Δευτέρα 23 Ιουλίου 2012

ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ Ο ΝΙΜΙΤΣ Στα Σκόπια αύριο ο Μπαν Κι Μουν

Τον εκπρόσωπο της Ελλάδας, πρέσβη κ. Αδαμάντιο Βασιλάκη θα ενημερώσει ο Μάθιου Νίμιτς, σε συνάντησή τους στη Θεσσαλονίκη. Ο κ. Νίμιτς, θα βρίσκεται τελικά στα Σκόπια αύριο και μεθαύριο, συνοδεύοντας στην εκεί επίσκεψή του τον γ.γ. του ΟΗΕ Μπαν Κι Μουν. 

Αμέσως μετά, ο ειδικός απεσταλμένος του γ.γ. θα έλθει στην Θεσσαλονίκη, όπου θα συναντηθεί με τον κ. Βασιλάκη, προκειμένου, όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του ΟΗΕ, να ενημερώσει την ελληνική κυβέρνηση. 

Στο μεταξύ, συγχαρητήριο επιστολή στον πρόεδρο της Βουλής Ευάγγελο Μεϊμαράκη έχει αποστείλει ο πρόεδρος της Βουλής της ΠΓΔΜ Τράικο Βελιάνοσκι.

Με την επιστολή του, προσκαλεί τον κ. Μεϊμαράκη να επισκεφθεί τη χώρα του, σημειώνοντας πως «ακριβώς αυτήν τη χρονική περίοδο, η οποία απαιτεί θαρραλέες λύσεις και αποφασιστικότητα για να ξεπεραστούν διάφορα προβλήματα, οι γειτονικές χώρες πρέπει πρώτες να επιδείξουν αρετή και να τείνουν χείρα φιλίας για την επίτευξη ενός νέου πνεύματος συνεργασίας», και προσθέτοντας ότι η κοινοβουλευτική διπλωματία και συνεργασία είναι ένας ιδιαίτερα κατάλληλος μηχανισμός για την οικοδόμηση εμπιστοσύνης και σχέσεων καλής γειτονίας, καθώς και για την ανάπτυξη της περιοχής και για την προώθηση της ενταξιακής διαδικασίας.

Υπενθυμίζεται ότι την επιστολή δημοσιοποίησε η εφημερίδα των Σκοπίων «Ουτρίνσκι Βέσνικ», με την επισήμανση ότι από τη στιγμή που σχηματίστηκε η νέα ελληνική κυβέρνηση, η κυβέρνηση στα Σκόπια ανέλαβε πρωτοβουλία να προσδοθεί δυναμική στην επικοινωνία με την Ελλάδα. 

Αναφερόμενη στις τελευταίες κινήσεις Γκρούεφσκι, ο οποίος, όπως γράφει η εφημερίδα,  εξέφρασε πρόσφατα ετοιμότητα να μεταβεί οποιαδήποτε στιγμή στην Αθήνα για συνομιλίες, η «Ουτρίνσκι Βέσνικ» σχολιάζει πως με την πρωτοβουλία του, ο πρόεδρος της Βουλής της ΠΓΔΜ «ουσιαστικά συμπεριλαμβάνεται στην νέα τακτική των αρχών της χώρας σε σχέση με την Αθήνα και το ζήτημα του ονόματος».



www.elzoni.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: