Τετάρτη 23 Μαΐου 2012

Κατώτεροι των περιστάσεων

Η εντολή του Ελληνικού Λαού στις τελευταίες εθνικές εκλογές ήταν απολύτως σαφής. Ο ελληνικός λαός με την ψήφο του προσπάθησε να αντιστρέψει τον κατήφορο, δίνοντας ένα συντριπτικό πλήγμα στον φαύλο δικομματισμό. Οι ψήφοι της πλειοψηφίας του Λαού ήταν ψήφοι οργής απέναντι σε εκείνους που διέλυσαν με την ανικανότητά τους την εθνική συνοχή της πατρίδας μας και την οικογενειακή γαλήνη των Ελλήνων.
Ως αποτέλεσμα των παραπάνω έδωσε υψηλά εκλογικά ποσοστά σε πολιτικούς σχηματισμούς που θεωρούσε ικανούς να ανατρέψουν τους παλιούς συσχετισμούς και να δώσουν μια νέα ευοίωνη προοπτική στους Έλληνες πολίτες και στη χώρα. Δυστυχώς, όμως, τα πράγματα δεν τους δικαίωσαν, αφού δεν κατέστη δυστυχώς δυνατόν να σχηματιστεί μια οικουμενική κυβέρνηση που θα είχε τη στήριξη κυρίως των αντιμνημονιακών δυνάμεων, με αποτέλεσμα να μπαίνουμε σε μια περίοδο πολιτικής αστάθειας και σε έναν φαύλο κύκλο που κανένας δεν μπορεί να προβλέψει πού ακριβώς θα μας οδηγήσει.
Ο Κάρολος Παπούλιας, ως ο κατ' εξοχήν θεματοφύλακας της πολιτικής σταθερότητας της χώρας, έκανε μια ύστατη προσπάθεια για να δώσει λύση στο διαφαινόμενο πολιτικό αδιέξοδο, η οποία δεν κατέληξε θετικά, αφού οι πολιτικοί αρχηγοί προσήλθαν στο προεδρικό μέγαρο μάλλον για να μη συμφωνήσουν, με την πολιτική και προσωπική αντιπαράθεση να φθάνει στα άκρα. Η αλαζονεία, ο μικροκομματισμός και οι ψεύτικες προσωπικές προσδοκίες ήταν τα κυρίαρχα στοιχεία όλων των προηγούμενων ημερών. Το κλίμα δυναμιτίστηκε ακόμα περισσότερο από τις δηλώσεις που ακολούθησαν. Με την κάθε πολιτική δύναμη να αποποιείται οποιεσδήποτε ευθύνες!
Και τώρα, ξανά εκλογές λοιπόν! Προς τι, όμως, όλη η φασαρία! Κάποιοι ζήτησαν την καταδίκη του δικομματισμού. Και ο Λαός έκανε το καθήκον του παρά τους εκβιασμούς και τα διλήμματα που επιτακτικά και σχεδόν εκβιαστικά τού ετέθησαν. Και οι πολιτικές δυνάμεις στη συντριπτική τους πλειοψηφία ακύρωσαν στην πράξη, μέσα από τις δαιδαλώδεις και αδιαφανείς διαδρομές της κομματικής και ατομικής ιδιοτέλειας, τη σαφή εντολή του Κυρίαρχου Λαού. Και έχουν την αναίδεια να ζητούν ξανά να προσέλθουμε στις κάλπες μέσα, μάλιστα, σε ένα κλίμα ακραίας πόλωσης που φανερώνει τις σάπιες, παρωχημένες και ανορθολογικές αντιλήψεις και συμπεριφορές τους.
Τα συνθήματα για άλλη μια φορά επισκιάζουν τα επιχειρήματα και απουσιάζουν παντελώς οι δημοκρατικές πολιτικές ζυμώσεις. Αντί πολιτικό πολιτισμό, συχνά έχουμε οχλοκρατία όπου κυριαρχούν ανάξια λόγου επιχειρήματα. Φυσικά, για πολιτικό ορθολογισμό και για δημοκρατία ούτε λόγος να γίνεται!!!! Οι πολιτικές δυνάμεις του τόπου, στη συντριπτική τους πλειοψηφία, δρομολογούν τον όλεθρο που οι ίδιες δημιούργησαν. Σπέρνουν ανέμους και θα θερίσουν θύελλες!!!!
Υ.Γ.1: Δυστυχώς δεν είναι λίγοι εκείνοι οι συμπολίτες μας, έχοντες και κατέχοντες εννοείται, που κατακυριευμένοι από ιδιοτελή κίνητρα, με την πρώτη πολιτική και οικονομική τρικυμία σπεύδουν να αποσύρουν τις καταθέσεις τους για να τις βάλουν στα σεντούκια ή στις ξένες τράπεζες!!! Και το κράτος, που δεν κάνει απολύτως τίποτε για να σταματήσει αυτές τις προδοτικές κινήσεις από εκείνους που τόσα χρόνια γαλουχήθηκαν μέσα στους διαύλους της ιδιωτείας, που ακυρώνει στην πράξη τη φυσική και εθνική μας επιβίωση.
Υ.Γ.2: Ο Σαμαράς διέγραψε την Ντόρα επειδή ψήφισε ΝΑΙ στο μνημόνιο, ενώ η γραμμή του κόμματος ήταν ΝΑΙ. Μετά διέγραψε 21 βουλευτές του επειδή ψήφισαν ΟΧΙ, ενώ η γραμμή της Ν.Δ. ήταν ΝΑΙ! Ο Σαμαράς τώρα προσπαθεί να φέρει πίσω αυτούς που ψήφισαν ΟΧΙ, ενώ έπρεπε να ψηφίσουν ΝΑΙ! Και την Ντόρα και την Ντόρα! Σχιζοφρένεια!!!!!
Υ.Γ.3: Με την ελπίδα τούτη την προεκλογική περίοδο να αποσαφηνιστούν πλήρως οι θέσεις Τσίπρα και στα εθνικά θέματα…
Υ.Γ.4: Όλα αυτά την ώρα που προωθείται η ένταξη των Σκοπίων στο ΝΑΤΟ και στην Τουρκία διδάσκουν στα παιδιά τους ότι τα νησιά του Αιγαίου βρίσκονται σήμερα υπό ελληνική κατοχή!!! Και στην Κύπρο τα πάντα κρέμονται από μια κλωστή! Ρε, πώς μας κατάντησαν τα λαμόγια!!!
ΝΤΙΝΟΣ ΑΥΓΟΥΣΤΗ
Εκπαιδευτικός στο Τ.Ε.Ι. Λάρισας Από το Μονάγρι Λεμεσού.

Πηγή : www.sigmalive.com/simerini

Δεν υπάρχουν σχόλια: