχολήσει η έλλειψη γνώσης ελληνικών στα μειονοτικά σχολεία;

Στο παραπέντε ανακοινώθηκε ότι  η Πολιτιστική και Εκπαιδευτική Εταιρία Μειονότητας Δυτικής Θράκης (ΠΕΚΕΜ), πρόκειται να οργανώνει συνέδριο με θέμα «Η δίγλωσση εκπαίδευση και η εφαρμογή της στα μειονοτικά σχολεία». Το πρόγραμμα του συνεδρίου όπως παρατηρούμε περιλαμβάνει μόνο μουσουλμάνους ή εκ Τουρκίας επιστήμονες ομιλητές, αφού στη δίγλωσση εκπαίδευση δεν αξιολογήθηκε η ανάγκη να υπάρχει και κάποιος χριστιανός επιστήμονας ή ψυχολόγος, αλλά ούτε η ανάγκη καλής εκμάθησης ελληνικών που είναι ένα μεγάλο έλλειμμα για τις σύγχρονες γενιές των παιδιών της μειονότητας.
Το πρόγραμμα πάντως έχει ως εξής: «Η δίγλωσση εκπαίδευση και η εφαρμογή της στα μειονοτικά σχολεία. Θα τους απασχολήσει η έλλειψη γνώσης ελληνικών στα μειονοτικά σχολεία;
Έναρξη - 14:00
Τζεμίλ Καμπζά - Πρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου της ΠΕΚΕΜ
14:15 - Εναρκτήριες ομιλίες. 14:30
1η συνεδρίαQ Περβίν Χαϊρουλλάχ γενική διευθύντρια της ΠΕΚΕΜ: Η εφαρμογή της δίγλωσσης Εκπαίδευσης στους παιδικούς σταθμούς της ΠΕΚΕΜ.
Σαμι Τοραμάν - πρόεδρος της καταργημένης « Ένωσης Τούρκων Δασκάλων Δυτικής Θράκης»: Με ποιο τρόπο μεταβλήθηκε ο αριθμός των μαθημάτων τουρκικών στα μειονοτικά σχολεία από την εφαρμογή του νόμου 3065 μέχρι το 2009;
Ιμπραήμ Μεχμέτ - πρόεδρος του συλλόγου δασκάλων αποφοίτων της ΕΠΑΘ Ν. Ροδόπης-Έβρου: Το πρόγραμμα δίγλωσσης εκπαίδευσης που εφαρμόζεται στα μειονοτικά σχολεία στις μέρες μας.
Αλί Αχμέτ Χότζα- πρόεδρος των δασκάλων αποφοίτων της ΕΠΑΘ Ν. Ξάνθης: Το πρόγραμμα δίγλωσσης εκπαίδευσης που εφαρμόζεται στα μειονοτικά σχολεία στις μέρες μας.
Χικμέτ Σακίρ- διευθυντής του Γυμνασίου- Λυκείου Μουζαφέρ Σαλίχογλου Ξάνθης: Το πρόγραμμα δίγλωσσης εκπαίδευσης που εφαρμόζεται στο σχολείο μέσης εκπαίδευσης Μουζαφέρ Σαλίχογλου Ξάνθης.
Τουνάλπ Μεχμέτ- διευθυντής του Γυμνασίου-Λυκείου Τζελάλ Μπαγιάρ στην Κομοτηνή: Το πρόγραμμα δίγλωσσης εκπαίδευσης που εφαρμόζεται στο λύκειο Τζελάλ Μπαγιάρ Κομοτηνής.
15:30 - Συζήτηση.
16:00 - 2η συνεδρία
Σεβάλ Καρακούς- ειδική επιστήμονας στο αντικείμενο της Εκπαίδευσης- διευθύντρια του κολλεγίου ODTÜ (Τεχνικό Πανεπιστήμιο της Μέσης Ανατολής) στο Μέρσιν-): Προσχολική εκπαίδευση και διδασκαλία της ξένης γλώσσας.


Πηγή : www.xronos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: