Τετάρτη 29 Φεβρουαρίου 2012

Γιατί είναι ακόμα στην κυβέρνηση ο Θεόδωρος Πάγκαλος;

Του Νίκου Χιδίρογλου

Είμαστε όλοι ΣΥΝΥΠΕΥΘΥΝΟΙ για την κατάντια της χώρας μας.
Το παραπάνω ερώτημα για τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης, οφείλει κάποιος να το θέσει στον πρωθυπουργό της trilateral, έστω και για την τιμή των όπλων. Διότι, η απάντησή του ΠΡΕΠΕΙ να καταγραφεί.
Εξάλλου, όλοι οι οποίοι μετέχουν σήμερα της δοτής «κυβέρνησης», δεν θα αποφύγουν αργά ή γρήγορα την παραπομπή τους στη Δικαιοσύνη, καθώς θα ενεργοποιηθεί είτε το θέλουν είτε όχι, η παράγραφος 4 του Άρθρου 120 του Συντάγματος, γνωστό και ως «ακροτελεύτια διάταξη»:
«Η τήρηση του Συντάγματος, επαφίεται στον πατριωτισμό των Ελλήνων, που δικαιούνται και υποχρεούνται να αντιστέκονται με κάθε μέσο εναντίον οποιουδήποτε επιχειρεί να το καταλύσει με τη βία».
Αυτό δηλαδή που κάνει η κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ-ΝΔ (και μέχρι κάποιο σημείο ΛΑΟΣ, κόμμα που ψήφισε και το πρώτο μνημόνιο). Υπενθυμίζουμε ότι πλέον οι ένστολοι πραιτοριανοί, αν διαπράττουν αδικήματα, δεν θα περνούν αυτόφωρο, με την «κυβέρνηση» να καταργεί έτσι κάθε έννοια ισονομίας...
Διαβάζω με προσοχή τα όσα κατά καιρούς γράφουν οι συνάδελφοι. Και το κάνω, γιατί και καλή κάτοψη έχουν των όσων διαδραματίζονται, αλλά και εμπειρία, μετά από πολλά χρόνια στο ρεπορτάζ.
Αντιγράφω λοιπόν τον Μιχάλη Ιγνατίου, ο οποίος μιλά για τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης, Θεόδωρο Πάγκαλο (aixmi.gr): «όσα κατά καιρούς υποστηρίζει για τα εθνικά θέματα, δυστυχώς τα πιστεύει. Και αυτή η διαπίστωση, αυτόματα θα έπρεπε να τον αποκλείει από θέσεις-κλειδιά, που κατά καιρούς κατείχε και συνεχίζει να κατέχει.
Πιστεύω ότι η δήλωσή του στο γαλλικό ραδιοφωνικό σταθμό Europe 1 για την εθνική κυριαρχία, είναι χειρότερη και από εκείνη την κουβέντα που εκστόμισε στον τότε υπουργό Εξωτερικών των ΗΠΑ, Γουόρεν Κρίστοφερ για την ελληνική σημαία στα Ίμια.
Σύμφωνα με το επίσημο αμερικανικό τηλεγράφημα, είπε στον ομόλογό του ότι ‘οι ισχυροί άνεμοι θα κατέστρεφαν σύντομα τη σημαία και η Ελλάδα δεν θα την αντικαθιστούσε’».
Κάτι τύποι σαν τον Θεόδωρο Πάγκαλο μας κυβερνούν σήμερα. Όσο τους ανεχόμαστε, είμαστε όλοι ΣΥΝΥΠΕΥΘΥΝΟΙ για την κατάντια της χώρας μας.

Πηγή  : www.elora.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: