Τετάρτη 25 Ιανουαρίου 2012

"Η Ελλάδα αντιμετώπισε το δημόσιο χρέος κατά τρόπο γελοίο" (δήλωση του διοικητή της Κεντρικής Ευρωπαϊκής Τράπεζας)

Όταν λέμε όμως η Ελλάδα, εννοούμε προφανέστατα τους κυβερνώντες και όχι τα βουνά της και  τον "κυρίαρχο" λαό, ο οποίος δεν ρωτήθηκε για τίποτα. Τις αποφάσεις τις έπαιρναν και τις παίρνουν οι πρωθυπουργοί με τους στενούς συνεργάτες στο Υπουργείο Οικονομικών.
Αυτό σημαίνει ότι γελοίοι πρωθυπουργοί και υπουργοί δημιούργησαν το αστρονομικό δημόσιο χρέος . Πάμε όμως στο λεξικό των Ελλήνων για να δούμε την έννοια του γελοίου: "Πράξεις που προκαλούν γέλιο" - "Αστείος - κωμικός - φαιδρός - ο άξιος περιφρόνησης - καταγέλαστοι - ρεζίλης".
Διαλέγεις και παίρνεις το ποιόν όλων εκείνων οι οποίοι κυβέρνησαν την Ελλάδα κατά τρόπο γελοίο.
Αυτοί όμως οι γελοίοι ψηφίζονταν για χρόνια και χρόνια από υπογελοίους ψηφοφόρους και είχαν την ανοχή των ανθυπογελοίων του σάπιου συστήματος.
Έχουμε λοιπόν και λέμε: Γελοίοι + υπογελοίοι + ανθυπογελοίοι = ρεζίλης λαός - κωμικός λαός - φαιδρός λαός! (Ο γράφων εδώ και είκοσι χρόνια δήλωσε εγγράφως ότι δεν έχει καμία απολύτως σχέση με αυτό το γελοίο λαό, γράφοντας: "Όταν οι πολιτικοί αρχηγοί χρησιμοποιούν τον όρο "λαός" να προσθέτουν: "Πλην του πολίτη Π.Λ.Παπαγαρυφάλλου" (βλ. "Πολιτικά Θέματα" της 26/6/1992).
Ερωτάται: Ένας τέτοιος λαός, με τέτοιους κυβερνήτες, έχει μέλλον; Οι δανειστές και η Ιστορία ετοιμάζουν το φέρετρό του. Το επεδίωξε. Τους πρόσφερε τα υλικά. Τους μπάτλερ των τοκογλύφων.

Ο πολίτης Π. Λ. Παπαγαρυφάλλου
Αντιπρόεδρος Επιτροπής Ενημερώσεως Εθνικών Θεμάτων

Δεν υπάρχουν σχόλια: