Παρασκευή 15 Ιουνίου 2012

Τα κόμματα ανακαλύπτουν την λαθρομετανάστευση

Είναι πλέον παράδοση στην χώρα κάθε φορά που έρχονται εκλογές να θυμούνται όλα τα κόμματα το “μεταναστευτικό ζήτημα” και να εκθέτουν σε μορφή “έκθεσης” τις απόψεις τους πάνω στο συγκεκριμένο ζήτημα, ανεξαρτήτως του τι πράττουν κατά την διάρκεια της κοινοβουλευτικής περιόδου.
Ή το τι έπρατταν τα διάφορα στελέχη τους. Έτσι και τώρα, και με αφορμή μάλιστα το κύμα εγκληματικότητας αλλά και τις αντιδράσεις Ελλήνων, είχαμε διάφορων ειδών στάσεις και δηλώσεις από τα κόμματα.
Χτες μάλιστα, ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Αντώνης Σαμαράς, του κόμματος του οποίο το – ακόμη και σήμερα σημαίνων - στέλεχος Προκόπης Παυλόπουλος καλούσε ως Υπουργός Εσωτερικών τους λαθρομετανάστες να “γονιμοποιήσουν” την χώρα και έκανε μερικές από τις ευνοϊκότερες ρυθμίσεις για την νομιμοποίησή τους, εξέθεσε το πρόγραμμά του για την αντιμετώπιση του μεταναστευτικού.
Ο κύριος Σαμαράς μάλιστα μίλησε για “εισβολή” που δέχεται η χώρα μας από τους λαθρομετανάστες. Φρασεολογία η οποία καταδικαζόταν ως “βδέλυγμα” από το ίδιο του το κόμμα, όταν αυτό ήταν στην κυβέρνηση. Για να λυθεί το πρόβλημα ο κ. Σαμαράς πρότεινε κάποια σημεία, απαραίτητα κατ' αυτόν για να λυθεί το πρόβλημα,
-Φύλαξη των συνόρων. Δεν είναι μόνο οικονομικοί μετανάστες αλλά άτομα που έχουν ήδη παρανομήσει μπαίνοντας στην χώρα παράνομα. Καλύτερη φύλαξη των συνόρων με φυσικά εμπόδια, όπως φράχτης στον Έβρο και χρήση τεχνολογίας, όπως υπέρυθρες κάμερες που ενημερώνουν τις αρχές. Επίσης καλύτερη συνεργασία με την FRONTEX.
-Δημιουργία κέντρων φιλοξενίας, όπου θα διοχετεύονται όσοι καινούργιοι περνούν τα σύνορα και όσοι συλλαμβάνονται για αδικήματα.
-Μεγάλη ευρωπαϊκή πρωτοβουλία από τον ευρωπαϊκό νότο για ενιαία πολιτική ασύλου και ενιαία πολιτική επαναπατρισμού των λαθρομεταναστών. Πρέπει να ξεκαθαρίσει η ΕΕ τα πράγματα με την Τουρκία. Να μπει ως όρος στις διαπραγματεύσεις Ευρώπης Τουρκίας.
-Χτύπημα στο παραεμπόριο που είναι το κύριο μέσο που προσπορίζονται τα προς το ζην εκατοντάδες χιλιάδες μετανάστες.
-Ο κ. Σαμαράς δεσμεύτηκε για την άμεση κατάργηση του νόμου Ραγκούση που «κατέστησε τη χώρα πόλο έλξης των λαθρομεταναστών", λέγοντας: "Όσοι έρχονται και πιάνονται, θα επαναπατρίζονται και όσοι θέλουν μόνοι τους θα ενθαρρύνονται».
Καλά και άγια τα όσα λέει ο Αντώνης Σαμαράς. Υπάρχει όμως μία σημαντική υποσημείωση. Ότι όλα αυτά είναι γενικότητες. Και βολεύουν να λέγονται, επειδή δεν υπάρχει σαφής αναφορά στο πώς θα πραγματοποιηθούν. Π.χ. Στο ζήτημα των συνόρων. Εάν όσοι φυλάνε την χώρα μας, δεν έχουν δικαίωμα να χρησιμοποιήσουν τα μέσα που τους δίδονται για να την φυλάνε, δεν πρόκειται να το κάνουν οι υπέρυθρες κάμερες από μόνες τους. Οι λαθρομετανάστες δεν κρύβονται. Σχεδόν παραδίδονται από μόνοι τους, προκειμένου να μεταφερθούν στα διάφορα κέντρα και μετά να αφεθούν ελεύθεροι στην Αθήνα ή αλλού.
Τα δε κέντρα φιλοξενίας, αποτελούν “παράδεισο” για τους λαθρομετανάστες, καθώς γι' αυτούς οι συνθήκες ζωής σε αυτά, είναι πολύ καλύτερες από ό,τι στις χώρες τους. Έχει αποδειχθεί μάλιστα ότι εντός και εκτός αυτών των κέντρων δημιουργούνται και ενισχύονται διάφορα κυκλώματα λαθρομεταναστών.
Όσο για τα όσα λέει περί Τουρκίας ο κ. Σαμαράς, πρέπει να γνωρίζει ότι οι Τούρκοι πολύ λίγο ενδιαφέρονται πια για τις συζητήσεις με την ΕΕ. Και η ΕΕ δεν έχει δείξει καμία προθυμία να βρεί λύση με την Τουρκία, αφού βολεύεται με την Ελλάδα ολόκληρη ως “κέντρο φιλοξενίας” λαθρομεταναστών.
Το παρεμπόριο δεν δημιουργήθηκε το 2009. Θυμάμαι χρόνια να μιλάμε γι' αυτό. Και ειδικά επί ΝΔ, οι λαθρέμποροι δεν δεχόντουσαν καμία ενόχληση από την αστυνομία.
Όσο για την... κατάργηση του νόμου Ραγκούση, ο κ. Σαμαράς δεν μας λέει τίποτε. Αφού άλλωστε ο νόμος έχει κριθεί αντισυνταγματικός και αυτό όχι χάρις στην... Νέα Δημοκρατία, αλλά στις προσπάθειες δύο πατριωτών δικηγόρων.
Το θέμα της συνθήκης Σένγκεν
Ο πρόεδρος της ΝΔ αναφέρθηκε και στον ΣΥΡΙΖΑ, λέγοντας ότι θέλει να κάνει αντίθετα από αυτά που θέλει η κοινωνία. Ζητά τον αφοπλισμό της αστυνομίας και προτείνει στους λαθρομετανάστες να φέρουν και τις οικογένειές τους. Παράλληλα υπόσχονται να δώσουν ταξιδιωτικά έγγραφα με αποτέλεσμα αντί να βάλλει τους μετανάστες στην Ευρώπη θα βγάλει και τους Έλληνες αφού θα αντιδράσουν οι ευρωπαίοι αλλάζοντας την συνθήκη Σένγκεν.
Η θέση των “Ανεξάρτητων Ελλήνων”
Στη συζήτηση για το μεταναστευτικό ενεπλάκησαν και οι Ανεξάρτητοι Έλληνες. «Τελείωσε η νοοτροπία των ΣΥΡΙΖαίων, που σε λίγο θα μας πουν "βάλτε και δύο λαθρομετανάστες σπίτι σας να τους φιλοξενείτε". Θα αδειάσει η Ελλάδα από τους λαθρομετανάστες. Η Ελλάδα θα μείνει με το 3% που είναι απαραίτητο να έχουμε και τέρμα… Θα τους δώσουμε το ταξιδιωτικό έγγραφο για να πάνε όπου θέλουν», δήλωσε από πλευράς του, στο ραδιόφωνο της ΝΕΤ, ο εκπρόσωπος Τύπου των Ανεξάρτητων Ελλήνων Τέρενς Κουίκ.
Φυσικά εδώ θα πρέπει να σημειώσουμε ότι τα στελέχη των Ανεξάρτητων Ελλήνων, άνηκαν κατά κύριο λόγο στην Νέα Δημοκρατία του κ. Παυλόπουλου και των λοιπών, που θεωρούσαν ευλογία τους μετανάστες.
Και οι... θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ
Μιλώντας στο Πρώτο Θέμα ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, σε ερώτηση για το μεταναστευτικό, αμς είπε λίγο πολύ ότι όλα πάνε καλά και ότι απλά εμείς φταίμε, γιατί δεν τους νομιμοποιούμε ... αρκετά γρήγορα. Και συγκεκριμένα ανέφερε: «Κατ' αρχήν πρέπει να υπάρξει μια συγκεκριμένη πολιτική νομιμοποίησης. Αν είναι κάποιος χρόνια στην Ελλάδα και εργάζεται, πρέπει να έχει χαρτιά και ένα καθεστώς νόμιμης παραμονής». «Το να μπορεί υπό τέτοιες συνθήκες να φέρει τη γυναίκα του και τα παιδιά του δεν είναι τόσο παράλογο. Οι Έλληνες της διασποράς απέκτησαν αυτό το δικαίωμα. Η νομιμοποίηση μεταναστών στα τέλη της δεκαετίας του '90, παρά το γεγονός ότι έτυχε σκληρής κριτικής, έλυσε παρά πολλά προβλήματα».
Τι σημαίνει αυτό επί της ουσίας; Ότι μπορούμε να πολλαπλασιάσουμε τουλάχιστον επί τέσσερα, τον αριθμό των λαθρομεταναστών που έχουμε στην χώρα μας, εφόσον ο ΣΥΡΙΖΑ προτείνει να φέρει ο καθένας την οικογένειά του. Και βάζουμε μόνο τέσσερα, χαριστικά, αφού πολλοί από αυτούς δηλώνουν ως “οικογένεια” δεκάδες άτομα τα οποία αποβιβάζονται στην χώρα μας. Ήδη πολλοί τριτοκοσμικοί εμφανίζονται να εργάζονται μερικές ημέρες το μήνα σε επιχειρήσεις συμπατριωτών τους, καταβάλλοντας τους το αντίστοιχο εργοδοτικό τίμημα.
Όλως περιέργως οι συγκεκριμένες επιχειρήσεις κυρίως ίντερνετ-καφέ, εμφανίζουν τζίρο 30-35 ευρώ ημερησίως και περίπου 12.000 ευρώ τον χρόνο.
Έτσι, όλως τυχαίως (!) πιάνουν το πλαφόν που απαιτεί ο νόμος Ραγκούση προκειμένου στο πλαίσιο της οικογενειακής επανένωσης να φέρουν στην πατρίδα μας, μέχρι δώδεκα άτομα ετησίως. Και φυσικά δεν έχουν μαζί τους καμία συγγενική σχέση, απλώς εμπορεύονται τις δυνατότητες που τους προσφέρει το νομοθετικό έκτρωμα του πάλαι ποτέ νούμερο δύο του ΠΑΣΟΚ και πλουτίζουν.
Σύμφωνα με απόλυτα εξακριβωμένες καταγγελίες που έχουν γίνει μάλιστα δημοσίως από βουλευτές των κομμάτων της δεξιάς για κάθε πρόσωπο που το χαρακτηρίζουν μέλος της οικογένειας τους παίρνουν μέχρι και 4000 ευρώ! Αντιλαμβάνεται κανείς, ακόμη και ο πιο ανυποψίαστος Έλληνας πολίτης ότι αρκετοί αλλοδαποί κάνουν “χρυσές δουλειές” μετακαλώντας δήθεν συγγενείς τους με το αζημίωτο φυσικά, την ώρα που το ελληνικό κράτος δεν τολμά παρότι γνωρίζει την κομπίνα να αντιδράσει.
Οπότε ο κ. Τσίπρας, τι παραπάνω θέλει; να τους προσφέρουμε και λουλούδια, καθώς μας εκμεταλλεύονται;


Δεν υπάρχουν σχόλια: