Τρίτη 28 Φεβρουαρίου 2012

Εξήγηση της αυταπάτης…

Με τον Λάζαρο Μαύρο

Λ Ε Σ ΨΕΜΑΤΑ προκειμένου να μην αντιμετωπίσεις την ωμή αλήθεια. Φτιάχνεις με περίτεχνες αυταπάτες την πλάνη σου, για ν’ αποκρύψεις, ακόμα κι απ’ τον εαυτό σου, τη στυγνή πραγματικότητα. Επειδή είσαι ανίκανος, ανεπαρκής, ανάξιος κι απρόθυμος να την αντιμετωπίσεις. Διότι, αν ανοικτά και δημόσια παραδεχόσουν ποια είναι ολόγυμνη η αλήθεια και ποια η αφτιασίδωτη πραγματικότητα, μιαν άλλη στάση, εντελώς διαφορετική όφειλες να αντιτάξεις απέναντί της. Με πολύ διαφορετικές ενέργειες όφειλες να την αντιμετωπίσεις. Εγκαταλείποντας κι αποκηρύσσοντας, πρώτα, τη μέχρι τώρα στάση σου. Αλλά δεν έχεις -ουδέποτε είχες- το σθένος για κάτι τέτοιο. Γι’ αυτό και παραμένεις θύμα του εθισμού σου. Εξαρτημένος χρήστης των δικών σου παραισθησιογόνων.
Α Υ Τ Η ΕΙΝΑΙ η οικτρή κατάσταση της πολιτικής ηγεσίας έναντι της Τουρκίας. Κι ο λόγος που επέβαλαν τις δικές τους αυταπάτες και τα δικά τους ψέματα, για το «τι είναι ακριβώς η Τουρκία», ως την κυρίαρχη, την κυβερνώσα κομματική αντίληψη στην αντιμετώπισή της. Διότι, αν παραδέχονταν την ωμή πραγματικότητα, το ότι δηλαδή η Τουρκία από το 1956 μέχρι και σήμερα είχε και έχει μια σταθερή, επίμονη, μεθοδικά υπομονετική κι αναλλοίωτη επεκτατική στρατηγική εναντίον της Κύπρου και ότι αυτήν τη στρατηγική υπηρέτησαν και υπηρετούν απαρασάλευτα όλες ανεξαιρέτως οι τουρκικές κυβερνήσεις, εκλελεγμένες ή πραξικοπηματικές, δεξιές ή κεντροαριστερές, κεμαλικές ή ισλαμικές, από Μεντερές και Ετζεβίτ έως και Ερντογάν, τότε έπρεπε να πετάξουν στα σκουπίδια ολόκληρη την πολιτική που οι ίδιοι ακολούθησαν τα τελευταία 38 χρόνια.
Δ Ι Ο Τ Ι : ΕΑΝ όντως παραδεχτούν τον αναλλοίωτο επεκτατισμό της Τουρκίας -αυτόν που πασιφανώς υλοποιείται 56 συναπτά έτη, απ’ την ΤΜΤ και τον Αττίλα ώς τον Ερντογάν, και που είναι και λεπτομερώς γεγραμμένος από τους ίδιους τους Τούρκους, απ’ τις Εκθέσεις Νιχάτ Ερίμ 1956 μέχρι και στο «Στρατηγικό Βάθος» του νυν Νταβούτογλου- τότε θα πρέπει επίσης να ομολογήσουν και να παραδεχτούν ότι η πολιτική τους τού «διζωνικού συμβιβασμού» 1977-2012, εξυπηρέτησε, δεν απέκρουσε, διευκολύνει και δεν ανατρέπει την τουρκική στρατηγική.
Ε Χ Ε Ι ΚΑΙ πανεπιστημιακού επιπέδου γαμπρό τουρκολόγο και προεδρικό του σύμβουλο, τον κ. Ν. Μούδουρο, με μέντορες τον κ. Νιαζί Κιζίλγιουρεκ και την κ. Σία Αναγνωστοπούλου, ο κ. Χριστόφιας. Ένα κείμενο ανάλυσης της 56χρονης επεκτατικής στρατηγικής της Άγκυρας, από Νιχάτ Ερίμ έως Νταβούτογλου, δεν είδαμε να δημοσιεύσουν λ.χ. στη «Χαραυγή», ή έστω να εμπιστευθούν στο Εθνικό Συμβούλιο, στις ηγεσίες των κομμάτων ή ακόμα στην ΚΕ του ΑΚΕΛ και στον ίδιο τον κ. Χριστόφια είτε στο Brookings είτε στην Καστελιώτισσα…


Πηγή : www.simerini.com.cy

Δεν υπάρχουν σχόλια: