Δευτέρα 20 Φεβρουαρίου 2012

Το πολιτικό ρέκβιεμ του ΛΑ.Ο.Σ.

Ο  πολίτης Π. Λ. Παπαγαρυφάλλου
Αντιπρόεδρος Επιτροπής  Ενημερώσεως Εθνικών Θεμάτων

Γ. Καρατζαφέρης: Τραγελαφική πολιτική με αλληλοδιάδοχες κωλοτούμπες.
1.   Από τον Μάρτιο του 2010 άρχισε η κριτική μου κατά της κωλοτουμποειδούς πολιτικής του κ. Προέδρου του ΛΑ.Ο.Σ., ο οποίος διοικεί το κόμμα του δίκην φεουδάρχου.
Η κριτική αυτή δημοσιεύθηκε σε πολλές ιστοσελίδες χωρίς καμμία απάντηση.
2.   Εν όψει του γεγονότος της αποσυνθέσεως του ΛΑ.Ο.Σ. και της καθέτου πτώσεως στο εκλογικό Σώμα, ο πολιτικός πρωκτοκυβιστής  προβαίνει διαρκώς σε αλληλοδιάδοχες πολιτικές κωλοτούμπες επιχειρώντας να σταθεί στο όριο του 3% ως απότοκο του γεγονότος της ψηφίσεως του Α΄ Μνημονίου.
3.   Διαπιστώνοντας, λοιπόν, την αναξιοπιστία του και την κατρακύλα του –δεν ήξερε, δεν άκουγε;- κάνει στροφή 180ο κηρύσσοντας αγώνα κατά του Β’ Μνημονίου, επιβάλλοντας κομματική πειθαρχία στους βουλευτές του για καταψήφισή του. Πρόκειται για μία προαναγγελθείσα έξοδο την οποία είχε προβλέψει έγκυρος αρθρογράφος: Έγραφε «Το Βήμα» (της 8/1/2012, σελ. Α13): «Με βάση τις δημοσκοπήσεις, η πιο επωφελής κίνηση για το ΛΑ.Ο.Σ. είναι η έξοδος από την κυβέρνηση». Πάσχισε για να τη στήσει με πρωθυπουργό τον τραπεζίτη, που συνέπραξε με τον Σημίτη στην εθνοκτόνο είσοδο της πεινασμένης Ελλάδος στη ζώνη του Ευρώ.
4.   Ψήφισε το εθνοκτόνο μνημόνιο μαζί με τον πολιτικό του σύμμαχο Τζέφρη. Μας είπε ότι αυτό το εθνικό έγκλημα το έκανε «για την πατρίδα».
5.   Τώρα μας λέει ότι εγκαταλείπει τον «Τιτανικό» πάλι «για την πατρίδα».
Συνεπώς –πέρα από τα όσα κατά καιρούς έγραψα για τις κωλοτούμπες του- εφαρμόζει την «πολιτική» του μπαίνω-βγαίνω, όπως αυτό γίνεται με το χαμαιτυπείο, όπως θα έλεγε και ο πολιτικός του μέντωρ.
Διαπίστωσε ο πολιτικός ζογκλέρ ότι το τρικ που χρησιμοποίησε –παίζοντας με τις τύχες του φαύλου λαού και της πατρίδας- δεν τον ωφέλησε κομματικά και «την έκανε με μικρά πηδηματάκια». Ξανά «για την πατρίδα»!
Αγνοεί ο «γαλατάς» ότι η πολιτική, η ιδεολογία και η πατρίδα δεν υπηρετούνται με τη συνταγή του Γ. Γκέμπελς που δίδασκε στη Γερμανία του Γ’ Ράιχ ότι: «Πολιτική είναι η τέχνη που καθιστά δυνατά και όσα φαίνονται αδύνατα».
6.   Θα πρέπει ο πρωκτοκυβιστής να θυμηθεί τον Γιάννη Μακρυγιάννη, που μας άφησε τούτη την εθνική παρακαταθήκη: «Η πατρίδα δεν είναι πραμάτεια».
Διαπιστώνοντας όμως ο πατριώτης ότι η συμμετοχή του στην κυβέρνηση οδηγεί το κόμμα του στον πάτο, κάνει νέα κωλοτούμπα και με πρόσχημα το νομοσχέδιο για την αποσυμφόρηση των φυλακών προειδοποίησε ότι θα αποχωρήσει από την κυβέρνηση δηλώνοντας ότι: «θα πάρω την κάπα μου και θα φύγω» (εκπομπή του στο ΤΗΛΕΑΣΤΥ της 1 Φεβρουαρίου). Πρόκειται για μία προγραμματισμένη δραπέτευση, η οποία αποδεικνύει εμπράκτως και πανηγυρικώς ότι έγινε όχι για «το καλό της πατρίδας», αλλά του κόμματός του, παραβιάζοντας στοιχειώδεις αρχές και κανόνες της ατομικής και πολιτικής συμπεριφοράς.
7.   Έτσι, ο «ανατροπέας» και πρωταθλητής της πολιτικής και ιδεολογικής κωλοτούμπας δεν ορρωδεί προ ουδενός. Ενώ, λοιπόν, η Ελλάδα πνέει τα λοίσθια και ενώ ο «κυρίαρχος» λαός περιμένει αγωνιωδώς το διαβόητο δοσιλογικό συμβούλιο των πολιτικών αρχηγών, ο λάτρης του «Μνημονίου», με το οποίο «έσωσε την πατρίδα»  ψηφίζοντάς τo, προτιμά να ματαιώσει την σύγκλισή του και να πάει στη Θεσσαλονίκη για κομματική φιέστα.
8.   Έτσι, ενώ δανειστές και Τρόικα βάζουν το μαχαίρι στον Ελληνικό λαό για άμεση απόφαση, ο άλλοτε θαυμαστής του Τσε Γκεβάρα, θα τον μιμηθεί από τη Θεσσαλονίκη κηρύσσοντας αντάρτικο εκπέμποντας απειλές κατά της Μέρκελ λέγοντας: «Δεν δέχομαι απομοίωση της εθνικής αξιοπρέπειας». Στο πνεύμα αυτό της «εθνικής Αντίστασης», ο πολιτικός του «Μνημονίου», αρνείται να παρακαθήσει σε κοινή σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών με την Τρόικα, λέγοντας ότι «υπάρχει πρωθυπουργός» ενώ κάποτε δήλωνε ότι διαβάζει και τις προκηρύξεις των τρομοκρατών, τους οποίους θα ήθελε ν’ ακούσει αφού και αυτοί «κάτι έχουν να πουν». Με το πρόσχημα της «εθνικής αξιοπρέπειας» αρνείται να συζητήσει με τους μουσαφίρηδες –όπως τους χαρακτήρισε- τους οποίους όμως ο ίδιος κάλεσε τον Μάιο του 2010 με την ψήφιση του Μνημονίου A'.
Πρόκειται για μια πατριδοκάπηλη συμπεριφορά, η οποία δεν συνδέεται με το πρόσχημα της εθνικής αξιοπρέπειας αλλά με τη ραγδαία πτώση των εκλογικών ποσοστών που έπεσαν στο 5%. Τρανή απόδειξη ότι οι κωλοτούμπες δεν γίνονται για τη «σωτηρία της Πατρίδας», αλλά του ιδίου και του κόμματος.
9.   Διαπιστώνοντας την κομματική κατρακύλα πορεύεται χέρι, χέρι με τον εθνικό ενταφιαστή Τζέφρη και προτείνει την παράταση του βίου της δοσιλογικής κυβέρνησης του τραπεζίτη, αναβάλλοντας τις εκλογές! Για τον «πούρο» δημοκράτη, η προσφυγή στο λαό ισοδυναμεί με πολιτικό αδίκημα.
10. Και ενώ ο «κυρίαρχος» λαός βρίσκεται στα έσχατα όρια της νευρικής κρίσης βιώνοντας την απόγνωσή του, ο μεγάλος πατριώτης παίζει καντρίλιες πάνω στο πτώμα της Ελλάδας επιστρέφοντας τα κείμενα της Τρόκκας που είναι στην Αγγλική γλώσσα, αξιώνοντας μετάφραση (και πολύ σωστά) ενώ ο χρόνος είναι ανύπαρκτος! Δεν γνωρίζω σε ποια γλώσσα διάβασε –αν διάβασε- το Μνημόνιο ο κ. Καρα­τζαφέρης όταν το ψήφιζε και το οποίο είχε εκατοντάδες σελίδες. Προσπαθώντας ν' αποφύγει το πικρό ποτήρι, να ξαναϋπογράψει το νέο Μνημόνιο επιχειρεί τη δραπέτευση δια μέσου της προπολεμικής ιστορίας κάνοντας λόγο «για Μόναχο» και «μικρούς Ευρωπαίους ηγέτες»,
Με σιβυλλικές δηλώσεις, πότε  για συναντήσεις του Μονάχου και πότε για χρονικά ασφυκτικά περιθώρια που μοιάζουν «με στενά παπούτσια», ο πολιτικός πρωκτοκυβιστής προσήλθε στην πολυανα­βληθείσα σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών της Τετάρτης, στην οποία προηγήθηκε ο τραγέλαφος των κειμένων, τα οποία άλλα έλεγαν στην αγγλική και άλλα στην ελληνική!
Κάνω εδώ μία παρένθεση για να σημειώσω ότι δεν θα είχαμε φαινόμενα αυτού του είδους, αν η Ελλάδα είχε υιοθετήσει την πρόταση της τότε επιτρόπου και νυν υπουργού Παιδείας Άννας Διαμαντοπούλου «να καθιερωθεί η Αγγλική γλώσσα ως επίσημη στην Ελλάδα» (βλ. Συνέντευξή της στην εφ. «Η Καθημερινή» της 18/11/2001).
Από τότε και χωρίς ντροπή οι «υπερήφανοι» ψηφοφόροι του ΠΑΣΟΚ την ψηφίζουν και την ξαναψηφίζουν. Πολιτικός πιθηκισμός!
12. Επανέρχομαι στον υπερπατριώτη κ. Καρατζαφέρη για να σημειώσω ότι προσήλθε στη σύσκεψη της Τετάρτης χωρίς να έχουν εκδοθεί οι γνωμοδοτήσεις του Ελεγκτικού Συνεδρίου, του Νομικού Συμβουλίου για τη νομιμότητα της συμβάσεως καθώς και η έγγραφη διαβεβαίωση της Τράπεζας Ελλάδος για τη δυνατότητα της  χώρας να ανταποκριθεί στις επιβαλλόμενες υποχρεώσεις.
Άσφαιρες τρακατρούκες και πιρουέτες του κ. Προέδρου, ο οποίος πάντα κυνηγά τις εντυπώσεις.
13. Υπό το πλέγμα αυτών των γεγονότων και περιστάσεων και με την εύλογη αγωνία του «κυρίαρχου» λαού και την παρουσία πολλών ΜΜΕ του εξωτερικού και της Ελλάδος πραγματοποιείται η περιβόητη σύσκεψη στην οποία «αποφασίστηκαν» τα εξής, όπως προκύπτει από τις δηλώσεις των αρχηγών:
Μετά από την οκτάωρη «σύσκεψη» οι συμμετέχοντες νεκρο­θάφτες προέβησαν σε δηλώσεις με πρώτο τον πρωκτοκυβιστή Καρατζαφέρη, ο οποίος «ενημέρωσε» τον ελληνικό λαό με στίχο του Καβάφη, που αναφερόταν στον «αρνητή»!
Όσοι είχαμε τον Καβάφη, τον ανοίξαμε για να δούμε τι θέλει να πει ο χρησμός.
Ο «ανατροπέας» μας αποκάλυψε ότι «στο πρώτο ημίωρο είχε καταθέσει τις απόψεις του και παρέμεινε έως τα μεσάνυχτα να συμπαρασταθεί στον Σαμαρά» (Στον οποίο είχε αφιερώσει το βιβλίο: «Ο τρελαντώνης», ο οποίος τον είχε αποκαλέσει λαγό).
Επανέλαβε ότι οι αντιρρήσεις του εστιάστηκαν στην έλλειψη των γνωμοδοτήσεων των θεσμικών οργάνων που αναφέρθηκαν πιο πάνω και τα οποία όμως δεν είχαν τον απαιτούμενο χρόνο.
Με ήξεις – αφίξεις, χρησμούς και κωλοτούμπες,  ο πρόεδρος του ΛΑ.Ο.Σ. προσπαθεί να κρατήσει τρία καρπούζια στην ίδια μασχάλη και γι’ αυτό το λόγο δηλώνει ταυτόχρονα: «Δεν θέλω ν’ αποτελέσω εμπόδιο. Θα στηρίξω τις σωστές αποφάσεις». Ακολουθεί πρωθυ­πουρ­γική ανακοίνωση, η οποία κάνει λόγο για «ευρύτατη συμφωνία των αρχηγών», η οποία «βελτιώνεται» με νεότερη που λέει «με επιφυλάξεις του κ. Καρατζαφέρη».
14. Ο άλλοτε θιασώτης του εθνοκτόνου Μνημονίου ενώ παριστάνει τον διαφωνούντα σπεκουλάρει ταυτόχρονα διεκδικώντας μέρος της... δόξας δηλώνοντας: «Ό,τι έγινε με τις συμφωνίες στη σύσκεψη ήταν δουλειά όλων μας και δεν έχει σημασία ποιος έτρεξε πρώτος», προσθέτοντας «χαίρομαι που τους επέβαλα τον Παπαδήμο που έχει προσβάσεις» (ΤΗΛΕΑΣΤΥ).
Οι θανάσιμες ώρες για την βιολογική υπόσταση του «κυρίαρχου» λαού κυλούν πολύ γρήγορα και σε κατάσταση πανικού της συγκυβέρνησης των πολιτικών αθλίων των Αθηνών.
15. Οι Ευρωπαίοι βρίσκονται σε κατάσταση νευρικής κρίσης και ψάλλουν τα εξ αμάξης στους φορείς του εκφυλισμένου συστήματος, με κορυφαία εκδήλωση τούτη τη δήλωση του Γερμανού υπουργού Οικονο­μικών: «Σε ποιους εμπιστεύονται οι Έλληνες; Στο πολιτικό τους σύστημα ή στους ευρωπαϊκούς θεσμούς;»
Σ’ αυτό το εθνικό κατάντημα μας οδήγησε το δίδυμο Τζέφρη – πολιτικού πρωκτοκυβιστή με την ψήφιση του Α’ Μνημονίου. Όσο για τον γράφοντα, και εξ αποτελέσματος, οφείλει να πει ότι τρέφει μεγαλύτερη εμπιστοσύνη στη Χάρυβδη. Τούτο το πολιτικό σύστημα είναι σάπιο, εθνοκτόνο και κοινωνιοκτόνο, γεγονός το οποίο αποδεικνύει η διογκούμενη αγανάκτηση του εν απογνώσει τελούντος λαού, ο οποίος καθημερινά το απαξιώνει, όπως το μαρτυρούν οι συχνές δημοσκοπήσεις.
16. Η πανωλεθρία των μνημονιακών κομμάτων είναι πια γεγονός και μάλιστα με εναλλασσόμενους χυδαίους πολιτικούς ρόλους: Ο σφοδρά αντιμνημονιακός αρχηγός της Ν.Δ. μεταμορφώνεται σε σκληρό και διαπρύσιο  κήρυκα της ψηφίσεως του Β’ Μνημονίου, ενώ ο αρχιτέκτονας του Α’ Μνημονίου και ένθερμος θιασώτης του επί διετία, αρχηγός του ΛΑ.Ο.Σ. κάνει τριπλή κωλοτούμπα και μετατρέπεται σε αρνητή του! Ο μακιαβελλισμός στο απόγειό του. Υπό το φως αυτών των εμετικών εξελίξεων, ο «ανατροπέας» Καρατζαφέρης, αφού συνετέλεσε στο άνοιγμα του δρόμου των πατριδοκτόνων μέτρων, επανέρχεται στο γνωστό τροπάριο της Κασσιανής: «Σωτηρία της πατρίδας»! Διαβλέπει τον κομματικό και προσωπικό του κίνδυνο από τον μνημονιακό πλέον «τρελαντώνη» και την άνοδο της «Χρυσής Αυγής» και της λαϊκής  Δεξιάς του αληθινού αντιμνημονιακού Καμμένου.
17. Ευρισκόμενος, λοιπόν, στην πολιτική και ιδεολογική μέγγενη, ο πολιτικός κωλοτούμπας ξαναζώνεται τα άρματα και το παίζει αντάρτης καταγγέλλοντας τους Ευρωπαίους ηγέτες ως εκβιαστές και βιαστές της εθνικής αξιοπρέπειας και της εθνικής κυριαρχίας!
Όμως, ήταν ο ίδιος που την απεμπόλησε τον Μάιο του 2010 ψηφίζοντας το Α΄ Μνημόνιο στο όνομα της «σωτηρίας της πατρίδας»! Έτσι, από κωλοτούμπα σε κωλοτούμπα και υπό το κράτος απολύτου πανικού, οδηγείται στην ετσιθελική απόφαση του κόμματος που λέει: όχι ψήφος στο Μνημόνιο Β΄ και παραμονή των τεσσάρων υπουργών του στο κυβερνητικό σχήμα «αν τους θελήσει ο πρωθυπουργός»!
18. Πρόκειται για «πολιτική», που θα πρέπει να καταγραφεί στο «βιβλίο Γκίνες» για τον ασύνορο παραλογισμό της, και να γιατί: Ενώ το κόμμα και οι υπουργοί του θα καταψηφίσουν το Μνημόνιο –με δική του εντολή- ταυτόχρονα θα παραμένουν  στο υπουργικό συμβούλιο για να εφαρμόσουν την μνημονιακή κυβερνητική πολιτική!! Άκρατος και πολύμορφος καιροσκοπισμός, ο οποίος σηματοδοτεί όχι μόνο την οικονομική αλλά και την πολιτική χρεοκοπία της Ελλάδος των Ελλήνων Χριστιανών και μάλιστα Ορθοδόξων!
19. Από τον πολιτικό και κομματικό αυτό τραγέλαφο διαχώρησαν τη θέση τους τα... κορυφαία στελέχη του Βορείδης και Γεωργιάδης, οι οποίοι, ναι μεν κατέθεσαν τα υπουργικά τους χαρτοφυλάκια, πλην όμως τόλμησαν να διαχωρήσουν τη θέση τους ψηφίζοντας το Μνημόνιο το οποίο ο δεύτερος είχε αναγάγει σε θρησκεία! (Άλλο βέβαια ότι αυτή η πράξη τους ανοίγει το δρόμο για την μεταπήδηση στη Νέα Δημοκρατία, την οποία χρόνια και χρόνια  κατακεραύνωναν. Ο tempora o mores!)
20. Καταλήγοντας, θεωρώ σκόπιμο να σημειώσω και τα εξής ως προς τις κωλοτούμπες του κ. Καρατζαφέρη, που συνοδεύονται και από πολιτική απάτη.
Έτσι, αφού με προσωπική του απόφαση αποσύρει τους υπουργούς του από την κυβέρνηση και αφού κήρυξε τον πόλεμο κατά του Μνημονίου Β' συγκαλεί εκ των υστέρων την δήθεν Κεντρική Επιτροπή του κόμματος, η οποία «εγκρίνει» τις αποφάσεις του και μάλιστα ομοφώνως!
21. Με αυτά και άλλα πολλά και εν μέσω μιας οργισμένης Ελλάδος, στο «δημόσιο πτυελοδοχείο» αρχίζει η συζήτηση των κοινωνιοκτόνων νέων μέτρων με τη διαδικασία του κατεπείγοντος το οποίο χαρακτηρίστηκε «πραξικόπημα κατά της δημοκρατίας και του συντάγματος».
Αυτό είναι αληθέστατο, αφού ουσιαστικά τα χρονικά περιθώρια ήταν απαγορευτικά για μία ανεκτή συζήτηση των 600 σελίδων του κειμένου και των 25 παραρτημάτων.
Το διήμερο που προηγήθηκε αποτέλεσε λουτρό ψυχολογικής τρομοκρατίας από τους υπεργολάβους των τοκογλύφων, οι οποίοι επέβαλαν σιδερένια κομματική πειθαρχία στους γονατισμένους βουλευτές.
Μάλιστα ο όψιμος λάτρης του Μνημονίου και αρχηγός της Ν.Δ. σε μία τερατώδη κωλοτούμπα απείλησε τους βουλευτές ότι «δεν θα είναι υποψήφιοι αν καταψηφίσουν», ενώ ο έτερος συμμαχητής του Τζέφρη εξαπέλυε καταιονισμό τρομοκρατικών απειλών κατά του «κυρίαρχου» λαού λέγοντάς του ότι: το τραπεζικό σύστημα θα καταρρεύσει. Δεν θα έχει φάρμακα και κρέας, θα αυξηθεί η ανεργία, θα κλείσουν χιλιάδες επιχειρήσεις και πάει λέγοντας.
Όμως, η τρομοκρατία δεν εκτυλίσσεται μόνο στην αίθουσα της Βουλής αλλά, κυρίως, και προς τους διαδηλωτές της πλατείας Συντάγμα­τος, η οποία δεν είναι λεκτική. Συνοδεύεται από τις σιδερόφρακτες δυνάμεις καταστολής που σκεπάζουν το κέντρο της Αθήνας με επικίνδυνα χημικά. Οι εκατέρωθεν τραυματίες δεκάδες.
22. Εντός της Βουλής, και ενώ οι Έλληνες παρακολουθούν αγωνιωδώς τα όσα λέγονται, ο πρωκτοκυβιστής κ. Καρατζαφέρης προβαίνει στην κωλοτούμπα της κωλοτούμπας: «Όπως είναι τα πράγματα, να γίνου εκλογές. Να διαλυθεί η Βουλή», ενώ ως προχθές δήλωνε ότι «είναι καταστροφικές»! ΕΛΕΟΣ!
23. Εν μέσω αυτής της πολυεπίπεδης αθλιότητας του πολιτικού βίου ψηφίζεται το διαβόητο εθνοκτόνο νομοσχέδιο με το οποίο εφαρμόζονται οι διατάξεις του Μνημονίου Β΄ το οποίο συνέταξαν οι δανειστές.
24. Η ψήφιση αυτού του νομοσχεδίου υπήρξε ο καταλύτης  της αποσυνθέσεως του λαϊκοκτόνου και βοθροποιημένου πολιτικού   συστήματος, αφού 45 βουλευτές διαγράφτηκαν από το κομματικά μαντριά επειδή  διαφώνησαν με την κομματική γραμμή των αρχηγών!!!
Ανάμεσα σ’ αυτούς και ο Γ. Καρατζαφέρης, ο οποίος προ πενταετίας είχε παρουσιάσει και το δοκίμιό του: «Ελευθερία», γράφοντας ότι «η ελευθερία δεν φυλακίζεται», συναντώντας την αντίθετη άποψη του γράφοντος.
Λόγια παχιά, λόγια κενά!
Διέγραψε, λοιπόν, τα δύο επιφανή στελέχη του κόμματός του επειδή εφάρμοσαν την πολιτική που χάραξε ο ίδιος στο Α΄ Μνημόνιο, τον Μάιο του 2010 (κατά της τότε πολιτικής του άσκησα οξύτατη κριτική με το από 19/5/2010 κείμενό μου: «Γ. Καρατζαφέρης: Ο μαέστρος της πολιτικής κωλοτούμπας», το οποίο δημοσιεύθηκε σε πολλές ιστοσελίδες).
Τώρα, ο αρχηγός, κάνοντας πολύστροφη κωλοτούμπα θέλησε να μετατρέψει τους βουλευτές του σε πολιτικούς πιθήκους ώστε να ψηφίσουν αντίθετα με όσα τους υποχρέωσε το 2010.
Είναι προφανές ότι ο κ. Πρόεδρος επιχείρησε να μετατρέψει ολόκληρο το κόμμα σε δοχείο των δικών του κάθε φορά αποφάσεων και σκοπιμοτήτων. Τώρα, αυτή η τακτική δεν του βγήκε, γεγονός το οποίο σηματοδοτεί την προϊούσα αποσύνθεσή του.
Αρχίζει το πολιτικό ρέκβιεμ του εθνικού πρωκτοκυβιστή.

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Κύριε καθηγητά λυποῦμαι ἀλλὰ πάλιν εἶσθε ἐκτὸς τόπου, χρόνου καὶ πραγματικότητος φληναφολογῶν καὶ ἄνευ τεκμηριώσεως. Ἀντιθέτως ἀπὸ ὅ,τι ἀτυχῶς προσπαθεῖτε νὰ περάσετε ὁ κ. Καρατζαφέρης εἶναι ὁ μόνος πολιτικὸς παράγων σήμερον ἔχων σαφεῖς καὶ σταθερὰς ἐθνικὰς καὶ πολιτικὰς κατευθύνσεις. Δεύτερον, ἀπο τὸ 1ον μνημόνιον ἐψήφισε μόνον τὸ ἄρθρον 1 – καὶ καλῶς ἔπραξε – καταψηφίσας ὅλα τὰ ἄλλα ἐν ἀντιθέσει πρὸς τὸν «ἀντιμνημονιακὸν» κ. Σαμαρᾶν ὅστις ἐψήφισε τὰ περισσότερα. Τρίτον, διὰ τὴν συμμετοχήν του εἰς τὴν προσωρινὴν κυβέρνησιν ἔθεσε συγκεκριμένους ὅρους τοὺς ὁποίους δὲν ἀναφέρω διότι τοὺς γνωρίζετε καλῶς. Οἱ ὅροι αὐτοὶ δὲν ἐξεπληρώθησαν καὶ συνεπὴς ὤν ὅπως πάντα μὲ τὸν ἑαυτόν του καὶ τὴν πολιτικήν του ἀπεχώρησε. Τώρα ποῦ ἐσεῖς βλέπετε αὐτὰ τὰ ὁποῖα βλέπετε, ἀδυνατῶ νὰ ἀντιληφθῶ. Πάντως ἡ ὅλη ἀντικαρατζαφερικὴ λογοδιάροιά σας μόνον τὴν θυμηδίαν δύναται νὰ προκαλέσῃ.
Μετ’ ἐκτιμήσεως,
ΛΑΒΡΥΣ