Σάββατο 28 Απριλίου 2012

Οι εχθροί του λαού!

Ο πολίτης Π. Λ. Παπαγαρυφάλλου
Πρόεδρος της Επιτροπής Ενημερώσεως Εθνικών Θεμάτων



Η τυραννία της πλειοψηφίας. ΝΔ + ΠΑΣΟΚ = 38%.
Αυτό το ποσοστό είχαν τα δύο αμαρτωλά κόμματα τα οποία έφεραν την Ελλάδα στον εθνικό της λάκκο.
Με τα όσα βιώνει, ακούει και θα βιώσει η Ελλάδα για πολλές δεκαετίες θα είχε κανείς την αξίωση να θαφτούν πολιτικά τα δύο αυτά κοινωνιοκτόνα κόμματα.
Κι όμως. Μέσα σ’ αυτόν τον κοινωνικό και πολιτικό Καιάδα αναδύονται οι νεκροθάφτες και ξαναβγαίνουν στην επιφάνεια με τις ψήφους των πολιτικών κοιπριτών.
Ένας ολόκληρος κόσμος των ατομικά διορισμένων και βολεμένων συνεχίζει να δολοφονεί και την πατρίδα και τους άλλους συνέλληνες.
Πρόκειται για τους εχθρούς του λαού, για τους οποίους ο σατιρικός μας Γ. Σουρής έλεγε: Πουλούσατε την ψήφο σας / αντί του αργυρίου / σαν πρόστυχοι ντελάληδες του Αναβρυτηρίου.
Πρόκειται για τους «ιδεολόγους» τους οποίους καυτηρίασα ήδη από το 1990 στο κείμενό μου: «Η ιδεολογία ως εμπόρευμα» (βλ. «Η Καθημερινή» της 16/1/1990).
Πρόκειται για τους «ιδεολόγους» εκείνους, οι οποίοι στην αποθέωση της πολιτικής αλητείας ήταν γραμμένοι ταυτόχρονα και στο ΠΑΣΟΚ και στη ΝΔ (Αυτή την πολιτική αλητεία αποκάλυψε «Η Καθημερινή» της 22/1/1998 για είκοσι χιλιάδες τέτοιους «ιδεολόγους»).
Πρόκειται για τους «ιδεολόγους» - κοπρίτες που με την ψήφο τους – εδώ και δεκάδες χρόνια – λειτουργούν ως μολυβένιες μπάλες στα πόδια της Ελλάδας καθηλώνοντάς την στο βούρκο.
Πρόκειται για την χυδαία πλειοψηφία και την αδίστακτη τυραννία της, η οποία πάντοτε στην ιστορία έδρασε αρνητικά.
Το γεγονός επισημάνθηκε από πλείστους όσους στοχαστές και κοινωνικούς φιλοσόφους, από τους οποίους αναφέρω μόνο δύο.
Έγραφε ο Έριχ Φρομ: «Αν αποφασιζόταν η αξία μιας ιδέας με βάση τους αριθμούς, θα εξακολουθούσαμε να ζούμε ακόμα στα σπήλαια» (βλ. «Η υγιής Κοινωνία», εκδ. «Μπουκομάνη», Αθήνα 1973, σελ. 419).
Από τη δική του σκοπιά, ήδη από το 1917, ο Άγγλος φιλόσοφος Μπ. Ράσσελ έγραφε: «Η τυραννία της πλειοψηφίας είναι στ’ αλήθεια ένας πραγματικός κίνδυνος. Είναι λάθος να υποθέσουμε πως η πλειοψηφία έχει αναγκαία δίκαιο. Σε κάθε καινουργιο ζήτημα η πλειοψηφία έχει, αρχικά, πάντοτε άδικο» (βλ. το έργο του: «Πολιτικά Ιδεώδη» εκδ. «Ζαχαρόπουλος», Αθήνα 1975, σελ. 70).
Οι απόψεις αυτές επιβεβαιώνονται απόλυτα από τα όσα βίωσε η Ελλάδα τα χρόνια της μεταπολίτευσης και το που οδήγησαν οι πλειοψηφίες. Στον Καιάδα.
Τώρα αυτές οι κοπριτοπλειοψηφίες ξανασηκώνουν κεφάλι και επιχειρούν να ρίξουν το χώμα στον τάφο μας. Θα τους το επιτρέψουμε; Είναι  οι αληθινοί εχθροί της Ελλάδας, των παιδιών μας και των γενεών που έρχονται.
Βαράτε τους!

Δεν υπάρχουν σχόλια: