Παρασκευή 21 Σεπτεμβρίου 2012

ΤΑ ΑΙΤΗΜΑΤΑ ΑΠΟΡΡΙΦΘΗΚΑΝ ΩΣ «ΠΑΓΙΔΕΣ» Τι ζήτησε η Ουάσιγκτον από την Άγκυρα

Της Λιάνας Μυστακίδου


Η τουρκική εφημερίδα Yeni Safak αποκαλύπτει το περιεχόμενο των συζητήσεων του Αμερικανού Γενικού Επιτελάρχη Στρατηγού Dempsey με τον Τούρκο ομόλογό του Στρατηγό Ozel.

O Τούρκος Γενικός Επιτελάρχης ζήτησε την αύξηση των ωρών παροχής πληροφοριών για τις κινήσεις του ΡΚΚ από 18 ώρες σε 24. 

Οι ΗΠΑ είχαν υποσχεθεί στην Άγκυρα την εικοσιτετράωρη παροχή πληροφοριών, την ποία δεν τήρησαν. Ο Στρατηγός Dempsey υπέβαλε ως αντάλλαγμα δυο αιτήματα:

-Να πολεμήσουν οι Τούρκοι με τους Ταλιμπάν στο Αφγανιστάν και 
-Να συμβάλουν στην απομάκρυνση της Αλ-Κίντα από τη Συρία στην μετά Άσαντ εποχή.

Τα δυο αιτήματα που χαρακτηρίστηκαν παγίδες από τον Τύπο, απορρίφθηκαν από την Άγκυρα.

Από τα στοιχεία αυτά προκύπτει ότι ο τουρκικός στρατός δεν έχει τη δυνατότητα να ελέγχει έγκαιρα τους νοτιανατολικούς νομούς της χώρας.

Φαίνεται ότι οι ΗΠΑ με τα ραντάρ που έχουν εγκαταστήσει στην Τουρκία ελέγχουν πλήρως την περιοχή. Οι τεράστιες απώλειες στο δυναμικό του στρατού δείχνουν ότι οι άνδρες του ΡΚΚ γνωρίζουν τις ώρες που δίνονται οι πληροφορίες στην Άγκυρα για αυτό και οργανώνουν ανάλογα τις επιθέσεις τους. Η Τουρκία παρά τους λεονταρισμού των λαλίστατων πολιτικών της τελεί υπό πλήρη έλεγχο μιας υπερδύναμης. Αυτό φυσικά είναι γνωστό στους πάντες πλην των πολιτών της Τουρκίας, οι οποίοι αρχίζουν σιγά-σιγά να αφυπνίζονται. 

Χρειάζονται, όμως μεγάλο χρονικό διάστημα για να συνειδητοποιήσουν τη θέση που βρίσκονται, γιατί τους έχουν φουσκώσει τα μυαλά με τη δύναμη, την υπεροχή, του Τούρκου. Έχουν υποστεί πλύση εγκεφάλου με σλόγκαν του τύπου “Bir Turk dunyaya bedel” (Ένας Τούρκος αντιστοιχεί με όλο τον κόσμο, δηλαδή μπορεί να τα βάλει με όλο τον κόσμο). 

Η κυβέρνηση του κ. Ερντογάν ακολουθώντας την πάγια πολιτική του «επιτήδειου ουδέτερου», αρνείται για δεύτερη φορά να ανταποκριθεί σε αμερικανικό αίτημα. 

Μετά από αυτό δεν θα προκαλέσει καμία έκπληξη ο πολιτικός θάνατος του πάλαι ποτέ «χαρισματικού» νεοοθωμανού ηγέτη της Μέσης Ανατολής. 

Υπάρχουν πάντα πρόθυμοι «εκπρόσωποι» των λαών για να προσφέρουν υπηρεσίες στα αφεντικά τους…


www.elzoni.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: