Παρασκευή 25 Μαΐου 2012

Η Πάτρα «βράζει», οι κάτοικοι δεν τρώνε κουτόχορτο

Του Νίκου Χιδίρογλου

Τα τεκταινόμενα στην Πάτρα, μετά τη δολοφονία από Αφγανούς ενός 29χρονου ομοεθνή μας, τράβηξαν το ενδιαφέρον των ΜΜΕ, στο βαθμό που εντυπωσίασαν οι εικόνες με τον «τσαμπουκά» των κατοίκων με τους πραιτοριανούς του συστήματος.
Μετά, σιωπητήριο. Κανείς, πχ, δεν ρωτά που βρίσκονται αυτοί τη στιγμή οι δεκάδες λαθρομετανάστες, μεταξύ των και κακοποιοί, οι οποίοι έφυγαν άρον-άρον με πούλμαν που έβαλαν οι αρχές, από τις εγκαταστάσεις της Πειραϊκής-Πατραϊκής. Κάτι ακούστηκε για την Αμυγδαλέζα, αλλά εκεί δεν παρατηρήθηκαν αφίξεις λαθρομεταναστών, όπως επισημαίνουν οι κάτοικοι. Καλό θα ήταν να μας πουν οι αρχές που βρίσκονται οι λαθρομετανάστες.
Όπως είναι φυσικό, οι κάτοικοι της Πάτρας είναι πολύ ενοχλημένοι και από την προκλητική αντίδραση του Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, αλλά και τη δήλωση του υπηρεσιακού υπουργού Προστασίας του Πολίτη, Λευτέρη Οικονόμου μετά τα όσα συνέβησαν στην πόλη τους.
Φίλος δημοτικός σύμβουλος από την πόλη με τον οποίο συνομιλήσαμε, μας είπε πως «καλά θα ήταν να είχε μιλήσει αμέσως μετά τη δολοφονία του 29χρονου συντοπίτη μας. Αλλά δεν το έκανε. Σας υπενθυμίζω ότι δεν έχει έρθει ούτε ένας αστυνομικός τα τελευταία χρόνια στην Πάτρα και πρακτικά, δεν υπάρχει αστυνόμευση. Και βγαίνει να υπερασπιστεί δημόσια τους λαθρομετανάστες ο υπουργός; Μάλλον θέλει να ευχαριστήσει τον ΣΥΡΙΖΑ».
Η ΝΔ αντέδρασε δια του εκπροσώπου Τύπου της, Γιάννη Μιχελάκη, ο οποίος τόνισε πως «τα άκρα –παίρνοντας το νόμο στα χέρια τους- δεν δίνουν λύση στα προβλήματα. Υποκινώντας την ανομία, τη βία και το χάος, δημιουργούν περισσότερους κινδύνους. Και διχάζουν την κοινωνία. Το ίδιο επικίνδυνοι είναι και όσοι, με πρωτοπόρο το ΣΥΡΙΖΑ, θέλουν την Ελλάδα ξέφραγο αμπέλι για τους λαθρομετανάστες.
Δεν μπορεί ο ΣΥΡΙΖΑ, την ώρα που η λαθρομετανάστευση εξελίσσεται σε ασύμμετρη απειλή, να υπόσχεται ‘διεύρυνση της έννοιας του ασύλου και γρήγορη χορήγησή του’, δηλαδή, μαζική νομιμοποίηση. Είναι περίεργο να μιλά για αποστρατικοποίηση του Λιμενικού Σώματος.
Και είναι, τουλάχιστον, προκλητικό, σε μια χώρα με περισσότερους από 1 εκατομμύρια ανέργους να υπόσχεται ότι θα μοιράζει επιδόματα ανεργίας ‘σταδιακά στο 80% του τελευταίου μισθού για την πρώτη διετία’ σε 1,5 εκατομμύριο λαθρομετανάστες, ‘ώσπου να βρουν δουλειά’. Οι θέσεις αυτές του ΣΥΡΙΖΑ προκαλούν όλους τους Έλληνες. Και αποδεικνύουν, άλλη μία φορά, ότι είναι ανεύθυνοι και επικίνδυνοι και στο θέμα της ασφάλειας των πολιτών».
Ναι, έτσι είναι. Όμως η ΝΔ, υπό την επιρροή των νεοφιλελεύθερων στοιχείων της, άργησε να «σηκώσει» το θέμα και το έκανε μόνο όταν πιεζόταν εκλογικά. Επί Αντώνη Σαμαρά, μίλησε περισσότερο για το θέμα, αλλά «συσκοτιζόταν» από την τακτική του Θανάση Νάκου, ο οποίος δεν ήθελε «παρεξηγήσεις» με την ηγεσία της ΕΛΑΣ και τα παραμύθια της τελευταίας.
Χαρακτηριστικές είναι πάντως οι «σκούπες» επί κυβερνήσεως Κώστα Καραμανλή στο κέντρο της Αθήνας το καλοκαίρι του 2009, όταν το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών άφησε τη ΝΔ πίσω από το ΠΑΣΟΚ, με πάνω από τέσσερις μονάδες. Έστω κι έτσι όμως, τότε το κέντρο ανέπνευσε.
Όμως, ακόμα και αυτό, μόνο μια φορά έγινε. Και μετά παύση, για να μη φωνάζουν τα «προοδευτικά» ΜΜΕ και οι διάφορες «συνιστώσες» και ΜΚΟ, που φωνάζουν κατά του «ρατσισμού». Και την πληρώνουν αθώοι Έλληνες, για τους οποίους όμως τα κόμματα της αριστεράς, που προωθούν τον πολυπολιτισμό, σιωπούν υποκριτικά.

Πηγή : www.elora.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: