Κυριακή 26 Αυγούστου 2012

ΤΟΥΡΚΙΚΑ ΝΕΑ


"Aφήστε μας να ανακαινίσουμε το τζαμί στη Ρόδο" λένε οι Τούρκοι


Με συστηματικό τρόπο ασχολούνται οι γείτονες μας σχετικά με τους Μουσουλμάνους στη Ρόδο και τους χώρους προσευχήυς. Η Άγκυρα προσπαθεί να δημιουργήσει ξεκάθαρα ζήτημα στην περιοχή.
Τελευταίο παράδειγμα το δημοσίευμα της φιλο-κυβερνητικής εφημερίδας Sabah η οποάι γράφει πως το ιστορικό τζαμί «Ρετζέ Πασά» στη Ρόδο « έχει αφεθεί στη μοίρα του και καταστρέφεται» όπως γράφει η τουρκική εφημερίδα.
Ο τίτλος του δημοσιεύματος αναφέρει «έμεινε μόνο ο τρούλος» και η εφημερίδα γράφει « το μισό τζαμί έχει καταρρεύσει. Οι ελληνικές αρχές ούτε επιτρέπουν στη χρήση του ενός εκατομμυρίου Ευρώ που χορηγεί η Ε.Ε αλλά ούτε επιτρέπουν να επισκευάσει η Τουρκία το τζαμί».
Η Sabah φιλοξενεί δηλώσει υπαλλήλου του προξενείου στη Ρόδο που δεν δίνει το όνομα του ο οποίος αναφέρει πως «οι ελληνικές αρχές δεν δίνουν χρονοδιάγραμμα για την επισκευή»
Η τουρκική εφημερίδα συνεχίζει στο δημοσίευμα «Οι Τούρκοι του νησιού παραπονιούνται για την κατάσταση και στη Ρόδο υπάρχουν δεκάδες μνημεία από την Οθωμανική αυτοκρατορία τα οποία καταρρέουν».
Είναι ξεκάθαρος ο στόχος των γειτόνων μας.

Η ΜΙΤ "φοβάται" τα αιολικά πάρκα απέναντι απο τη Χίο.


Οι τουρκικές μυστικές υπηρεσίες (MIT) μπορούν και εμποδίζουν ακόμη και την κατασκευή αιολικών πάρκων στην Τουρκία, με την δικαιολογία πως ενδέχεται να εμποδίζουν τις δραστηριότητες της!!

Δεν μπορούν να πιστέψουν αυτό που τους συνέβη, οι τούρκοι επενδυτές που είχαν ετοιμάσει σχέδια για την κατασκευή 11 αιολικών πάρκων στον Τσεσμέ, της δυτικής Τουρκίας απέναντι ακριβώς από τη Χίο. Οι ίδιοι κατέθεσαν στις αρμόδιες τουρκικές αρχές τα δικαιολογητικά περιμένοντας την έγκριση.
Όμως στο θέμα της έγκρισης παρενέβη η MIT, όπως αποκαλύπτι η εφημερίδα Radikal και «πάγωσε» την επένδυση. Οι τουρκικές μυστικές υπηρεσίες ζητούν « να ερευνηθεί αν τα αιολικά αυτά πάρκα με τα μαγνητικά κύματα τα οποία εκπέμπουν πως επηρεάζουν τις δραστηριότητες υποκλοπής και παρακολούθησης της ΜΙΤ” 
Παρόμοια έρευνα για άλλα αιολικά πάρκα το 2010 είχε ζητήσει το Γενικό επιτελείο Στρατού της Τουρκίας και είχε αποδειχθεί πως δεν υπάρχει καμία επιρροή η επέμβαση στις συχνότητες.
Μόνο που οι αρμοδιότητες αυτές τώρα πέρασαν στα χέρια της ΜΙΤ. Είναι εύκολο να μαντέψει κανείς ποιον παρακολουθεί η ΜΙΤ και γιατί φοβάται παρεμβάσεις από τα αιολικά πάρκα, σε απόσταση 6.5 μιλίων από τη Χίο. 

Η Αντιόχεια, η νότια πόλης της Τουρκίας έγινε κέντρο της Αλ Κάιντα.


Περίεργα πράγματα συμβαίνουν στην Αντίοχεια, με την τοπική κοινωνία να είναι αναστατωμένη με την δραστηριότητα των «μουτζαχεντίν» που φτάνουν από τη Συρία.
Σύμφωνα με δημοσίευμα της τουρκικής εφημερίδας Cumhuriyet στην νότια πόλη της Τουρκίας που συνορεύει με τη Συρία έχουν φτάσει χιλιάδες πρόσφυγες. «Μόνο που ανάμεσα τους βρίσκονται διάφοροι περίεργοι φανατικοί ισλαμιστές» αναφέρει η εφημερίδα.
Η Cumhuriyet γράφει πως « εκατοντάδες φανατικοί ισλαμιστές από τη Συρία αγόρασαν όπλα και κυκλοφορούν στην πόλη.Ολοι αυτοί είναι Σουνίτες. Απειλούν τους Αλεβίτες και λένε στον κόσμο μετά τον Άσαντ η σειρά θα έρθει σε εσάς». Οι βουλευτές της πόλης αποκαλύπτουν στην εφημερίδα πως μέλη της Αλ Κάιντα ηδη βρίσκονται στην τουρκική αυτή πόλη που φιλοξενεί χώρους προσευχής και των τριών θρησκειών.
Ο Ερντογάν και ο Νταβούτογλου θα πρέπει να προσέξουν ποιους στηρίζουν στη Συρία, καθώς η Αλ Κάιντα που ήδη δραστηριοποιείται στη Συρία φαίνεται πως «χτυπά την πόρτα» της Τουρκίας. 

"Οι Έλληνες πουλάνε νησιά όπως τα Ιμια"


Οι τούρκοι βρήκαν αφορμή τις δηλώσεις του Αντώνη Σαμαρά σχετικά με την πώληση ή ενοικίαση βραχονησίδων και αρχίζουν τα δικά τους πικρά σχόλια όπως ότι η Ελλάδα ετοιμάζεται να πουλήσει νησιά όπως τα Ίμια!
“ Πως η Ελλάδα θα πουλήσει τα δικά της «Καρντάκ»(σ.σ Ιμια)” είναι ο τίτλος της τουρκικής εφημερίδας Sabah η οποία αναφέρει χαρακτηριστικά « Η Ελλάδα πήρε την απόφαση να νοικιάσει τις βραχονησίδες όπως το «Καρντάκ» σε ξένους επενδυτές. Αυτή η απόφαση κινητοποιεί και Τούρκους επενδυτές.
Η τουρκική εφημερίδα στο δημοσίευμα γράφει « η ανακοίνωση που έγινε σχετικά με τα ελληνικά νησιά το οποίο είναι ευαίσθητο θέμα λόγω των διαφωνιών Τουρκίας και Ελλάδας , προκάλεσαν το ενδιαφέρον των Τούρκων επενδυτών.
Η Sabah κάνει αναφορά σε τιμές νησιών τα οποία ανήκουν σε ιδιώτες και αναφέρει πως τα ακατοίκητα νησιά μέχρι σήμερα μπορούσαν να αξιοποιηθούν μόνο μετά από έγκριση του Υπουργείου Άμυνας της Ελλάδος και του Γενικού Επιτελείου των Ενόπλων Δυνάμεων.

Μανώλης Κωστίδης

www.onalert.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: