Δευτέρα 27 Αυγούστου 2012

Να πουληθεί η «Βουλή»

Ο προτείνων πολίτης Π. Λ. Παπαγαρυφάλλου
Πρόεδρος της Επιτροπής Ενημερώσεως Εθνικών Θεμάτων


Τα όσα κατά καιρούς αποκαλύπτονται γύρω από τη «λειτουργία» και τις αποφάσεις, παραλείψεις και συγκαλύψεις των βοώντων σκανδάλων, επιβεβαιώνουν απόλυτα τους χαρακτηρισμούς που κατά καιρούς δόθηκαν γι’ αυτή για ν’ απεικονίσουν το πορτρέτο της.
Δεν θα σταθώ στον χαρακτηρισμό και το σύνθημα των δεκάδων χιλιάδων αγανακτισμένων: «Να καεί, να καεί, το μπορντέλο η Βουλή».
Δεν θα σταθώ στον χαρακτηρισμό της ως «Δημόσιο πτυελοδοχείου», από τον... σοσιαλιστή πρόεδρό της εδώ και πολλά χρόνια, δεν θα σταθώ στον χαρακτηρισμό της ως «οπερέτας» από τον επίτιμο της Ν.Δ. (βλ. το άρθρο μου: «Κοινοβούλιο – Οπερέτα»,  στα «Πολιτικά Θέματα» της 6/2/2004).
Θα σταθώ μόνο σε τούτη την αποστροφή της αγορεύσεως του σημερινού αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ο οποίος αγορεύοντας στη Βουλή στις 15 Οκτωβρίου 2010 και θέλοντας να στηλιτεύσει τη συμπεριφορά του τότε πρωθυπουργού Τζέφρη, ο οποίος γυρίζοντας τον κόσμο διακήρυσσε ότι: «Η Ελλάδα είναι η πιο διεφθαρμένη χώρα του κόσμου», είπε: «Σας καλωσορίζω στο κοινοβούλιο της διαφθοράς και στη χώρα των διεφθαρμένων».
Η πρώτη αλήθεια –και μοναδική- του Τζέφρη, γέννησε τη δεύτερη αλήθεια, η οποία φέρει και τη σφραγίδα διεθνών οργανισμών και η οποία είναι διάχυτη στην ανθρωπότητα. Μας το είπαν κατάμουτρα: «Οι Έλληνες είναι  βουτηγμένοι στα σκατά»!!
Χωρίς διεφθαρμένη Βουλή δεν μπορεί να υπάρξει διεφθαρμένη εξουσία και χωρίς διεφθαρμένη εξουσία δεν μπορεί να υπάρξει διεφθαρμένος λαός (βλ. τα άρθρα μου: «Η διαλεκτική της διαφθοράς μεταξύ εξουσίας και κοινωνίας» στα «Πολιτικά Θέματα» της 21/05/1993 και στις 08/02/2002 και «Η διαφθορά – το «πόθεν έσχες» και η συμπεριφορά του λαού» στις 02/02/2001).
Έρχομαι όμως στο θέμα της πώλησης αυτού του χαλκείου της διαφθοράς και της ανελευθερίας με την αφορμή των αποκαλύψεων του τηλεοπτικού σταθμού EXTRA της 6ης Ιουλίου.
Αποκάλυψε με ντοκουμέντα το όργιο που γίνεται πάνω από την αίθουσα συνεδριάσεων των εθνοπατέρων και αφορά τον τρόπο προσλήψεως των «υπαλλήλων» της και της προνομιούχου θέσης τους έναντι όλων των άλλων εργαζομένων της Ελλάδος.
Κόρες, γιοί, ανίψια, κουμπάροι, κομματόσκυλα και σύζυγοι βουλευτών συγκροτούν αυτή τη σφηκοφωλιά των κηφήνων.
Ούτως εχόντων των πραγμάτων –και πλείστων όσων έχω καταγράψει στα έργα μου τριάντα χρόνων- θα έλεγα ότι ο πεινασμένος λαός συντηρεί μία πολυδάπανη «βουλή», η οποία «λειτουργεί» μόνο και μόνο σε βάρος του και σε βάρος του έθνους και της πατρίδος.
Συνεπώς: Αντί οι μοιραίοι κυβερνήτες που υποθήκευσαν τον «κυρίαρχο» λαό, την περιουσία του και τις μέλλουσες γενεές να πουλούν ό,τι απέμεινε στη χώρα για να πληρώνουν τα τοκοχρεολύσια, είναι πιο ωφέλιμο και πιο χρήσιμο να κάνουν τούτη τη θεάρεστη πράξη.
Να πουλήσουν το κτίριο της «Βουλής», η οποία όπως το πάνε θα χαρακτηριστεί ως Νέα Βαστίλη!
Θα ήταν μία αληθινή δημοκρατική πράξη, η οποία θα εξαφάνιζε την αιτία του κακού και της διαφθοράς, κατά πως έγραφε εδώ και αιώνες ο Γάλλος πολιτικός φιλόσοφος Σ. Μοντεσκιέ: «Όταν μία δημοκρατία διαφθείρεται δεν μπορούν να θεραπεύσουν κανένα από τα κακά που γεννιούνται, παρά εξαφανίζοντας τη διαφθορά και ανανεώνοντας τις ηθικές αρχές.  Κάθε άλλη προσπάθεια είναι ή ανώφελη ή είναι  καινούργιο κακό» (βλ. το κλασικό του έργο: «Το πνεύμα των νόμων», εκδ. «Αναγνωστίδη», χ.χ. σελ. 126-129).
Ιδού, λοιπόν, η λύση του πολύμορφου και πολυεπίπεδου προβλήματος της Ελλάδας: Αντί να πουλήσουμε γη, αέρα, θάλασσες, βουνά και τους οργανισμούς κοινής ωφελείας, να πουληθεί η γενεσιουργός αιτία της καταστροφής μας: Το άντρο μέσα στο οποίο επίορκοι βουλευτές χορεύουν, χρόνια και χρόνια, το χορό των κολασμένων!
Η Ελλάδα χωρίς «Βουλή» μπορεί να ζήσει. Χωρίς νερό, ουρανό, οξυγόνο, ψωμί και φάρμακο δεν μπορεί να υπάρξει γιατί δεν θα υπάρχουν Έλληνες.
Προκειμένου ν’ αφανιστούν οι Έλληνες είναι  πιο χρήσιμο ν’ αφανιστεί η «Βουλή».
Να πουληθεί και ας γίνει ένα «Ιστορικό Μουσείο της Πολιτικής» το οποίο θα δείχνει το πώς η δημοκρατία της Πνύκας και του  Περικλέους κατάντησε χαλκείον διαφθοράς και ανελευθερίας.
Να δείχνει το πώς κάτω από τον μοναδικό Αττικό ουρανό έδρασαν εθνικοί τερμίτες που υπέσκαψαν και ροκάνισαν τα θεμέλια του Ελληνισμού.

Δεν υπάρχουν σχόλια: