Σάββατο 21 Ιουλίου 2012

Κόντρα στο ρεύμα των καιρών, Δεν ξεχνώ.Ως νέοι έχουμε καθήκον να σταθούμε εμπόδιο στις δυνάμεις που καλλιεργούν την κουλτούρα τού «δεν μπορούμε» στο Κυπριακό και τη μοιρολατρία


Η 38η επέτειος της τουρκικής εισβολής του 1974 δεν μας αφήνει πολλά περιθώρια για περαιτέρω αδράνεια και εφησυχασμό. Καταδικάζουμε το άφρον πραξικόπημα της Αθηναϊκής Χούντας κατά της Κυπριακής Δημοκρατίας και την παράνομη Τουρκική Εισβολή που ακολούθησε πέντε μέρες μετά. Η Κύπρος μετρά τις πληγές της· 200.000 πρόσφυγες, 15.000 εγκλωβισμένοι, 1619 αγνοούμενοι, 5.000 νεκροί. Η απώλεια του 38% του εδάφους της χώρας μας είναι η τραγική πολιτική εξέλιξη. Ο εποικισμός αλλοιώνει τα γεωγραφικά και δημογραφικά δεδομένα της Κύπρου καθημερινά.
38 χρόνια η κυπριακή ηγεσία δεν κατάφερε να επιλύσει το πρόβλημα. Οι διαπραγματεύσεις με τον κατακτητή απέτυχαν παταγωδώς με αποκορύφωμα το Σχέδιο Ανάν του 2004. Ένα σχέδιο ρατσιστικό και αντιδημοκρατικό, το οποίο απέρριψε το 76% του λαού μας με την καθοδήγηση τού τότε Προέδρου Τάσσου Παπαδόπουλου. Εκείνο το ηχηρό «ΟΧΙ» έστειλε το μήνυμα στον κατακτητή και στον ξένο παράγοντα ότι το αισθητήριο του λαού μας είναι πάντα αλάνθαστο και δεν υποκύπτει σε εκβιασμούς και κινδυνολογίες.
Η αντιδημοκρατική και ως εκ τούτου ανέφικτη Διζωνική Δικοινοτική Ομοσπονδία τους δεν πρέπει να αποτελεί πλέον τη βάση της επίλυσης του κυπριακού προβλήματος. Το κυπριακό πρόβλημα πρέπει να κατανοηθεί και να εμπεδωθεί ως πρόβλημα παράνομης εισβολής και συνεχιζόμενης κατοχής. Η αποκατάσταση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και η διεκδίκηση των καλώς νοούμενων συμφερόντων του Κυπριακού Ελληνισμού είναι τα πλαίσια στα οποία πρέπει να αναζητηθεί η λύση.
Έχουμε τη γνώμη ότι ως νέοι έχουμε καθήκον να σταθούμε εμπόδιο στις δυνάμεις που καλλιεργούν την κουλτούρα τού «δεν μπορούμε» στο Κυπριακό και τη μοιρολατρία, και ενωμένοι να εμπνεύσουμε την αγωνιστικότητα και τη διεκδικητικότητα στον λαό μας. Μόνο έτσι μπορούμε να πετύχουμε λύση που θα ανατρέπει τα κατοχικά δεδομένα και θα οδηγήσει στη λευτεριά.
Εμείς οι νέοι μπορούμε να προσφέρουμε πολλά στην ημικατεχόμενη πατρίδα μας. Χρειαζόμαστε μια νέα ηγεσία με όραμα και αγωνιστικότητα, που θα αξιοποιήσει τα γεωπολιτικά συμφέροντα στην περιοχή μας και θα μας οδηγήσει στη μόνη δίκαιη και βιώσιμη λύση. Στην πλήρη Απελευθέρωση της πατρίδας μας. Αποτελεί χρέος και καθήκον μας προς αυτούς που σκοτώθηκαν, προς τους εαυτούς μας και στις μετέπειτα γενιές. Ανατρέπουμε το παρόν, δημιουργούμε το μέλλον.

Ανδρέας Α. Αποστόλου, Αντώνης Κουντούρης, Ειρήνη Σαββίδου, Κυριάκος Τσιουπανής, Μιχάλης Πηλαβάκης, Νάσια Φελλά, Νικόλας Α. Ιωαννίδης, Νικολέττα Μ. Ανδρέου, Πάρης Πιττάκαρας, Πάρις Στυλιανίδης.

www.simerini.com.cy

Δεν υπάρχουν σχόλια: