Σάββατο 26 Μαΐου 2012

Λαγκάρντ: Λυπάμαι τα παιδιά του Νίγηρα- Όχι της Αθήνας!

«Μην περιμένετε καμία συμπάθεια, ήρθε η ώρα να πληρώσετε τους φόρους σας» λέει -μέσω της εφημερίδας
Ιδιαιτέρως σκληρή γλώσσα χρησιμοποιεί η γενική διευθύντρια του ΔΝΤ Κριστίν Λαγκάρντ, μιλώντας για τα αδιέξοδα της Ελλάδας στον βρετανικό Guardian.
- σε όσους το αποφεύγουν, στέλνοντας και ένα ξεκάθαρο μήνυμα στην Αθήνα ότι το Ταμείο δεν πρόκειται να χαλαρώσει τους όρους της σύμβασης.
Σε ερώτηση για το «αν μπορεί να βγάλει από το μυαλό της τους γονείς και τις μητέρες που δεν έχουν πρόσβαση σε φαρμακευτική περίθαλψη», η Γαλλίδα αξιωματούχος απαντά:
«Σκέφτομαι πολύ περισσότερο τα παιδιά σε ένα σχολείο στο Νίγηρα που πηγαίνουν στο μάθημα μόνο για δύο ώρες την ημέρα, αναγκάζονται ακόμα και την καρέκλα του θρανίου να μοιραστούν και διψάνε για μόρφωση. Τα έχω μονίμως στο μυαλό μου. Γιατί πιστεύω ότι χρειάζονται πολύ περισσότερη βοήθεια από ό,τι στην Αθήνα.»
Παράλληλα, προειδοποιεί ότι αυτή η κρίση δεν έχει ακόμα κάνει τον κύκλο της: «Και ξέρετε κάτι; Όσον αφορά στην Αθήνα, σκέφτομαι και όλους εκείνους που φοροδιαφεύγουν. Πρέπει συλλογικά να λυθεί το πρόβλημα να πληρώνουν όλοι τους φόρους τους.»
Στη θέση που διατυπώνεται αν «τελικά ήρθε η ώρα της πληρωμής, αφού τελείωσαν οι καλές εποχές», η Λαγκάρντ απαντά ευθέως: «Ακριβώς έτσι είναι».
Τέλος, ξεκαθαρίζει ότι η Αθήνα δεν θα έχει καλύτερη αντιμετώπιση από αυτή σε μια φτωχή αναπτυσσόμενη χώρα του πλανήτη.
Χαρακτηριστικά τα λόγια της: «Αυτή ακριβώς είναι η αποστολή του ΔΝΤ και δουλειά μου είναι να λέω την αλήθεια, όποιος και να κάθεται απέναντί μου.
» Και θα σας πω και κάτι ακόμα: είναι δυσκολότερο να ζητάς από χώρες με χαμηλό ΑΕΠ, όπου οι πολίτες ζουν με Κατα Κεφαλήν ΑΕΠ 3.000, 4.000 ή 5.000 δολάρια να μειώσουν το έλλειμμά ή να κάνουν περικοπές.
» Ακριβώς γιατί ξέρω τι σημαίνει αυτό για το κράτος πρόνοια και την ενίσχυση των φτωχότερων.»


Πηγή : www.epikaira.gr

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Τὴν ἀλήθεια εἶπε. Δυστυχῶς!