Τετάρτη 13 Ιουνίου 2012

Ελληνικές Δυνάμεις στο Β. Κόσσοβο. Εγγύηση Ομαλότητας

ΓΡΑΦΕΙ Ο ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΣ ΤΩΝ ΒΑΛΚΑΝΙΩΝ

Στον επαρχιακό δρόμο που συνδέει τους σερβικούς δήμους Λέποσαβιτς-Ζβέτσαν-Κόσοβσκα Μίτροβιτσα του βόρειου Κοσσόβου στον οποίο οι Σέρβοι κάτοικοι είχαν στήσει οδοφράγματα που απομακρύνθηκαν από δυνάμεις της KFOR, κατέφθασαν ελληνικές δυνάμεις.
Οι ελληνικές δυνάμεις αντικατέστησαν αμερικανούς και γερμανούς στρατιώτες οι οποίοι πρόσφατα ενεπλάκησαν σε ένοπλη σύγκρουση με Σέρβους που είχε ως αποτέλεσμα τον τραυματισμό δυο στρατιωτών και τεσσάρων Σέρβων εκ των οποίων οι τρεις νοσηλεύονται. Σε δηλώσεις του ο υπουργός Κοσσόβου, Όλιβερ Ιβάνοβιτς, εκτίμησε ότι τώρα η κατάσταση θα ηρεμήσει, καθώς στην περιοχή έφθασαν Έλληνες και θα είναι ευκαιρία να δούμε τη συμπεριφορά της KFOR αλλά και την υπευθυνότητα των Σέρβων ηγετών (της περιοχής).
Σύμφωνα με τον Ιβάνοβιτς η αντίδραση των Σέρβων κατά της επιχείρησης απομάκρυνσης των οδοφραγμάτων είναι «καθαρά αμυντικής φύσης» και ότι ο περιορισμός της ελευθερίας κίνησης των διεθνών δυνάμεων αποσκοπεί στο να «αποκλειστεί απολύτως η πιθανότητα να αιφνιδιαστούν από κάποια επίθεση των ειδικών δυνάμεων της Πρίστινα».
Αποδεικνύεται άλλη μια φορά η Ελλάδα ως εγγυητής σταθερότητας στην περιοχή καθώς και το πόσο ανάγκη έχει η περιοχή γενικότερα τις Ελληνικές ΕΔ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: