Τετάρτη 23 Μαΐου 2012

Κύριε Κουβέλη, εκτιμάτε την κ. Ρεπούση τόσο πολύ;

Είναι αλήθεια ότι από τότε που δημιουργήθηκε το ζήτημα με τον «συνωστισμό» στη Σμύρνη και τη βαρύτατη προσβολή στη μνήμη των θυμάτων της τουρκικής θηριωδίας από το εθνομηδενιστικό βιβλίο Ιστορίας της Στ’ Δημοτικού, η Μαρία Ρεπούση βρέθηκε στο στόχαστρο των ΜΜΕ.
Όχι όλων, μιας και κάποιοι που τώρα μοιράζουν βιβλία της Πηνελόπης Δέλτα, τη στήριξαν με νύχια και με δόντια. Αυτή και τους ομοϊδεάτες της Βερέμη, Κουλούρη, Λιάκο, Δραγώνα, Φραγκουδάκη και σία. Μιλάμε βέβαια για τότε, γιατί σήμερα οι προτεραιότητες ορισμένων, έχουν εμφανώς αλλάξει.
Σε αυτή τη χώρα, όσο βρίζεις την Ελλάδα, όσο αποδομείς την ιστορία της, όσο συνεισφέρεις στον θρυμματισμό του εθνικού κορμού, όσο πουλάς «εκσυγχρονισμό» και «φωταδισμό», παράλληλα με «κατανόηση» στην «επανάσταση» (μιλώ και για τις ερωτήσεις σας κ. Κουβέλη στη Βουλή για τα «δικαιώματα» των δολοφόνων της 17Ν), τόσο «επιδοτείσαι» και προβάλλεσαι. Στο χορό που άνοιξε ο Κώστας Σημίτης, μπήκαν πολλοί και χόρεψαν και ακόμα χορεύουν. Φυσικά, επί ΓΑΠ έγινε πάρτι, «θεσμοθετήθηκε» η παράλληλη παρουσία των ΜΚΟ της Νέας Τάξης Πραγμάτων, που επιδίδονται, όπως και εσείς κ. Κουβέλη, στην κοινωνική μηχανική και στην αποδόμηση των εθνικών «μύθων», όπως αποκαλείτε την εθνική μας αφήγηση εσείς και οι ομοϊδεάτες σας. Όμως, για τη Μαρία Ρεπούση, τα πράγματα ήρθαν αλλιώς. Η κυρία αυτή, είναι μακράν ένα από τα πιο μισητά πρόσωπα στην Ελλάδα. Και δικαίως.
Σύμφωνα με τις αναφορές του Τύπου, η Μαρία Ρεπούση φέρεται να αποχώρησε από την αίθουσα της Ολομέλειας, όταν ο Πρόεδρος της Βουλής Βύρων Πολύδωρας, κάλεσε για ενός λεπτού σιγή στη μνήμη των θυμάτων της γενοκτονίας των Ποντίων από τους Τούρκους. Και μπορεί η ΔΗΜΑΡ να ισχυρίζεται ότι η απουσία της οφείλεται σε «πρακτικούς λόγους», όμως είναι αδύνατο να γίνει πιστευτή. Μην υποτιμάτε τη νοημοσύνη μας, παρακαλούμε θερμά. Με λίγα λόγια: σαφώς και δεν δικαιούμαστε να σας πούμε ποιους θα έχετε και ποιους δεν θα έχετε κοντά σας κ. υπουργέ. Θα σας πούμε όμως μόνο τούτο: η παρουσία της κυρίας αυτής στο κόμμα σας, συνιστά ΠΡΟΣΒΟΛΗ και πολιτικό casus belli για όσους έλκουμε την καταγωγή μας από την καθ’ ημάς Ανατολή.
Νίκος Χιδίρογλου

Δεν υπάρχουν σχόλια: