Τρίτη 28 Φεβρουαρίου 2012

Ας ξεκινήσει τουλάχιστον παθητική αντίσταση ενάντια στην ξένη κατοχή!

Γράφει ο Χρήστος Πασαλάρης

ΦΩΝΗ οργισμένη από τον φίλο μου κυρ Γιώργη, τον φτωχό αγρότη από την Κρήτη: «Ωρέ, κυρ Χρήστο, τι ντροπές είναι αυτές με τον βουλευτή που φυγάδευσε το ένα από τα εκατομμύριά του στην Ελβετία! Ντροπές όχι μόνο για κείνον, αλλά και για σας, το σινάφι σας, που τάχα ξαφνιαστήκατε και το κάνατε “πρώτο θέμα”, λες και είναι μόνον αυτός από τους 300 της Βουλής, λες και κάποιοι από σας πάνε πίσω!.. Ο Μαμμωνάς είναι ο Θεός του Συστήματος...
-ΞΕΡΕΙΣ τι λέμε εμείς εδώ οι αγρότες για τα λεφτά; Λέμε ότι “είναι σαν τα... σκατά. Οσο τα απλώνεις, κάνουν καλό, όσο τα σωρεύεις, βρωμάνε”!.. Λέμε ακόμη ότι το χρήμα είναι “καλός υπηρέτης, αλλά κακό αφεντικό”!.. Μερικοί από εσάς εκεί πάνω (εννοώ τους “έχοντες και κατέχοντες”), μόλις είδαν ότι η πατρίδα πάει για ξέφρενη πτώχευση, σήκωσαν τα “μαύρα” τους από τις τράπεζες και τα έβγαλαν έξω. Είναι τα λεφτά που ΒΡΩΜΑΝΕ!..
-ΑΛΙ από μας τους αγρότες που χρωστάμε τα μαλλιά της κεφαλής μας στις τράπεζες. Αλί από τους φουκαράδες του κατώτατου μισθού των 580 ευρώ από 1ης Μαρτίου. Αλί από τους 80.000 μαγαζάτορες που θα βάλουν λουκέτο και θα απολύσουν κόσμο και κοσμάκη. Αλί από τους ανέργους που ξεπερνάνε το ένα εκατομμύριο. Και αλί από τους νέους που φεύγουν για την ξενιτιά, αγκαλιά με τα πτυχία τους, όπως η εγγονούλα μου»...
ΚΑΙ πού ’σαι ακόμη, φίλε κυρ Γιώργη! Ο μήνας που έρχεται, με τη βαθύτατη ύφεση και με τα 370 δισ. δημόσιο χρέος, είναι ο χειρότερος όλων. Τα «εφαρμοστικά» νομοσχέδια με τα 79 σφαγιαστικά μέτρα τους ψηφίζονται κατεπειγόντως, όπως διατάσσουν η ανάλγητη Μέρκελ και ο μισερός Σόιμπλε. Με τον δικό μας Θεόδωρο Πάγκαλο να τους χαϊδεύει, τασσόμενος «εναντίον της εθνικής κυριαρχίας»!.. Με τον Καψή να λέει ότι, βρε αδελφέ, από το ολότελα, προτιμότερος ο κατώτατος μισθός! Και με τον πρωθυπουργό να... συγχωρεί Γερουλάνο και Παπουτσή για τα «κατορθώματα» των υπηρεσιών τους στην Εθνική Πινακοθήκη και στην Αρχαία Ολυμπία που μας έκαναν ρεζίλι στον κόσμο, την ώρα που ζητάμε επιστροφή των Ελγινείων!..
ΠΑΡ’ ΟΛΑ αυτά, ο μέσος Ελληνας απορεί και με τον ίδιο τον εαυτό του: «Πού στο Διάβολο είναι η λαϊκή εξέγερση;», αναρωτιέται. «Πού είναι ο ξεσηκωμός; Τι πάθαμε και κιοτεύουμε; Γιατί οι πλατείες είναι άδειες; Τι μας κρατάει στον καναπέ; Μήπως το ότι δεν βλέπουμε εναλλακτική λύση; Μήπως φοβόμαστε το απρόβλεπτο που μπορεί να προκύψει μετά από μια επαναστατική νύχτα; Μήπως το ότι δεν βλέπουμε ακόμη κάποιον Καλλέργη ή Μακρυγιάννη ή Ζορμπά να τον εμπιστευθούμε; Μήπως επειδή τα αναθεματισμένα media μας υπνωτίζουν με το “χόρτο” τους και μας εκτονώνουν με τις κορώνες των θεατρίνων τους;».
ΔΥΣΤΥΧΩΣ, στις μέρες μας δεν υπάρχει ένας Ζαν Πωλ Μαρά, ούτε ένας Καμίλ Ντεμουλέν (είναι οι δύο δημοσιογράφοι που ξεσήκωσαν τον λαό του Παρισιού στις 14 Ιουλίου του 1789) να... μαστιγώσουν τον κόσμο, να τον ξυπνήσουν από τη νάρκη του και να τον οδηγήσουν στο γκρέμισμα της Βαστίλης (της κάθε Βαστίλης) εντός ολίγων ωρών... Ετσι, η λύση που απομένει δεν είναι άλλη από τις εκλογές. Εκλογές «εδώ και τώρα». Προτού κακοφορμίσει η «λύση Παπαδήμου» που η ξένη κατοχή επέβαλε στη δόλια πατρίδα, μόνο και μόνο για να κλειδώσει τη μεγαλύτερη τοκογλυφική επένδυση που έγινε ποτέ στην Ευρώπη. Αυτήν, δηλαδή, που ο Λουκάς Παπαδήμος και ο Ευάγγελος Βενιζέλος αποκαλούν «μέγιστο σταθμό στην ιστορία της πατρίδας»!..
ΚΑΙ εναντίον της οποίας ξεσηκώνονται οι λαοί της νότιας Ευρώπης, φωνάζοντας το «είμαστε όλοι Ελληνες», αφού θα τη νοιώσουν και αυτοί στο πετσί τους, αργά ή γρήγορα. Οι εκλογές του Απριλίου θα είναι μια αναίμακτη επανάσταση, που θα φέρει τα επάνω κάτω σε πρόσωπα, ηγεσίες και προγράμματα. Ισως από αυτές προκύψουν και οι μεθαυριανοί επαναστάτες, που θα στήσουν τον μεγάλο πατριωτικό αγώνα ενάντια στην ξένη κατοχή.
ΩΣ ΤΟΤΕ: Υπομονή, αντοχή και παθητική αντίσταση, ό,τι και αν αυτό σημαίνει, ακόμη και κατέβασμα των κατοχικών σημαιών, όπου είναι αναρτημένες, ακόμη και αποδοκιμασία των κατακτητών, όπου και αν εμφανίζονται με εκείνο το υπεροπτικό τους ύφος. Οι «επίτροποι» της φράου Μέρκελ ας νοιώσουν το ταχύτερο ότι είναι ανεπιθύμητοι, ότι βρίσκονται σε μια ευλογημένη χώρα που της χρωστάνε το μισό λεξιλόγιό τους και ολόκληρη την κουλτούρα τους. Και ότι σύσσωμος ο λαός της «φασκελώνει τόσο αυτούς όσο και τα κοπέλια τους», όπως θα έλεγε και ο φίλος μου κυρ Γιώργης από την Κρήτη...


Πηγή : www.real.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: